Izbornik
 

Adriatic NMR 2020

 

 


Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
2947728
Događanja na PMF-u
 
10. 06. 11:00 - 12:00, Kemijski odsjek, A2
Kemijski seminar II: Marija Denžić Lugomer
Obavijesti
 

Na sjednici Vijeća Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održanoj 3. lipnja 2020. donesena je Odluka o rasporedu ispita na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Odlukom se utvrđuje novi raspored održavanja ispita na izvanrednom, ljetnom i jesenskom ispitnom roku na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sve prijave studenata na ispite u lipnju, srpnju i rujnu bit će obrisane te će se raspisati novi ispitni rokovi prema donesenoj odluci. Molimo studente da iza 8. lipnja 2020. ponovno prijave željene ispite. Ispite iz kolegija ljetnog semestra će biti moguće prijaviti po završetku semestra. Na izvanrednom ispitnom roku moguće je polagati samo ispite iz kolegija zimskog semestra.

Adriana Kenđel

25. 5. 2020. u 17:59

Fakultetsko vijeće Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijelo je na sjednici održnoj 21. svibnja 2020. godine Odluku o izmjeni kalendara nastave za akad. god. 2019./2020.

Adriana Kenđel

19. 5. 2020. u 15:14
Uređeno: 19. 5. 2020. u 15:28
Odrada praktikumskih vježbi na...

U ponedjeljak 11. svibnja 2020. godine, već prvog dana kada je to s obzirom na epidemiološku situaciju bilo omogućeno, na Kemijskom odsjeku su započele odrade praktikumskih vježbi u svim studentskim laboratorijima. Uspješno održavanje praktikumske nastave ne bi bilo moguće bez velikog angažmana svih sudionika. U prvom redu zahvaljujemo studenticama i studentima koji, bez obzira na cijeli niz problema sa smještajem, prijevozom, prehranom i brojnim drugim zaprekama, redovito dolaze i marljivo odrađuju vježbe. Hvala i zaposlenicima Kemijskog odsjeka – asistentima, nastavnicima, tehničarima i spremačicama, koji su napravili sve potrebne predradnje i čine sve da se laboratorijska nastava odvija na siguran način u skladu s Protokolom za izvođenje laboratorijske i praktikumske nastave na PMF-u tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) i drugim preporukama.

Vježbe se svakodnevno kontinuirano i uspješno odrađuju na zadovoljstvo i Kemijskog odsjeka i studenata o čemu svjedoče među ostalim i dojmovi studenata objavljeni na portalu srednja.hr (https://www.srednja.hr/faks/pitali-smo-studente-prosao-prvi-tjedan-povratka-fakultete-potpunosti-se-osjecam-sigurno/)

Neupitno je da u ovim neizvjesnim vremenima samo zajedničkim angažmanom možemo prebroditi mnogobrojne probleme i poteškoće s kojima se svakodnevno susrećemo. Uvjereni smo da ćemo zajedno uspješno odraditi sve obaveze u tekućoj akademskoj godini.

Željka Soldin

7. 5. 2020. u 21:01
Uređeno: 7. 5. 2020. u 21:02

Na temelju Odluke o izvođenju praktikumske i laboratorijske nastave na PMF-u, dozvoljava se izvođenje praktikumske nastave u prostorima Kemijskog odsjeka od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. Odvijanje nastave će se organizirati prema Protokolu koji je objavio PMF, a kojeg su dužni poštivati svi sudionici nastave.

Posebnu pozornost potrebno je obratiti na mjere dezinfekcije te na obvezno nošenje zaštitnih maski. Grupiranje i zadržavanje prije i nakon ulaska u zgradu nije dopušteno. U zgradi i izvan nje obvezno je držanje fizičkog razmaka od 2 m.

Dodatne informacije o grupama i načinu izvođenja praktikumske nastave na pojedinim kolegijima studenti će dobiti od predmetnih nastavnika. 

Željka Soldin

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Vinko Nemec i Dominik Cinčić u suradnji s Tomislavom Pitešom s Instituta Ruđer Bošković te s Tomislavom Friščićem sa Sveučilišta McGill (Montreal, Kanada) objavili su rad The morpholinyl oxygen atom as an acceptor site for halogen-bonded cocrystallization of organic and metal-organic units u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,153).

Adriana Kenđel

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Gordan Horvat, Nikola Cindro i Vladislav Tomišić te bivša studentica KO PMF Tamara Rinkovec, u suradnji s Nikolinom Vidović, Davide Rivom i Giovannom Speranzom sa Sveučilišta u Milanu objavili su rad pod naslovom Chloride-Assisted Peptide Macrocyclization u uglednom časopisu Organic Letters (IF 6,555). Glavni urednik Nature Reviews Chemistry izabrao je rad da ga istakne u tom časopisu: Stephen G. Davey, Running rings around chloride.

Adriana Kenđel

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Tomislav Jednačak, Tomica Hrenar, Karlo Sović i Predrag Novak, u suradnji s Majom Majerić Elenkov s Instituta Ruđer Bošković i Jelenom Parlov Vuković iz INA-Industrija nafte, objavili su rad Solution and solid state studies of hydrogen bonding in substituted oxazolidinones by spectroscopic and quantum chemical methods u uglednom časopisu New Journal of Chemistry (IF 3,069).

Adriana Kenđel

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Katarina Leko, Katarina Pičuljan i Josip Požar u suradnji s Rosanom Ribić sa Sveučilišta Sjever i Markom Hanževačkim i Zlatkom Brkljačom s Instituta Ruđer Bošković objavili su rad Solvophobically Driven Complexation of Adamantyl Mannoside with β‐Cyclodextrin in Water and Structured Organic Solvents u uglednom časopisu Chemistry-A European Journal (IF 5,16). Rad je istaknut na naslovnici časopisa.

Adriana Kenđel

11. 4. 2020. u 12:04

Izvanredni ispitni rok  zakazan za razdoblje od 20. - 24. travnja 2020. je odgođen. Tijekom tog razdoblja održavat će se nastava na daljinu.

Odgođeni ispitni rok održat će se čim se steknu povoljni epidemiološki uvjeti, a ljetni i/ili jesenski ispitni rok prilagodit će se nastaloj situaciji i po potrebi se vremenski pomaknuti i/ili produljiti.

Odluka Fakultetskog vijeća o izmjeni kalendara nastave u Izvedbenom planu nastave (Redu predavanja) za akad. god. 2019./2020. na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu nalazi se na poveznici.

Svi studenti koji su prijavili ispite, za izvanredni ispitni rok u travnju, bit će odjavljeni u utorak 14. 4. 2020.

Željka Soldin

20. 3. 2020. u 11:59

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donijela je Odluku kojom se utvrđuje rad od kuće i osigurava kontinuirano obavljanje poslova na PMF-u u vezi s epidemijom COVID-19.

Na sljedećoj poveznici nalazi se i Uputa visokim učilištima koja je dostavljena od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Željka Soldin

Rektor Sveučilišta u Zagrebu donio je ODLUKU o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu.

Produljuje se rok studentima za prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta do utorka 30. lipnja 2020. do 16 sati.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/.

Adriana Kenđel

13. 3. 2020. u 17:49
Uređeno: 20. 3. 2020. u 12:00

Na temelju DODATNE UPUTE Ministarstva znanosti i obrazovanja te ODLUKE Rektora Sveučilišta u Zagrebu vezano uz obustavu nastave na svim visokim učilištima zbog aktualnog epidemiološkog stanja dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donosi NADOPUNU UPUTE O POSTUPANJU vezanu uz trenutnu epidemiološku situaciju.

 

Željka Soldin

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donosi najnoviju obavijest vezanu uz trenutnu epidemiološku situaciju.

Od ponedjeljka 16. 3. 2020. godine se, u očekivanom trajanju od 14 dana, prekidaju svi oblici neposredne kontaktne nastave na svim studijskim programima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta .

Detaljne informacije navedene su u priloženom DOKUMENTU!

 

Molimo da daljnje obavijesti pratite  na stranicama PMF-a, Kemijskog odsjeka i svih kolegija koje pohađate u ljetnom semestru te da se striktno pridržavate svih uputa Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Željka Soldin

13. 3. 2020. u 10:11
Uređeno: 13. 3. 2020. u 10:34

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donosi UPUTE O POSTUPANJU vezano uz epidemiološku situaciju vezanu za COVID 19.

 

UPUTE O POSTUPANJU

 

Iz objavljenih uputa, koje je potrebno detaljno pročitati,  izdvajamo sljedeće:

  • odgađaju sve aktivnosti na PMF-u koje nisu izravno vezane uz nastavu i znanstveni rad (npr. Dan i noć na PMF-u, popularna predavanja itd.)
  • svi studenti koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su se javiti prodekanici za nastavu PMF-a prof. dr. sc. Dubravki Hranilović  na e-mail adresu dubravka@biol.pmf.hr, uz naznaku odsjeka, studija i studijske godine na kojima studiraju te ostati u samoizolaciji 14 dana od povratka. U slučaju pojave simptoma zaraze koronavirusom tijekom samoizolacije, moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema naputku HZJZ (informacije u objavljenim uputama)
  • studentima Kemijskog odsjka koji boluju od kroničnih bolesti i trudnicama preporučuje ostati kod kuće 14 dana od izdavanja ovih uputa, u dogovoru s pomoćnicom za nastavu Kemijskog odsjeka i te prodekanicom za nastavu PMF-a (obavezno se javiti mailom izv. prof. dr. sc. V. Petrović Peroković i prof. dr. sc. D. Hranilović).
Željka Soldin

13. 3. 2020. u 10:09

           

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donosi OBAVIJEST STUDENTIMA vezanu uz epidemiološku situaciju vezanu za COVID 19.

 

OBAVIJEST STUDENTIMA

Željka Soldin

Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


           


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu