Izbornik
 
Nastava na Kemijskom odsjeku
 

Na ovoj stranici možete pročitati opće obavijesti vezane uz održavanje nastave na Kemijskom odsjeku te preuzeti dokumente vezane uz red predavanja, satnicu i raspored ispitnih rokova.

 • Na stranicama pojedinih zavoda Kemijskog odsjeka nalaze se sve obavijesti vezane za praktikume i predmete na preddiplomskom i diplomskom studiju kemije te na ostalim studijskim programima.
 • Postupak podnošenja molbe i njeno rješavanje: na temelju Pravilnika o preddiplomskim i diplomskim studijima na PMF-u, student može podnijeti molbu Kemijskom odsjeku radi ostvarivanja dodatnih mogućnosti (obrazac se može preuzeti ovdje), a detaljnije upute o postupku podnošenja molbe i njenom rješavanju mogu se pronaći ovdje.
 • Detaljne upute o uplatama Kemijskom odsjeku, broju računa i o pozivu na broj odobrenja mogu se pronaći na oglasnoj ploči Ureda za studente ili ovdje.
 • U svrhu izdavanje potvrde o odgovarajućem akademskom nazivu potrebno je ispuniti zahtjev koji možete pronaći ovdje.
 • Postupak prijavljivanja 4. izlaska na ispit (prije početka novog nastavnog ciklusa i ponovnog upisa predmeta). Student treba postupiti prema odluci Povjerenstva za nastavu PMF-a, na način opisan ovdje.
 • Postupak prijavljivanja 8. izlaska na ispit. Student je dužan prijaviti izlazak na ispit u studentskoj referadi na način opisan ovdje.
 • Uvjeti upisa predmeta preddiplomskog  i diplomskog studija kemije. Na temelju Pravilnika o preddiplomskim i diplomskim studijima na PMF-u redoviti student u jednom semestru upisuje 25-35 ECTS bodova. Student može upisati samo one predmete za koje je stekao preduvjete utvrđene studijskim programom. Uvjete upisa predmeta možete naći ovdje. Navedeni uvjeti za akad. god. 2017./2018. vrijedit će za sve studente neovisno kada su upisali studij. Obveze ponovnog upisa predmeta možete naći ovdje.
 • Odluka kojom se studentima preddiplomskog studija može odobriti upis nekih predmeta Diplomskog sveučilišnog studija kemije. Detaljnije o upisu tih predmeta pogledajte ovdje.
 • Na Kemijskom odsjeku vrijede termini prijave i odjave ispita na ispitnim rokovima navedeni ovdje.

 

 

ZAVRŠETAK STUDIJA ZA STUDENTE UPISANE NA DODIPLOMSKE STUDIJE

(dipl. ing. kemije i prof. kemije)

 

Sukladno Odluci Prirodoslovno-matematičkog fakulteta studenti upisani na dodiplomske studije do zaključno ak. god. 2004./2005. imaju pravo dovršiti studij prema nastavnom programu i uvjetima koji su važili prilikom upisa u prvu godinu studija te steći odgovarajući akademski stupanj najkasnije do 30. rujna 2019. godine. Propuštanje navedenog roka dovodi do gubitka prava.

 


Obavijesti
 

Rok za ovjeru zimskog semestra i upis u ljetni semestar akad. god. 2017./2018. produljen je do petka, 2. ožujka 2018.

Snežana Miljanić

Završni ispit na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu polaže se izradom Završnog rada.

Predavanje o izradi Završnog rada održat će se u srijedu, 28. veljače 2018., u 13.15 sati u predavaonici A1.

Svi studenti koji su upisali predmet Završni ispit (43604) u akad. god. 2017./2018. obavezni su prisustvovati predavanju.

Snežana Miljanić

INA d.d. raspisala je natječaj za program stipendiranja studentica iz STEM područja pod nazivom Female Engineers MOL ProgramMe.

Natječaj traje od 1. veljače do 2. ožujka 2018., a predstavljanje programa studenticama bit će u ponedjeljak, 12. veljače. u 16.30 sati u predavaonici P1 zgrade Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a, Zagreb.

Snežana Miljanić

Objavljen je natječaj Erasmus+ za studijski boravak (SMS) za programske zemlje (KA103) za akad. god. 2018./2019. Više na poveznici: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/ 

Informativna tribina o raspisanom natječaju održat će se u četvrtak, 8. veljače 2018., u 15.30 sati u predavaonici A1, u zgradi Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a, Zagreb, prema pozivu u prilogu.

Rok za prijavu na natječaj je 15. veljače 2018.

Snežana Miljanić

30. 1. 2018. u 07:36
Uređeno: 9. 2. 2018. u 14:57

U petak, 9. veljače 2018. godine, pomaknute su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju.

Rang-liste objavljene su na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.

Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora najkasnije do 16. veljače 2018. godine do 12:00 h označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

Snežana Miljanić

Ovjera zimskog semestra i upisi u ljetni semestar akademske godine 2017./2018. za sve studente preddiplomskog i diplomskih studija koji se izvode na Kemijskom odsjeku PMF-a provodit će se od 5. veljače do 25. veljače 2018. Upisi prije navedenog termina neće biti mogući.

 • Student može upisati samo one predmete i nastavne obveze za koje je stekao preduvjete utvrđene studijskim programom. 
 • Za upis predmeta s drugog studijskog programa ili drugog smjera, kao i za upis nekog predmeta treći put student treba podnijeti odgovarajuću pisanu molbu.
 • Svi studenti koji ne upišu ljetni semestar u navedenom periodu trebaju podnijeti molbu za naknadni upis semestra.
Snežana Miljanić

Nastava u akad. god. 2017./2018. za studente svih studija pri Kemijskom odsjeku PMF-a (Preddiplomski studij kemije i Diplomski studij kemije, smjer: istraživački i nastavnički) počinje u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine.

Detaljnije informacije o početku nastave iz pojedinih predmeta nalaze se na mrežnim stranicama odgovarajućih zavoda.

Studenti Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija biologije i kemije te Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija fizike i kemije informacije o početku nastave mogu naći na mrežnoj stranici Zavoda za opću i anorgansku kemiju.

Snežana Miljanić

Ovjera ljetnog semestra i upisi u zimski semestar akademske godine 2017./2018. za sve studente preddiplomskog i diplomskih studija pri Kemijskom odsjeku PMF-a provodit će se od 11. do 29. rujna 2017. Upisi prije navedenog termina neće biti mogući.

 • Svi studenti koji ne upišu semestar u navedenom periodu trebaju podnijeti molbu za naknadni upis semestra.
 • Student može upisati samo one predmete i nastavne obveze za koje je stekao preduvjete utvrđene studijskim programom. Za upis predmeta s drugog studijskog programa ili drugog smjera, kao i za upis nekog predmeta treći put, student treba putem Ureda za studente podnijeti odgovarajuću pisanu molbu.
Snežana Miljanić

Repozitorij
 
Repozitorij je prazan
Tražilica
 
Događaji
 
26. 02. 09:00 - 10:00, Kemijski odsjek, 304/III
Diplomski ispit: Robert Kerep
28. 02. 11:30 - 12:30, Kemijski odsjek, Horvatovac 102a, dvorana P1
Diplomski ispit: Vedrana Jurković
28. 02. 13:15 - 14:15, Kemijski odsjek, P1
Predavanje 'Kompleksni spojevi molibdena: od priprave do katalitičke primjene'
Ured za studente:
 

gđa. Ankica Tomić

uredovno vrijeme: 12-14 sati

tel. 4606 035
referada@chem.pmf.hr

 

Informatička podrška: sistem inženjer: Mario Bišćan, dipl. ing.


Zdrav. zaštita
 

 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu