Geofizika uživo!

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a

Broj posjeta:
6630

Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

 

 


Obavijesti

Dan otvorenih vrata Geofizičkog odsjeka PMF-a: Geofizika uživo!

PMF slavi 21. travnja 2018. svoj dan i tim povodom pozivamo vas na slavljeničko druženje: provedite Dan i noć na PMF-u! U petak 13. travnja 2018. otvaramo vrata svojih odsjeka kako biste vi utažili svoju znatiželju i saznali sve što vas zanima o prirodnim znanostima i matematici. Ovogogodišnji program možete pogdledati ovdje.

 

Što i kad?

U petak 13. travnja 2018. održat će se Dan otvorenih vrata Geofizičkog odsjeka PMF-a koji smo nazvali Geofizika uživo. Tom prilikom moći ćete nas posjetiti bez ustručavanja jer taj dan posvećujemo vama koji želite otkriti što to geofizika zapravo jest. Za vas smo pripremili kratka predavanja, demostracije pokusa, provest ćemo vas kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića, pokazat ćemo vam meteorološku kućicu, a moći ćete popričati i sa znanstvenicima i studentima našeg odsjeka.

 

 

 

 

 

Za koga?

Pozivamo osnovnoškolce i srednjoškolce i njihove nastavnike da nas organizirano posjete i da si na vrijeme osiguraju termin. Zbog toga što smo maleni odsjek, možemo primiti samo grupe do oko 30 (krajnji maksimum 40) učenika/zainteresiranih. Otvoreni smo i za individualne posjete - rado ćemo vam demostrirati naše pokuse, ubaciti vas na koje predavanje i slično.

 

Program

Program organiziranog posjeta traje 1 h i započinje kratkim kratkim predavanjem u puni sat. Slijedi posjet Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića, meteorološkoj kućici, demonstracija seizmoloških i meteoroloških pokusa. Program završava demonstracijom tsunamija.

Individualni posjeti su dobrodošli. Možda ćemo vas ubaciti u neku organiziranu grupu (ako bude mjesta) ili demonstrirati vam pokus ovisno o gužvi - no nećete ostati kratkih rukava.

 

Prijave

Prijave za organizirani posjet skupine do oko 30 ljudi/učenika na jednosatni program još uvijek nisu otvorene! Prijaviti se, inače, možete javljanjem na e-adrese geofizika_uzivo[at]gfz.hr ili verbanac[at]irb.hr. Na istim e-adresama možete dobiti dodatne informacije.

Ako ste malena skupina (do pet, najviše osam, ljudi), ne možemo vam nažalost ponuditi redovni program, no ako se najavite, moguće je organizirati demonstracije pokusa, posjet Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića ili sl. No svakako najavite svoj dolazak na spomenute e-adrese!

Popunjenost

10−11 h  
11−12 h  
12−13 h  
13−14 h  
14−15 h  
15−16 h  
16−17 h  
17−18 h  

 

Informacije

Za sve informacije o Geofizici uživo možete nam pisati izravno na e-adresu geofizika_uzivo[at]gfz.hr!

Slikovni rezultat za facebook Pratite Geofiziku uživo i na Facebooku!

 

Preporuka

A kada već dolazite u Zagreb, odnosno na Horvatovac, predlažemo vam da posjetite i biologe, fizičare, geografe, geologe, kemičare i matematičare!

 

Suveniri

Za uspomenu i dugo sjećanje tu su majice, magnetići i još ponešto. Ove suvenire moći ćete kupiti na Danu i noći na PMF-u. Prodajna mjesta nalazit će se na svim odsjecima.

 

Gdje?

 

Glavna i odgovorna osoba...

Koordinatorica Otvorenog dana Geofizičkog odsjeka PMF-a je doc. dr. sc. Giuliana Verbanac.


Repozitorij