Izbornik
 
O djelatniku
 
Katarina Lisac, mag. chem.
Zvanje:asistent - doktorand
Lokacija: 109
Telefon:+385 1 4606 361
Telefon kućni:6361
E-mail: E-mail
Zavod/služba : Zavod za opću i anorgansku kemiju

Nastava

sveučilišni preddiplomski

Životopis

Diplomirala je kemiju, istraživački smjer 2015. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Od 2016. godine je asistent-doktorand  na Zavodu za opću i anorgansku kemiju. Upisala je doktorski studij kemije, smjer Anorganska i strukturna kemija 2016. godine. 

Bavi se sintezom iz otopine, mehanokemijskom sintezom i metodom starenja pri različitim uvjetima vlažnosti te karakterizacijom višekomponentnin metaloorganskih sustavima povezanih halogenskom vezom. Suradnica je na projektu Kristalno inženjerstvo višekomponentnih metaloorganskih materijala povezanih halogenskom vezom: ususret supramolekulskom ugađanju strukture i svojstava​ (financiranom od Hrvatske zaklade za znanost). Koautorica je 5 znanstvenih radova koje citira baza Current Contents. Na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima sudjelovala je s 11 priopćenja.

Sudjeluje u nastavi iz opće i anorganske kemije.

Dobitnica je Posebne rektorove nagrade 2011. godine za sudjelovanje u projektu popularizacije znanosti "Znanstvene čarolije".

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Izabrane publikacije
  1. K. Lisac , F. Topić, M. Arhangelskis, S. Cepić, P. A. Julien,
    C. W. Nickels, A. J. Morris, T. Friščić, D. Cinčić, Nat. Commun.,10 (2019), broj rada: 61
  2. K. Lisac, D. Cinčić, CrystEngComm., 20 (2018) 5955-5963.
  3. K. Lisac, V. Nemec, F. Topić, M. Arhangelskis, P. Hindle, R. Tran, I. Huskić,  A.J. Morris, T. Friščić, D. Cinčić, Cryst. Growth Des.18 (2018) 2387-2396.
  4. K. Lisac, D. Cinčić,  Crystals, 7 (2017) 363-373.
Izabrani projekti

2016. – danas, suradnik na projektu: Kristalno inženjerstvo višekomponentnih metaloorganskih materijala povezanih halogenskom vezom: ususret supramolekulskom ugađanju strukture i svojstava (izvor financiranja: Hrvatska zaklada za znanost)

Tražilica
 

 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu