Izbornik
 

Adriatic NMR 2018

 


Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
1442360
Obavijesti
 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Svjetska banka objavila je članak o četiri uspješna primjera žena-znanstvenica, voditeljica kompetitivnih projekata (UKF) u STEM području u Hrvatskoj. Jedna od njih je Ita Gruić Sovulj sa Zavoda za biokemiju Kemijskog odsjeka. Članak možete pročitati ovdje.

Vladimir Stilinović

Poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij KEMIJE Kemijski Odsjek, PMF, trenutačno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

U tu svrhu ukoliko želite dostaviti svoj komentar članovima stručnog povjerenstva, primjedbe, sugestije, ili želite pohvaliti rad vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje argumentirano mišljenje putem povjerljive komunikacije.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentar (anonimna dostava poruka). Vaše će se poruke koristiti isključivo u internom radu stručnog povjerenstva te neće biti dostupne predstavnicima vašeg visokog učilišta. Ukoliko želite ugovoriti individualni razgovor s članovima stručnog povjerenstva tijekom posjeta, molimo da to ovdje i napišete. Agencija će u protokolu posjeta ostaviti 'vrijeme' za takve razgovore.

webmaster KO

Đani Škalamera sa Zavoda za organsku kemiju održat će u srijedu 21. ožujka u predavaonici P1 (prizemlje zgrade Kemije, Horvatovac 102a) s početkom u 13:15 sati kolokvij pod naslovom:

Fotokemijsko generiranje reaktivnih međuprodukata – reakcijski mehanizmi, biološka aktivnost i primjena u sintezi

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Katarina Lisac, Vinko Nemec i Dominik Cinčić u suradnji s Tomislavom Friščićem, Filipom Topićem, Igorom Huskićem, Mihailsom Arhangelskisem, Rickyem Tranom sa Sveučilišta McGill (Montreal, Kanada), Poppy Hindle sa Sveučilišta Cardiff (Cardiff, Ujedinjeno Kraljevstvo) i Andrewom J. Morrisom sa Sveučilišta Birmingham (Birmingham, Ujedinjeno Kraljevstvo) objavili su rad Experimental and Theoretical Investigation of Structures, Stoichiometric Diversity, and Bench Stability of Cocrystals with a Volatile Halogen Bond Donor u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (Q1, IF=4,055).

Vladimir Stilinović

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade...

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018.

Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/ .
Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom te su dužni obaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu do petka 4. svibnja 2018. do 16 sati.

 

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akad. god. 2017./2018.

Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade

Kriteriji za vrednovanje radova_PMF

Snežana Miljanić

INA d.d. raspisala je Natječaj za program stipendiranja studentica iz STEM područja pod nazivom Female Engineers MOL ProgramMe.

Rok za prijavu na Natječaj produžen je do 11. ožujka 2018.

Cilj ove inicijative je, između ostalog, potaknuti interes žena prema STEM području te pomoći mladim ženama u razvoju njihove karijere. To je odlična prilika za mlade studentice koje imaju mogućnost dobiti stipendiju, ali i mogućnost, u organizaciji MOL Grupe, sudjelovati na stručnim konferencijama, a samim time i dobiti priliku za zapošljavanjem u MOL Grupi.

Snežana Miljanić

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Mladen Borovina, Ivan Kodrin i Marijana Đaković, objavili su rad Testing the limits of halogen bonding in coordination chemistry u uglednom časopisu CrystEngComm (IF 3,474). Rad je zbog visoke ocjene recenzenata istaknut na naslovnici časopisa.

Vladimir Stilinović

Natječaj za dodjelu stipendija...

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija za akad. god. 2017./2018. Prijave na Natječaj traju od 28. veljače do 19. ožujka 2018. do 24 sata, a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu  www.unizg.hr/stipendije.

Za sva dodatna objašnjenja studenti se mogu obratiti na kontakt e-mail adresu: stipendije@unizg.hr ili na tel. 01/4564-217.

Snežana Miljanić

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Nikola Cindro, Josip Požar, Nikola Bregović, Katarina Pičuljan i Vladislav Tomišić u suradnji s bivšom studenticom Dajanom Barišić te kolegama Renatom Tomašem s KTF-a u Splitu i Leom Frkancem s IRB-a objavili su rad Neutral glycoconjugated amide-based calix[4]arenes: complexation of alkali metal cations in water u uglednom časopisu Organic & Biomolecular Chemistry (IF 3,56) koji je istaknut na naslovnici časopisa.

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Marijana Đaković, Željka Soldin i Ivan Kodrin, donedavno viši asistent na Kemijskom odsjeku Boris-Marko Kukovec te studentice Nea Baus i Tamara Rinkovec, u suradnji s Christerom B. Aakeröyem s Kansas State University (Manhattan, KS, SAD), objavili su rad Building inorganic supramolecular architectures using principles adopted from the organic solid state u uglednom časopisu IUCrJ (IF 5,8).

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Vinko Nemec, Vladimir Stilinović i Dominik Cinčić te studenti Kemijskog odsjeka Mihael Eraković, Tomislav Lež i Ivan Porupski objavili su rad Halogen Bonding of NBromophthalimide by Grinding and Solution Crystallization u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,055).

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Morana Dulić, Igor Živković, Branimir Bertoša i Ita Gruić-Sovulj, te Nevena Cvetešić, donedavna viša asistentica na Kemijskom odsjeku  su u suradnji s Andresom Palenciom i Stephenom Cusackom s European Molecular Biology Laboratory iz Grenoblea objavili rad Kinetic Origin of Substrate Specificity in Post-Transfer Editing by Leucyl-tRNA Synthetase u cijenjenom časopisu Journal of Molecular Biology (IF=4,33) . Rad je zbog izvrsnih komenatara recenzenata izabran za istaknuti rad u svom broju časopisa, te je popraćen komentarom. Uz to je predstavljen na naslovnici izdanja časopisa, koju je ilustrirao Toni Lijić, student druge godine Diplomskog studija kemije.

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Katarina Lisac i Dominik Cinčić objavili su rad The Influence of Liquid on the Outcome of Halogen-Bonded Metal–Organic Materials Synthesis by Liquid Assisted Grinding u časopisu Crystals. Rad je zbog visoke ocjene recenzenata istaknut na naslovnici izdanja časopisa.

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Ivana Kekez i Dubravka Matković-Čalogović u suradnji s Valentinom Loconte i Giuseppeom Zanottijem sa Sveučilišta u Padovi objavili su rad Structural characterization of FlgE2 protein from Helicobacter pylori hook u uglednom časopisu The FEBS Journal (IF: 3,9).

Vladimir Stilinović

Znanstvenik Kemijskog odsjeka Vladimir Stilinović i Ivica Cvrtila sa Sveučilišta u Groningenu (bivši student Kemijskog odsjeka) objavili su rad New Tricks by Old Anions: Hydrogen Bonded Hexacyanoferrous Anionic Networks u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,055).

Vladimir Stilinović

Svečana sjednica Vijeća Kemijskog...

XIII. svečana sjednica Vijeća Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se u srijedu, 15. studenoga 2017., u 12 sati u dvorani A1 Kemijskog odsjeka PMF-a, Horvatovac 102a, Zagreb. Na sjednici će biti dodijeljene diplome i dopunske isprave studentima koji su završili Preddiplomski sveučilišni studij kemije u akad. god. 2016./2017. i stekli akademsko zvanje sveučilišni prvostipnik/ca kemije. Ovom prigodom će biti dodijeljene i Medalje Kemijskog odsjeka izvrsnim studentima završne godine (2016./2017.) Diplomskog studija kemije i Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija biologije i kemije, te zaslužnim djelatnicima Kemijskog odsjeka . Na kraju sjednice bit će uručene nagrade Kemijskog odsjeka za znanstveni rad studenata u akad. god. 2016./2017.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate svečanost dodjele priznanja.

Snežana Miljanić

22. 10. 2017. u 11:24
Uređeno: 24. 10. 2017. u 17:21

Na PMF-u je održano predstavljanje projekta kojim je BASF, u suradnji s Kemijskim odsjekom PMF-a, Hrvatsku uključio u svoj međunarodni edukativni program - BASF Kids' Lab. Program je do sada predstavljen u više od 40 zemalja širom svijeta, a u Hrvatskoj će se izvoditi pod lokalnim nazivom „BASF Kids' Lab – Malci genijalci“. Besplatne interaktivne radionice koje učenicima osnovnih škola, u dobi od 6 do 12 godina, otkrivaju svijet kemije putem jednostavnih i sigurnih pokusa, trajat će tijekom cijele školske godine. U projektu sudjeluju studenti te asistenti i nastavnici Kemijskog odsjeka PMF-a.

Događanje je uspješno medijski popraćeno uz direktno uključenje u emisiju Dobro jutro Hrvatska.

webmaster KO

Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


           


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu