Geofizički odsjek

140 godina nastave prirodoslovlja i matematike na Sveučilištu u Zagrebu, 70 godina PMF-a


Obavijesti

Do 10. listopada 2016. otvoren je natječaj za upis na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije) PMF-a, uključujući i studij Fizike, smjer Geofizika. Cijeli natječaj možete pročitati na poveznici, a više informacija može se pronaći i ovdje.

Autor: Iva Dasović

Upisi se obavljaju od 19.7.2016 do 21.7.2016. od 10:00-13:00. u Uredu za studente Fizičkog i Geofizičkog odsjeka u zgradi Fizičkog odsjeka, Bijenička cesta 32.

Više na poveznici.

Autor: Webmaster GFO

Odlukom fakultetskog vijeća utvrđuje se izvanredni ispitni rok na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji će se odrzati u vremenu od 19. do 23. rujna 2016. godine.

Vise informacija ovdje (pdf)

Autor: Webmaster GFO
Objavljen prvi katalog meteoroloških...

U hrvatskim obalnim vodama povremeno se pojavljuju valovi koji su slični tsunamijima, ali ih uzrokuju meteorološki čimbenici. Hrvatski rekorder među takvim valovima, onaj koji je 21. lipnja 1978. pogodio Velu Luku na otoku Korčuli, ujedno je i svjetski rekorder, pa se hrvatska istraživanja takvih pojava uvijek s interesom prate u inozemstvu. Sada je Geofizički odsjek PMF-a, u suradnji s Institutom za oceanografiju i ribarstvo u Splitu, objavio mrežnu verziju kataloga meteoroloških tsunamija opaženih u hrvatskom dijelu Jadrana. Katalog možete pronaći ovdje.

Autor: Webmaster GFO

Geomagnetski opservatorij u Lonjskom polju Geofizičkog odsjeka PMF-a, prvi i jedini u Hrvatskoj, primljen je 2. veljače 2016. u INTERMAGNET (International Real-time Magnetic Observatory Network). To ujedno znači da su geomagnetski podaci koji se prikupljaju na njemu i obrađuju u Geofizičkom zavodu ispunili najviše standarde.

Autor: Iva Dasović


POVEZNICE