CIUK - PARTNER PROJEKT

 

Centar Izvrsnosti u Kemiji

 

 

 


CeNIKS - Centar za Napredna Istraživanja Kompleksnih Sustava

Projekt Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta za Infrastrukturnu potporu financiranu iz Europskog fonda za regionalni razvojoperativni program Konkurentnost i kohezija.

Šifra poziva: KK.01.1.1.02

Šifra projekta: KK.01.1.1.02.0013

Vrijednost projekta: 57.806.124,58 kn (49.135.205,89 kn (85%) sufinancirano od EU)

Trajanje projekta: 28 mjeseci (od 2. srpnja 2018. do 2. studenog 2020.)

Opis:

Projekt uključuje nabavu suvremene znanstveno-istraživačke opreme te provedbu aktivnosti organizacijske reforme, čime će se osigurati kapaciteti za provođenje vrhunskih istraživanja i postizanje općeg cilja projekta koji se odnosi na razvoj Fizičkog odsjeka PMF-a u regionalni centar izvrsnosti unutar nacionalnog i europskog istraživačkog prostora. Nakon provedbe projekta, stvorit će se uvjeti za provođenje aktivnosti kojima se stvaraju nove znanstvene, društvene i gospodarske vrijednosti, posebno u prioritetnim područjima Strategije pametne specijalizacije.


Repozitorij

Repozitorij je prazan

Sa završetkom rujna ove godine projekt CeNIKS je potpisao sve ugovore nabave znanstvene opreme potrebne za njegovo izvršenje. Trenutno su do kraja kompletirane nabave na 4 od 10 naših velikih postupaka nabave16 T cryo-free magnet, novi SQUID sustav, novi sustav za rentgensku difrakciju i sve grupe nabave u ciklusu "Komplet 4", te se polako projekt uspješno bliži kraju.

Zadnje odluke o odabiru i ugovore je potpisala dekanica Aleksandra Čižmešija koja je podržavala ovaj projekt od njegova početka. Ovim putem se prof. Čižmešiji zahvaljujemo na svoj pruženoj pomoći u provođenju projekta. 

Autor: Mihael Srđan Grbić
Popis obavijesti