Izbornik
 
O djelatniku
 
Luka Fotović, mag. educ. biol. et chem.
Zvanje:asistent - doktorand
Lokacija: 109
Telefon:+385 1 4606 373
Telefon kućni:6373
E-mail: E-mail
Zavod/služba : Zavod za opću i anorgansku kemiju
Godina diplomiranja:2018.
Na zavodu od:2018.

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

Životopis

Diplomirao kemiju i biologiju, nastavnički smjer 2018. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Od 2018. godine je asistent-doktorand  na Zavodu za opću i anorgansku kemiju. Upisao je doktorski studij kemije, smjer Anorganska i strukturna kemija 2018. godine. 

Bavi se sintezom iz otopine i mehanokemijskom sintezom spojeva i kokristala povezanih halogenskom vezom te njihovom strukturnom i termičkom karakterizacijom. Suradnik je na projektu Kristalno inženjerstvo višekomponentnih metaloorganskih materijala povezanih halogenskom vezom: ususret supramolekulskom ugađanju strukture i svojstava​ (financiranom od Hrvatske zaklade za znanost).

Od 2018. godine kao asistent sudjeluje u nastavi iz opće i anorganske kemije na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

Dobitnik je Rektorove Nagrade za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (2017.) kao član organizacijskog odbora znanstvenog skupa Simpozij studenata kemičara (SiSK).

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Izabrane publikacije

1. V. Nemec, L. Fotović, T. Friščić i D. Cinčić, A Large Family of Halogen-Bonded Cocrystals Involving Metal–Organic Building Blocks with Open Coordination Sites, Cryst. Growth Des. 17 (2017), 6169–6173.

2. V. Nemec, L. Fotović, T. Vitasović i D. Cinčić, Halogen bonding of the aldehyde oxygen atom in cocrystals of aromatic aldehydes and 1,4-diiodotetrafluorobenzene, CrystEngComm, 21 (2019), 3251–3255.

 

Izabrani projekti

2018. – 2019., suradnik na projektu: Kristalno inženjerstvo višekomponentnih metaloorganskih materijala povezanih halogenskom vezom: ususret supramolekulskom ugađanju strukture i svojstava (izvor financiranja: Hrvatska zaklada za znanost)

Tražilica
 

 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu