https://nastava.biol.pmf.unizg.hr/
AAI@Edu.Hr prijava
Obavijesti
21.11.2014. u 14:03

Poštovani doktorandi,

pozivamo Vas da se prijave na radionicu “Kako kvalitetno prezentirati znanosti u medijima?” koja će se održati u dva termina:
1. prosinca 2014.
12. siječnja 2015.

od 9:00 do 13:00 sati u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu, Zvonimirova 8, soba 301. III.kat.

Svaki znanstvenik će prije ili kasnije biti u prilici prezentirati svoj rad. Kako od svih rezultata, projekata i informacija koje su nam osobno važne odabrati one koje će najbolje prezentirati naše istraživanje publici u kratkom zadanom vremenu? Kroz nekoliko praktičnih vježbi naučit ćete kako dobro strukturirati poruke, odvojiti bit od detalja i prilagoditi se različitim ljudima u publici. Strah od javnog nastupa najraširenija je fobija današnjice. Postoji više tehnika kojima se ljudi pokušavaju riješiti treme, a neke od njih upoznat ćete na ovoj radionici.

Voditelj radionice dr.sc. Marko Košiček je kemičar koji istražuje svijet temeljnih biomedicinskih znanosti. Diplomirao je i doktorirao kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je zaposlen na Zavodu za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković gdje istražuje utjecaj lipida na razvoj Alzheimerove bolesti.
Već dugi niz godina aktivan je na području popularizacije znanosti. Sudjelovao je kao predavač, voditelj radionica ili popularno-znanstvenih predstava na mnogim popularno-znanstvenim događanjima poput Festivala znanosti, Smotre sveučilišta, Znanstvenog piknika, Otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković, Noći istraživača… 2008. pobijedio je na međunarodnom natjecanju Laboratorij slava (FameLab) trominutnom prezentacijom pod naslovom Biokemija ljubavi, a od tada sudjeluje u realizaciji Laboratorija slave i srednjoškolske inačice natjecanja – Školski laboratorij. Zahvaljujući FameLabu prošao je brojne edukacije iz komunikacijskih i medijskih vještina, a dodatno medijsko iskustvo stekao je kroz rad na Hrvatskoj radioteleviziji gdje od rujna 2014. vodi i uređuje znanstvenu emisiju Treći element.
Svoja iskustva dijeli s drugima kroz predavanje i radionice koje je do sada održao za različite skupine znanstvenika i studenata (Mladi istraživači, eStudent, Ćumez, Consol, FameLab, Institut Ruđer Bošković), ali i za srednjoškolce. Još od studentskih dana član je tima koji priprema srednjoškolce za Međunarodnu kemijsku olimpijadu te sudjeluje u radu Ljetne škole znanosti (Summer School of Science) kroz Društvo za edukaciju van okvira čiji je jedan od utemeljitelja.

Broj mjesta je ograničen

Molimo prijavnicu putem linka ispunite najkasnije do 25. studenog 2014. http://goo.gl/forms/Rh6AtB42kS

Poziv i prijavnicu možete vidjeti i na stranici projekta: www.modoc.hr

Srdačan pozdrav!

Andrijana Jurić
Sveučilište u Zagrebu
Ured za doktorske studije i programe
Poštanska adresa: Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb

Lokacija: Zvonimirova 8, 10000 Zagreb

Tel: 01/4698117

 

Marija Bićanić

Sveučilište u Zagrebu

Prirodoslovno-matematički fakultet

Zagreb, Horvatovac 102a

objavljuje

NATJEČAJ

za upis na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije) Biologije, Fizike, Geologije, Kemije, Matematike i Interdisciplinarnog doktorskog studija iz oceanologije i za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti u akademskoj godini 2014./2015.

natjecaj-- PMF-2014-2015.pdf

PRIJAVA 14.-15..doc

Marija Bićanić

13.06.2014. u 14:34
Uređeno: 23.07.2014. u 13:09

Poštovani,
dodali smo na web još informacija o cotutelle-u, a temeljeno na upitima i dosadašnjim iskustvima, jednako iz referada kao i od doktoranada samih.

Poveznica:

http://www.unizg.hr/istrazivanje/doktorski-studiji/doktorski-studiji/dvojni-doktorati-cotutelle/

Lijep pozdrav,

Božica Bartolac
Sveučilište u Zagrebu
Odjel za znanost i tehnologiju
Ured za doktorske studije i programe
Poštanska adresa: Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb
Lokacija: Zvonimirova 8
Telefon (01) 4698 172
Faks: (01) 4698 136
E-mail: bozica.bartolac@unizg.hr
www.unizg.hr

Marija Bićanić

07.12.2010. u 21:10
Uređeno: 22.04.2011. u 09:30

Prijavnice za polaganje ispita na poslijediplomskom doktorskom studiju moraju se ovjeriti u Uredu za poslijediplomski studij Biologije, Rooseveltov trg 6, Zagreb. Studenti ispite dogovaraju s profesorom, koji nakon ispita ocjenjenu prijavnicu trebaju dostaviti poštom natrag u Ured za poslijediplomski studij Biologije, Rooseveltov trg 6, Zagreb.

Prijavnice za poslijediplomski studij kupuju se u Narodnim novinama.

Webmaster BO

07.12.2010. u 21:09
Uređeno: 22.04.2011. u 09:29

Materijali za sjednice Vijeća Biološkog odsjeka koji se odnose na doktorske i izvandoktorske studije, predaju se 2 tjedna prije datuma sjednice u Ured za poslijediplomski studij 

MATERIJALI ZA SJEDNICE VIJEĆA BIOLOŠKOG ODSJEKA NEĆE BITI PROCESUIRANI UKOLIKO NISU REGULIRANE SVE OBAVEZE!

Školarine

Molimo studente poslijediplomskog studija Biologije koji još nisu uplatili školarinu, da podmire svoje troškove, te kopiju uplatnice dostave u Ured za poslijediplomski studij Biologije, Rooseveltov trg 6, ili faksiraju na broj: 01/48 26 260 s naznakom za poslijediplomski studij
Studenti su dužni platiti prve dvije godine studija najkasnije dvije godine od datuma upisa studija.

Studenti koji su znanstveni novaci, odnosno kojima troškove podmiruje MZOŠ, dužni su dostaviti Ugovor o radu iz kojeg je vidljivo da su znanstveni novaci i broj projekta na kojem rade. 

Studenti čije troškove plaća Ustanova dužni su dostaviti potvrdu da im je ista uplatila školarinu (ukoliko Ustanova nije dobila račun od PMF-a student treba dostaviti potvrdu iz koje je vidljivo da je ista voljna platiti školarinu za studenta). 

Webmaster BO

Da biste mogli pristupiti promociji doktora znanosti molim Vas da  se prijavite na web-aplikaciji za prijavu doktora znanosti na adresi http://www.unizg.hr/doktorati 

Za pristup web-aplikaciji za prijavu doktora znanosti  putem kojeg ćete se prijaviti potrebno je imati svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr je osobna oznaka (npr. ihorvat@srce.hr) koju bi trebali posjedovati pripadnici akademske i istraživačke zajednice u RH. Ukoliko je nemaju, mogu je zatražiti i dobiti u svojoj matičnoj ustanovi.

Popis matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr, kao i popis ovlaštenih osoba kojima se korisnici mogu obratiti za dobivanje elektroničkog identiteta nalazi se na web stranici: http://www.aaiedu.hr/aai_status.php

Ako nemate svoj elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr  molimo Vas da se javite na e- mail pdsbiol@[and-this]zg.biol.pmf.hr da Vam ga dodijeli ovlaštena osoba na našoj ustanovi.

Webmaster BO