Broj posjeta:
14430

sedam boja izvrsnosti - jedan pmf

Na Smotri Sveučilišta u Zagrebu koja je od 25.11. do 27.11.2021. održana u virtualnom okruženju Prirodoslovno-matematički fakultet nagrađen je priznanjima za svoje predstavljanje i to u dvije kategorije: za kreativni virtualni štand te za najbolji nastup na TikTok aplikaciji. Zasluge za ovaj uspjeh ima i Studentski zbor PMF-a koji je snimio nagrađeni video za TikTok aplikaciju.

Nastava iz prirodoslovlja i matematike na Mudroslovnom fakultetu u Zagrebu počela je 1876. godine, a 1946. osnovan je Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu ‒ naša tradicija poučavanja duga je 140 godina! 

Na PMF-u ćete dobiti kvalitetno obrazovanje u struci koju izaberete. Potičemo razvoj vještina rješavanja problema, odnosno analitičko razmišljanje, tako da poslije nije važno što sam problem zapravo jest, nego to da ga vi možete riješiti! Zato studenti PMF-a nisu samo cijenjeni kao stručnjaci u svojem uskom području rada, nego i u raznim strukama koje naizgled nemaju veze s onim što su studirali. Struke za koje obrazujemo na PMF-u pripadaju tzv. STEM području (engl. Science, Technology, Engineering and Mathematics) i ne poznaju državne granice. Sve to čini zapošljivost PMF-ovca vrlo dobrom, štoviše odličnom! Mnogi naši nekadašnji studenti sad su uspješni nastavnici, znanstvenici, poduzetnici i/ili poslovni ljudi u zemlji i inozemstvu.
Mi nastavu i znanstvenoistraživački rad shvaćamo ozbiljno: ako vi zasučete rukave i mi ćemo se potruditi da budete najbolji što možete!

  Na virtualnom štandu popričajte sa studentima i asistentima naših odsjeka i pitajte ih sve što vas zanima o fakultetu, nastavi i izvannastavnim aktivnostima.

ŠTO SE MOŽE STUDIRATI NA PMF-U?