Geofizički odsjek

Godišnje državne nagrade za znanost za značajno znanstveno dostignuće dodijeljene su djelatnicima PMF-a, doc. dr. sc. Dominiku Cinčiću (Kemijski odsjek), prof. dr. sc. Igoru Pažaninu (Matematički odsjek) i prof. dr. sc. Vernesi Smolčić (Fizički odsjek).

 


Obavijesti

Zagreb Climathon predstavlja jedinstveni projekt koji se simultano odvija na više lokacija tijekom 24 sata s ciljem generiranja rješenja na izazove zadane od strane jedinica lokalne samouprave, a usko vezane uz klimatske promjene. Zagreb Climathon održat će se 26.listopada 2018. uz podršku Grada Zagreba koji je i postavio izazov, a za koji će timovi tijekom samog održavanja nastojati osmisliti rješenja. Ovogodišnji izazov Zagreb Climathona glasi: Urbani toplinski otoci. Zagreb Climathon bit će organiziran u formi hackatona, natjecateljskog karaktera te će po svom završetku generirati rješenja koja će pomoći u rješavanju problema urbanih toplinskih otoka u gradu Zagrebu.

Na Climathonu kao stručnjakinja, trenerica i članica povjerenstva sudjeluje i doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić s Geofizičkog odsjeka PMF-a čiji se znanstveni projekt CroClimGoGreen upravo i bavi ovom temom.

Poziv za sudjelovanje

Autor: Iva Dasović

Dana 24.10.2018. u 13:15 h održat će se na Geofizičkom odsjeku PMF-a sljedeće izlaganje (doktorski seminar):

Mislav Anić

(Hrvatski šumarski institut, Jastrebarsko)

Međugodišnja varijabilnost izmjene CO2 između šume hrasta lužnjaka
(Quercus robur L.) i atmosfere

Pozivaju se doktorski studenti i svi ostali zainteresirani da prisustvuju predavanju, koje će se održati u predavaoni P2 Geofizičkog odsjeka PMF-a, Horvatovac 95, Zagreb.

Autor: Maja Telišman-Prtenjak
Mikrometeorološka mjerenja na jezeru...

U suradnji sa Sveučilištem tehnologije i ekonomije iz Budimpešte na jezeru Balaton u Mađarskoj 31. kolovoza 2018. postavljena je mikrometeorološka postaja. Postaju su postavili djelatnici Geofizičkog odsjeka doc. dr. sc. Željko Večenaj i viši tehničar Damir Ptičar s doktorandom Mislavom Anićem iz Hrvatskog šumarskog instituta a u okviru bilateralnog projekta FIrst MicrOmeteorological research within CROatian-HUNgarian collaboration – FIMO-CROHUN.

Autor: Iva Dasović

Raspored sati se nalazi na ovoj poveznici. Prema Redu predavanja za ak. god. 2018./2019., nastava u zimskom semestru počinje u ponedjeljak 1. listopada 2018.

Autor: Karmen Babić


Događanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

22.
Listopad
12:00-13:00,
Kemijski odsjek, 304/III
23.
Listopad
18:00-19:30,
Kemijski odsjek, A2
27.
Listopad
9:00-18:00,
Kemijski odsjek, A1, A2

POVEZNICE