Geofizika uživo!

140 godina nastave prirodoslovlja i matematike na Sveučilištu u Zagrebu, 70 godina PMF-a

Broj posjeta:
2559

Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

 

 


Obavijesti

Otvorene su prijave za organizirani posjet skupina tijekom otvorenog dana Geofizičkog odsjeka PMF-a. Manifestacija Geofizika uživo održat će se u petak 7. travnja 2017. Tim povodom pripremili smo jednosatni program u kojem će se održati kratko popularno predavanje, prokazati mnogi pokusi te obići meteorološka kućica i Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića. Program je osmišljen tako da se može prilagoditi svim osnovnoškolskim i srednjoškolskim uzrastima! Više informacija možete saznati na poveznici!

Prijaviti se možete kod doc. dr. sc. Željka Večenaja na njegovu e-adresu zvecenaj[at]gfz.hr.

Autor: Iva Dasović

Dan otvorenih vrata Geofizičkog odsjeka PMF-a: Geofizika uživo!

PMF slavi 21. travnja 2017. svoj dan i tim povodom pozivamo vas na slavljeničko druženje: provedite Dan i noć na PMF-u! U petak 7. travnja 2017. otvaramo vrata svojih odsjeka kako biste vi utažili svoju znatiželju i saznali sve što vas zanima o prirodnim znanostima i matematici. Ovogogodišnji program možete pogdledati ovdje.

 

Što i kad?

U petak 7. travnja 2017. održat će se Dan otvorenih vrata Geofizičkog odsjeka PMF-a koji smo nazvali Geofizika uživo. Tom prilikom moći ćete nas posjetiti bez ustručavanja jer taj dan posvećujemo vama koji želite otkriti što to geofizika zapravo jest. Za vas smo pripremili kratka predavanja, demostracije pokusa, provest ćemo vas kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića, pokazat ćemo vam meteorološku kućicu, a moći ćete popričati i sa znanstvenicima i studentima našeg odsjeka.

 

 

 

 

 

Za koga?

Pozivamo osnovnoškolce i srednjoškolce i njihove nastavnike da nas organizirano posjete i da si na vrijeme osiguraju termin. Zbog toga što smo maleni odsjek, možemo primiti samo grupe do oko 30 (krajnji maksimum 40) učenika/zainteresiranih. Otvoreni smo i za individualne posjete - rado ćemo vam demostrirati naše pokuse, ubaciti vas na koje predavanje i slično.

 

Program

Program organiziranog posjeta traje 1 h i započinje kratkim kratkim predavanjem u puni sat. Slijedi posjet Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića, meteorološkoj kućici, demonstracija seizmoloških i meteoroloških pokusa. Program završava demonstracijom tsunamija.

Individualni posjeti su dobrodošli. Možda ćemo vas ubaciti u neku organiziranu grupu (ako bude mjesta) ili demonstrirati vam pokus ovisno o gužvi - no nećete ostati kratkih rukava.

 

Prijave

Prijave za organizirani posjet skupine do oko 30 ljudi/učenika na jednosatni program otvorene su! Prijaviti se možete javljanjem na e-adrese geofizika_uzivo@gfz.hr ili zvecenaj@gfz.hr. Na istim e-adresama možete dobiti dodatne informacije.

Ako ste malena skupina (do pet, najviše osam, ljudi), ne možemo vam nažalost ponuditi redovni program, no ako se najavite, moguće je organizirati demonstracije pokusa, posjet Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića ili sl. No svakako najavite svoj dolazak na spomenute e-adrese!

Popunjenost

10−11 h Gimnazija Fran Galović, Koprivnica
11−12 h Srednja škola Našice
12−13 h Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec
13−14 h Osnovna škola Kralja Tomislava, Zagreb
14−15 h Osnovna škola Jordanovac (Kozjak), Zagreb
15−16 h Osnovna škola bana Josipa Jelačića i Osnovna škola Bukovac, Zagreb
16−17 h V. osnovna škola Varaždin
17−18 h  

 

Informacije

Za sve informacije o Geofizici uživo možete nam pisati izravno na e-adresu geofizika_uzivo@gfz.hr!

Pratite Geofiziku uživo i na Facebooku! Slikovni rezultat za facebook

 

Preporuka

A kada već dolazite na u Zagreb, odnosno na Horvatovac, predlažemo vam da posjetite i biologe, fizičare, geografe, geologe, kemičare i matematičare!

 

Gdje?

 

Glavna i odgovorna osoba...

Koordinator Otvorenog dana Geofizičkog odsjeka PMF-a je doc. dr. sc. Željko Večenaj.


Repozitorij