Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da Centar za humanu molekularnu genetiku Biološkog fakulteta Univeziteta u Beogradu i Odeljenje za biologiju Istraživačke stanice Petnica organizuju treću „Petničku školu molekularne biologije – PCR u biološkim i biomedicinskim istraživanjima“, u periodu od 19. do 24. septembra 2018. godine.

Koncept ovog programa nastao je 2016. godine, kao posledica saradnje između timova Centra za humanu molekularnu genetiku Biološkog fakulteta Univeziteta u Beogradu i Odeljenja za biologiju Istraživačke stanice Petnica. Sa idejom da se studenti kroz intenzivan praktičan rad upoznaju sa savremenim metodama molekularne biologije koje se koriste u svim srodnim disciplinama, tokom oktobra 2016. godine održana je prva „Petnička škola molekularne biologije“. Interesovanje studenata svih nivoa studija za ovakav program bilo je i ostalo izuzetno veliko.

Kao i prethodnih godina, učesnici „Petničke škole molekularne biologije“ će imati priliku da savladaju odabrane metode molekularne biologije, kroz realizaciju brojnih laboratorijskih vežbi i bioinformatičku obradu različitih setova podataka, uz kraće teorijske blokove.

Više informacija o programu možete pronaći na http://petnica.rs/pcr2018/, a detaljan raspored aktivnosti će biti blagovremeno objavljen. Celokupan program će biti realizovan u savremeno opremljenim laboratorijama Istraživačke stanice Petnica, a smeštaj za sve učesnike, na bazi punog pansiona je obezbeđen u našem kampusu i uključen je u cenu kotizacije.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate na bio@petnica.rs.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti