Geofizika uživo!

GEOFIZIČKI ODSJEK

Broj posjeta:
14967

Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

 

 


Obavijesti

Dan otvorenih vrata Geofizičkog odsjeka PMF-a: Geofizika uživo!

Provedite Dan i noć na PMF-u!

U petak 5. travnja 2019. otvaramo vrata svojih odsjeka kako biste vi utažili svoju znatiželju i saznali sve što vas zanima o prirodnim znanostima i matematici.

 

 

Što i kad?

U petak 5. travnja 2019. održat će se Dan otvorenih vrata Geofizičkog odsjeka PMF-a koji smo nazvali Geofizika uživo. Tom prilikom moći ćete nas posjetiti bez ustručavanja jer taj dan posvećujemo vama koji želite otkriti što to geofizika zapravo jest. Za vas smo pripremili kratka predavanja, demostracije pokusa, kratke prezentacije postera, pokazat ćemo vam meteorološku kućicu, a moći ćete popričati i sa znanstvenicima i studentima našeg odsjeka.

Oni koji žele saznati više o životu znanstvenika Andrije Mohorovičića provest ćemo kroz Memorijalne prostorije.

 

 

 

 

 

 

Za koga?

Pozivamo osnovnoškolce i srednjoškolce i njihove nastavnike da nas organizirano posjete i da si na vrijeme osiguraju termin. Zbog toga što smo maleni odsjek, možemo primiti samo grupe do oko 30 (krajnji maksimum 40) učenika/zainteresiranih. Otvoreni smo i za individualne posjete - rado ćemo vam demostrirati naše pokuse, ubaciti vas na koje predavanje i slično.

Za posjet Memorijalnih prostorija Andrije Mohorovičića možemo primiti samo grupe do 10 učenika/zainteresiranih.

 

Program organiziranog posjeta traje 1 h i započinje kratkim kratkim predavanjem u puni sat. Slijedi prezentacija studentskih postera, posjet meteorološkoj kućici, demonstracija seizmoloških i meteoroloških pokusa. Program završava demonstracijom tsunamija.

 

Kako je Andrija živio geofiziku – nevjerojatni život Andrije Mohorovičića

Posjet Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića uz vodiča bit će moguć u tri termina: 10:15, 14:15 i 16:15, a trajat će 20 minuta. Detalje o posjeti i obilasku Memorijalnih prostorija Andrije Mohorovičića pogledajte ovdje.

 

Individualni posjeti su dobrodošli. Možda ćemo vas ubaciti u neku organiziranu grupu (ako bude mjesta) ili demonstrirati vam pokus ovisno o gužvi.

 

Predavanja

Ovogogodišnji program možete pogledati ovdje.

 

Pokusi

Više o pokusima koje smo za vas priredili pogledajte ovdje.

 

Posteri

Više o posterima koje smo za vas priredili pogledajte ovdje.

 

 

Prijave

Prijave za organizirani posjet skupine do oko 30 ljudi/učenika na jednosatni program i Prijave za organizirani posjet skupine do oko 10 ljudi/učenika za 20-minutni Posjet Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića su otvorene!

Prijaviti se, inače, možete javljanjem na e-adresu verbanac[at]irb.hr. Na istoj e-adresi možete dobiti dodatne informacije.

Ako ste malena skupina (do pet, najviše osam, ljudi), ne možemo vam nažalost ponuditi redovni program, no ako se najavite, moguće je organizirati demonstracije pokusa, prezentacije postera iz ili sl. No svakako najavite svoj dolazak na spomenutu e-adrese!

Popunjenost za jednosatni posjet

10−11 h popunjeno
11−12 h popunjeno
12−13 h popunjeno
13−14 h popunjeno
14−15 h popunjeno
15−16 h popunjeno
16−17 h

popunjeno

17−18 h popunjeno

 

Popunjenost za posjet Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića (20 min)

10:15−10:35 h popunjeno
14:15−14:35 h popunjeno
16:15−16:35 h

 

 

 

Informacije

Za sve informacije o Geofizici uživo možete nam pisati izravno na e-adresu verbanac[at]irb.hr!

Slikovni rezultat za facebook Pratite Geofiziku uživo i na Facebooku!

 

Glavna i odgovorna osoba...

Koordinatorica Otvorenog dana Geofizičkog odsjeka PMF-a je doc. dr. sc. Giuliana Verbanac.

 

Preporuka

A kada već dolazite u Zagreb, odnosno na Horvatovac, predlažemo vam da posjetite i biologe, fizičare, geografe, geologe, kemičare i matematičare!

 

Suveniri

Za uspomenu i dugo sjećanje tu su majice, magnetići i još ponešto. Ove suvenire moći ćete kupiti na Danu i noći na PMF-u. Prodajna mjesta nalazit će se na svim odsjecima.

 

Gdje?

 


Repozitorij