Voditelji radionice - dr. sc Mario...

Dr. sc Mario Špadina, dr. sc. Stipe Lukin i Tomislav Stolar mag. chem. voditelji su radionice ovogodišnjeg SSDS, pod nazivom: "Pitching".

 

Dr. sc. Mario Špadina

Mario je osnivač SeaCras-a, trenutni izvršni direktor i glavni znanstveni direktor. Magistrirao je kemiju na Sveučilištu u Zagrebu i doktorirao fizičku kemiju na Sveučilištu Montpellier i Francuskoj komisiji za alternativnu energiju i atomsku energiju (CEA). Mario je trenutno poslijedoktorand na Zdravstvenom fakultetu u Ljubljani, Slovenija. Mario je do sada objavio 13 znanstvenih radova o statističkoj mehanici organiziranih kondenziranih tekućina. Njegov životopis uključuje i dva postdoktorska ugovora, pozvana predavanja na najkonkurentnijim znanstvenim konferencijama kao što je ACS Spring Meeting 2022. u San Diegu (SAD), nekoliko velikih stipendija i nagrada, kao i više od 10 suradničkih laboratorija diljem svijeta. Mario je član EIT Climate-KIC-a gdje je 2019. godine dobio stipendiju za nadogradnju svog istraživanja analize podataka satelitskih snimaka u grupi Climatology by Satellites na Sveučilištu u Valenciji. Godine 2020. dobio je nagradu od EIT Climate-KIC za provođenje inovativnog istraživanja o zelenom aspektu baterija.

 

Dr. sc. Stipe Lukin

Stipe je jedan od suvlasnika SeaCras-a i glavni tehnološki direktor. Magistrirao je kemiju i doktorirao fizikalnu kemiju na Sveučilištu u Zagrebu. Trenutno je poslijedoktorand na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu. Stipina stručnost leži u spektroskopiji i analizi podataka, što je potkrijepljeno dosadašnjom 21 znanstvenom publikacijom i širokom suradničkom mrežom. Kao član EIT Climate KIC-a, Stipe je dobio stipendiju da provede mjesec dana u Tallinnu (Estonija), radeći u startup-u GelaTex, inovativnoj tvrtki fokusiranoj na kružno gospodarstvo i proizvodnju nanovlakana. Tamo je Stipe iz prve ruke iskusio unutarnje djelovanje uspješnog startup-a, što mu je dalo širu sliku onoga što je potrebno za uspjeh u takvom ekosustavu.

 

Tomislav Stolar, mag. chem.

Tomislav je jedan od suvlasnika SeaCras-a i direktor marketinga. Magistrirao je kemiju, a trenutno je upisan na doktorski studij kemije. Njegov akademski uspjeh do sada uključuje 14 znanstvenih publikacija. Tomislav je dobio stipendiju EIT Climate-KIC-a kako bi proveo mjesec dana na praksi na Tallinn Institute of Technology (TalTech) u Estoniji 2019. godine. Kao rezultat toga, Tomislav je napisao “Startup priručnik” - vodič za početnike u startup svijetu od 23 stranice na temelju estonskog startup ekosustava kao studije slučaja. Također, Tomislav je 2020. godine dobio nagradu EIT Climate-KIC-a za provođenje akademskog istraživanja o korištenju CO2 kao sirovine i pretvaranju u korisno kemijsko gorivo. U SeaCras-u Tomislav preuzima poslove sukladno organizacijskoj i marketinškoj strategiji te kemijskoj analizi komponenti baze podataka in situ.

Autor: Zuzana Redžović
Popis obavijesti

Repozitorij