Geofizički odsjek

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a

 

 


Obavijesti

Doc. dr. sc. Giuliana Verbanac predstavit će Geofizički odsjek na Smotri Sveučilišta u Zagrebu kratkim popularnim predavanjem u dvorani Kina SC u petak 24. studenog 2017. s početkom u 16:00 h. Pozivamo sve, posebno maturante, da saznaju nešto o magnetskom polju Zemlje i njegovom međudjelovanju sa Suncem!

Inače, istog dana na istom mjestu između 15:00 i 17:00 h predstavit će se drugi odsjeci PMF-a sa zanimljivim predavanjima, prema rasporedu u nastavku...

Autor: Iva Dasović

Sljedeća Smotra Sveučilišta u Zagrebu, održat će se u prostoru Studentskog centra, u Savskoj cesti 25, između 23. i 25. studenog 2017. godine. To je odlična prilika da budući studenti saznaju više o studijima geofizike jer će biti prisutni zaposlenici i studenti Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta čija je zadaća pokušati odgovoriti na sva pitanja o upisima, studijima, studiranju i mogućnostima koje se geofizičaru pružaju nakon završenog studija.

Vidimo se!

Autor: Iva Dasović

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Prirodoslovci i matematičari autora Tihane Luetić i Tihomira Vukelje.
Predstavljanje knjige održat će se 23. studenoga 2017. godine, na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Horvatovac 102a, u predavaonici P1, s početkom u 16:00 sati.

Autor: Webmaster GFO

Svečana promocija sveučilišnih prvostupnika Geofizike održat će se u petak, 15. prosinca 2017. u 12:00 sati u zgradi Dekanata PMF-a (Kemijski odsjek), Horvatovac 102a, u dvorani A1.

Molimo studente da dođu barem 45 minuta prije početka SVEČANOSTI u aulu Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a radi upoznavanja s protokolom, a uzvanike molimo da dođu 15 minuta prije početka. 

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

PRIRODOSLOVNO – MATEMATIČKI FAKULTET

GEOFIZIČKI ODSJEK

 

PROMOCIJA STUDENATA PREDDIPLOMSKOG

SVEUČILIŠNOG STUDIJA GEOFIZIKA

 

DANA 15. PROSINCA 2017. U 12:00 SATI

 

     GEOFIZIČKI ODSJEK

     SVEUČILIŠNI PRVOSTUPNICI GEOFIZIKE:

  1.  KAROL ĆORKO
  2. TOMISLAV HARAMBAŠIĆ
  3. HELENA LATEČKI
  4. KARMEN MARTINIĆ
  5. VALENTINO NEDUHAL
  6. IVANA NIKOLAC
  7. FILIP SKENDROVIĆ
  8. ANA ŠLJIVIĆ
  9. SILVIA ŠTAJDOHAR

 

Autor: Ružica Topić
160. obljetnica rođenja Andrije...

Andrija Mohorovičić spada među najznamenitije hrvatske znanstvenike svih vremena, a u svijetu ga uvrštavaju među velikane seizmologije i geofizike pa i egzaktnih znanosti uopće.

                [Više...

 

Autor: Davorka Herak

10. studenog 2016.

Lijepe vijesti stigle su iz Uredničkog odbora znanstvenog časopisa Frontiers in Earth Science vezano uz međunarodnu znanstvenu radionicu “Workshop on Advances in Meso- and Micro-Meteorology“, održanu prije godinu dana u Stubičkim Toplicama blizu Zagreba.
 

Autor: Antun Marki

Geomagnetski opservatorij u Lonjskom polju Geofizičkog odsjeka PMF-a, prvi i jedini u Hrvatskoj, primljen je 2. veljače 2016. u INTERMAGNET (International Real-time Magnetic Observatory Network). To ujedno znači da su geomagnetski podaci koji se prikupljaju na njemu i obrađuju u Geofizičkom zavodu ispunili najviše standarde.

Autor: Iva Dasović


Događanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

23.
Studeni
23.
Studeni
24.
Studeni
11:00-12:00,
Kemijski odsjek, P1
27.
Studeni
12:00-13:00,
Kemijski odsjek, 304

POVEZNICE