Geofizički odsjek

Godišnje državne nagrade za znanost za značajno znanstveno dostignuće dodijeljene su djelatnicima PMF-a, doc. dr. sc. Dominiku Cinčiću (Kemijski odsjek), prof. dr. sc. Igoru Pažaninu (Matematički odsjek) i prof. dr. sc. Vernesi Smolčić (Fizički odsjek).

 


Čestitamo našoj studentici Ivi Ćuk na...

Između nekoliko stotina prijava studentica polaznica STEM fakulteta iz 7 država Iva Ćuk je proglašena jednom od tri pobjednice natjecanja (druge dvije su studentice iz Slovačke i Pakistana). Velike čestitke našoj Ivi Ćuk!

Više u nastavku obavijesti.

 

Iva Ćuk s finalisticama iz Hrvatske

Između nekoliko stotina prijava studentica polaznica STEM fakulteta iz 7 država: Hrvatske, Danske, Mađarske, Italije, Pakistana, Rusije i Slovačke nakon prvog kruga, koji se sastojao od predaje osobnih podataka (CV, dokaz o znanju engleskog, dokaz o školovanja) i eseja, rješavanja online izazova te telefonskog razgovora na engleskom, Iva je odabrana među 12 finalistica (3 iz Hrvatske, 3 iz Mađarske, 3 iz Pakistana, 1 iz Slovačke i 2 iz Danske) koje će svoje vještine pokazati na finalnom natjecanju u Budimpešti.

Finalno natjecanje u Budimpešti je trajalo 2 dana, a sastojalo se od dva izazova. U prvom su finalistice bile podijeljene u 3 grupe, te je svaka grupa trebala riješiti zadani strateški izazov (razviti dugoročnu strategiju). Zadatak Ivine grupe (u kojoj su uz nju bile predstavnice Danske, Mađarske i Pakistana) je bio: „Treba li MOL ući u posao recikliranja plastike“. U 24 sata morale su pripremiti pripremu rješenja (razraditi svaki korak: cilj, strategija, financije, analiza) te prezentaciju. Drugi izazov je bio pojedinačni razgovor s povjerenstvom sačinjenom od 7 čelnika MOL grupe te organizatorice cijelog natjecanja.

Nakon izazovnog, inspirativnog i stresnog natjecanja Ivina grupa je dobila pozitivne komentare ohrabrenja i posebne pohvale od strane članova povjerenstva, a Iva Ćuk je proglašena jednom od tri pobjednice natjecanja (druge dvije su studentice iz Slovačke i Pakistana).

Još jednom velike čestitke našoj Ivi Ćuk!

Iva Ćuk sa svim finalisticama, članovima povjerenstva iz MOL grupe te organizatoricom cijelog natjecanja.

Autor: Webmaster GFO
Popis obavijesti


Događanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

22.
Listopad
12:00-13:00,
Kemijski odsjek, 304/III
23.
Listopad
18:00-19:30,
Kemijski odsjek, A2
27.
Listopad
9:00-18:00,
Kemijski odsjek, A1, A2

POVEZNICE