Opcije pristupačnosti Pristupačnost
STEM stipendije - VAŽNO

U tekućoj akademskoj godini, 2017./2018. MZO će dodijeliti 3000 stipendija studentima u STEM području. Postupak dodjeljivanja stipendija bit će u potpunosti automatiziran na način da će Ministarstvo prepoznati studente koji imaju pravo na ovaj vid potpore te ih automatski obavijestiti da oni svoje pravo mogu ostvariti.

Povjerenstvo dodjeljuje svakom studentu koji ispunjava uvjete jedinstvenu identifikacijsku oznaku kojom će student moći utvrditi svoje mjesto na ranglisti.

Studenti u roku od pet dana od dana zaprimanja obavijesti mogu od visokog učilišta zatražiti korekciju dostavljenih podataka ako isti nisu ispravni.

Rang-lista objavljuje se na mrežnim stranicama MZO-a.

Studenti koji su na rang-listi u sklopu kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, obavještavaju se elektroničkim putem da su ostvarili pravo na državnu stipendiju.

Studenti pravo na dodjelu državne stipendije stječu nakon prihvaćanja Uvjeta stipendiranja. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako student u roku od 5 dana od dana slanja obavijesti ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatra se da student ne prihvaća državnu stipendiju te se obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju šalje prvom sljedećem studentu na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Svakom studentu dostavit će se obavijest o jedinstvenoj identifikacijskoj oznaci i podacima dostavljenim od visokih učilišta preko adrese elektroničke pošte.

VAŽNO: Radi se o e-mail adresama koje su studenti dobili na Biološkom odsjeku kad su se upisali, a oblika su korisnickoime@stud.biol.pmf.hr

Preporuka studentima je da redovito prate elektroničku poštu.

Postupak dodjele počinje u listopadu 2017.g.

Autor: Sanjica Mihaljević
Popis obavijesti