Obavijesti

Pozivamo Vas da posjetite znanstveno-popularizacijsko i edukativno događanje „Istraživači 21. stoljeća“ u OŠ Milana Langa u Bregani u petak 4. studenog 2022. od 10 do 15 sati.

Program događanja je u prilogu.

 

Autor: webmaster FO

Obrazovno događanje za vrtiće, osnovne i srednje škole u Pazinu 22. studenog 2019.

Istraživači 21. stoljeća pred kojima predstoji uzbudljiva budućnost su naša djeca koja prva znanja i vještine stječu u vrtiću i osnovnoj školi. Početkom novog tisućljeća, zahvaljujući velikim iskoracima u istraživanjima kognitivnog razvoja djece, dolazi do značajnih promjena u obrazovanju, posebice u prirodoslovnom kurikularnom području koje je usko vezano uz brojna nova zanimanja 21. stoljeća. Naglasak je na razvoju kompetencija, vještina i trajnih znanja koje učenici mogu dalje primjenjivati u interdisciplinarnom kontekstu. Znanstveno obrazovanje treba svoj djeci od rane dobi bez obzira što će kasnije raditi u životu. Ono se gradi oko tema koje su važne za život i našu budućnost uz pomoć suvremenih metoda baziranih na problemskoj, istraživački orijentiranoj i izvanučioničkoj – terenskoj nastavi.


Učionice 21. stoljeća su zaštićena područja, muzeji, edukativni i prezentacijski centri. U okviru ovog događanja demonstrirat ćemo ogromne potencijale izvanučioničke i problemski orijentirane nastave u Hrvatskoj. Intencija suvremenog obrazovanja je nekadašnje neformalne programe, koji su se provodili u lokacijama kao što su muzeji, parkovi prirode i nacionalni parkovi, zoološki vrtovi i dr., integrirati u formalni obrazovani sustav. Formalni sustav treba izaći iz učionica i otići na te lokacije na
kojima djeca kroz praktična iskustva stječu nova znanja. U suvremenom obrazovanju izvanučionička nastava je jedan od najučinkovitijih oblika nastave. Smatra se da je obrazovni sustav to napredniji što ima više izvanučioničke nastave.

Program Istraživači 21. stoljeća - Pazin 2019

Autor: webmaster FO