Geofizički odsjek

140 godina nastave prirodoslovlja i matematike na Sveučilištu u Zagrebu, 70 godina PMF-a


Obavijesti

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sukladno Odluci rektora o raspisivanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentskih zborova njegovih sastavnica od 7. veljače 2017. godine, održat će se u utorak 28. ožujka 2017. godine i u srijedu 29. ožujka 2017. godine u vremenu od 8:00 do 20:00 sati. Više o ovoj temi možete pročitati na sljedećem linku: /_news/37144/Odluka o provedbi izbora-17-SZ PMF-23-2-17.pdf.

Sve odluke, kao i Pravilnik o izborima za studentski zbor se nalaze u Repozitoriju.

Autor: Ružica Topić

Dana 08.03.2017. (srijeda) u 13:15 h održat će se na Geofizičkom odsjeku PMF-a (predavaona P2) sljedeće izlaganje:
Petra Sviličić
(DHMZ, Zagreb)
Validacija sustava asimilacije globalnih površinskih podataka na
temelju mjerenja profila temperature tla

Pozivaju se studenti, apsolventi i svi zainteresirani da prisustvuju predavanju, koje će se održati u predavaoni P2 Geofizičkog odsjeka PMF-a, Horvatovac 95, Zagreb.

Autor: Maja Telišman-Prtenjak

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore i Hrvatski hidrografski institut u suradnji sa svojim projektnim partnerima Sveučilištem u Dubrovniku – Institutom za more i priobalje i Javnim poduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, objavljuje natječaj za financiranje prisustvovanja 2 studenta na terenskom istraživanju i radu na obradi podataka u institucijama (ZHMSCG, HHI, UNIDU-IMP) na vrijeme od 17 dana.

Više ovdje

Zaključni rok za prijavu je 06. ožujka 2017. do 08:00 CET

Autor: Webmaster GFO

Raspored sati za ljetni semestar ak. god. 2016./2017. možete pogledati na poveznici. Moguće su manje promjene u sljedećim danima.

Autor: Iva Dasović

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017.
Na temelju Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade pravo natjecanja imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.
Rok za prijavu na natječaj je petak, 28. travnja 2017. do 16 sati.

Više u nastavku obavijesti.

Tekst natječaja

Autor: Webmaster GFO
Natječaj za dodjelu stipendija...

Sveučilište u Zagrebu raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija za ak. god. 2016./2017. Više informacija na poveznici!

Autor: Iva Dasović

Studentski zbor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je na sjednici održanoj 09. veljače 2017. g. donio je odluku da se 13. veljače 2017. g. raspisuje Natječaj za studentske programe za kalendarsku godinu 2017.  

Više ovdje

Autor: Webmaster GFO

10. studenog 2016.

Lijepe vijesti stigle su iz Uredničkog odbora znanstvenog časopisa Frontiers in Earth Science vezano uz međunarodnu znanstvenu radionicu “Workshop on Advances in Meso- and Micro-Meteorology“, održanu prije godinu dana u Stubičkim Toplicama blizu Zagreba.
 

Autor: Antun Marki

Geomagnetski opservatorij u Lonjskom polju Geofizičkog odsjeka PMF-a, prvi i jedini u Hrvatskoj, primljen je 2. veljače 2016. u INTERMAGNET (International Real-time Magnetic Observatory Network). To ujedno znači da su geomagnetski podaci koji se prikupljaju na njemu i obrađuju u Geofizičkom zavodu ispunili najviše standarde.

Autor: Iva Dasović


Događanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

10.
Ožujak

POVEZNICE