Obavijesti

Dragi/e studenti/ice,

u petak (22.10.) s početkom u 10 sati održava se drugi online Susret karijernih centara. Ukoliko nam se želite pridružiti, prijavite se putem linka za prijavu sudjelovanja.

Vidimo se!

Autor: Tereza Oreb

Dragi/e studenti/ice,

objavljene su nove Upute za stručnu praksu u ovoj akademskoj godini.

Popis poslodavaca vezan za Upute možete pronaći ovdje.

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

od ove akademske godine više nije potrebno pribavljati Uputnicu za stručnu praksu kako biste upisali kolegij Stručna praksa.

Tijekom listopada 2021. započinjemo s korištenjem novog online sustava za stručnu praksu putem kojeg će studenti moći tražiti poslodavce i dogovarati praksu, kao i voditi potrebnu dokumentaciju vezanu za praksu.

To znači da nije potrebno imati dogovorenog poslodavca kako biste upisali kolegij Stručna praksa, već ga možete dogovoriti naknadno (kroz online sustav preko Popisa poslodavaca, ili samostalno).

Eventualni naknadni ispis kolegija Stručna praksa neće se naplaćivati.

Zato pozivamo sve zainteresirane studente/ice da upišu kolegij Stručna praksa i čekaju daljnje obavijesti o uključivanju u online sustav za stručnu praksu! Kolegiji Laboratorijska stručna praksa i Radna praksa također će se voditi kroz online sustav za stručnu praksu.

Studenti i dalje mogu tražiti poslodavce i samostalno. Za studente koji samostalno pronađu poslodavca napominjemo da je potrebno s nositeljem/icom kolegija na njihovom odsjeku provjeriti je li poslodavac prihvatljiv za stručnu praksu, te ukoliko jest, dostaviti Karijernom centru podatke o poslodavcu kako bismo ga kontaktirali radi sklapanja sporazuma (podatke dostaviti na mail matea.butigan@karijere.pmf.hr).

Za upis kolegija Stručna praksa više nije potrebno dolaziti u Karijerni centar, već studenti upisuju kolegij u referadi ili putem Studomata (ovisno o odsjeku).

Za upite vezane za upisivanje predmeta na drugom odsjeku ili pitanja vezana za ECTS bodove, molimo da se obratite nositeljima/icama kolegija Stručna praksa na Vašem odsjeku.

Sve daljnje informacije moći ćete pronaći na web stranici i društvenim mrežama Karijernog centra.

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

WISe se vraća! Ako i ti želiš biti WISe, prijavi se i sudjeluj u organizaciji našeg Dana karijera koji će se održati 3.11.2021. Za sva pitanja, uvijek smo dostupni na wise@karijere.pmf.hr Čekamo te!

Prijavi se putem ovog obrasca.

Autor: Matea Butigan

Dana 29. travnja 2021. godine održana je online svečanost na kojoj je predstavljen projekt „Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF“. 

Sudionicima su se na početku obratili prof. dr. sc. Mirko Planinić, dekan PMF-a, izv. prof. dr. sc. Martina Jakovčić, prodekanica za međunarodnu suradnju, i doc. dr. sc. Sofia Ana Blažević, voditeljica Projekta ProSPer PMF. 

Na svečanosti je predstavljen Projekt ProSP-er PMF, premijerno je prikazan promotivni video o Karijernom centru PMF-a, način odvijanja stručne prakse i pružanja savjetodavnih usluga Karijernog centra PMF-a, te su prezentirani dojmovi studenata/ica o pruženim uslugama. Svoj doprinos svečanosti dali su i predstavnici studenata/ica PMF-a - Bruna Bandula, predsjednica Studentskog zbora PMF-a, i Mario Borna Mjertan, predstavnik studenata u Vijeću Matematičkog odsjeka PMF-a, koji su se osvrnuli na dosadašnja iskustva studenata/ica PMF-a pri suradnji i korištenju usluga Karijernog centra PMF-a. 

Na svečanosti je sudjelovala i Mina Đorđević iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koja je izrazila zadovoljstvo prezentiranim materijalima i provedbom Projekta ProSPer PMF. 

Promotivni video Karijernog centra PMF-a nalazi se na sljedećem LINKU.
 

Autor: Tereza Oreb
Autor: Matea Butigan

Informacije o Karijernom centru

KARIJERNI CENTAR

 Od 1. srpnja 2020. godine u sklopu projekta "Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF" na PMF-u je započeo s radom Karijerni centar čiji je cilj omogućiti studentima/icama obavljanje stručne prakse, informiranje o stručnoj praksi te povezivanje studenata/ica s firmama i institucijama kod kojih bi mogli steći radno iskustvo tijekom studiranja.

U Karijernom centru studenti/ice mogu potražiti i karijerno i psihološko savjetovanje, sudjelovati na besplatnim radionicama, projektima i drugim aktivnostima.

 

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme Karijernog centra sa studentima/icama je svakim radnim danom od 10 do 12 sati.

NAPOMENA: Ljetno radno vrijeme sa studentima/icama:

Karijerni centar tijekom ljetnog razdoblja (od 1.7. do 10.9.) prima studente/ice isključivo uz prethodni dogovor termina putem e-maila.

 

ADRESA

 Karijerni centar PMF-a

Horvatovac 102a - Kemijski odsjek  

 

KONTAKT

 Ružica Branković Klun, univ. spec. psych., stručna suradnica Karijernog centra 

ruzica.brankovic.klun@karijere.pmf.hr 

Tereza Oreb, mag. act. soc. i Gestalt psihoterapeutkinja, stručna suradnica Karijernog centra 

tereza.oreb@karijere.pmf.hr 

Matea Butigan, mag. iur., voditeljica Karijernog centra 

matea.butigan@karijere.pmf.hr 

 

SLUŽBE KARIJERNOG CENTRA

Realizacija misije, vizije i ciljeva Karijernog centra PMF-a izvršava se kroz tri službe:

Služba za suradnju s alumnima

Osnovana s ciljem povezivanja s alumnima, njihovog međusobnog umrežavanja te umrežavanja s nastavnim osobljem fakulteta, studentima/icama i Karijernim centrom u svrhu ostvarivanja suradnje kroz zajednička druženja, studentsku praksu i zapošljavanje studenata.

Služba za karijerno savjetovanje

Osnovana s ciljem poticanja razvoja vještina upravljanja karijerom, povećanja zapošljivosti i konkurentnosti studenata/ica na tržištu rada te povezivanja studenata/ica i potencijalnih poslodavaca.

Služba za psihološko savjetovanje

Služba za psihološko savjetovanje Karijernog centra PMF-a svim studentima/icama i djelatnicima/ama pruža stručnu pomoć i podršku u ostvarivanju akademskog i profesionalnog uspjeha te unapređenju kvalitete života i studiranja. U službi za psihološko savjetovanje planirane su aktivnosti individualnog i grupnog savjetovanja, izrade psiho-edukativnih materijala, edukativno-iskustvenih radionica, tematskih predavanja te istraživanja potreba studenata/ica.

 

MISIJA KARIJERNOG CENTRA

Misija Karijernog centra je pružiti podršku studentima/icama u stjecanju radnog iskustva kroz stručnu praksu tijekom studija te im pomoći u pronalasku budućeg zaposlenja.

Osim navedenog, Karijerni centar studentima/icama nudi karijerno i psihološko savjetovanje koje se provodi u svrhu povećanja akademske uspješnosti studenata, ispunjenja njihovih potencijala i ostvarenja uspješne buduće karijere.

 

VIZIJA KARIJERNOG CENTRA

Vizija Karijernog centra je postati mjesto gdje će studenti/ice kontinuirano tijekom studija dobivati podršku:

• u razvoju karijere,

• u stjecanju znanja i vještina koji će ih učiniti konkurentnima na tržištu rada,

• tijekom pohađanja stručne prakse,

• u vezi bilo kakvih poteškoća na koje bi mogli naići tijekom studija ili prilikom traženja buduće karijere.

 

Informacije o Karijernom centru možete naći i u prezentaciji Stručna praksa na PMF-u.


Važni dokumenti