Izbornik
 
6. OTVORENI DAN
 

Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
1028456
Obavijesti
 
08.04.2014. u 10:21
Uređeno: 08.04.2014. u 10:22
UMRLA AKADEMKINJA IVANA WEYGAND...

 

 

Dana 7. travnja u Zagrebu u 62. godini života preminula je akademkinja Ivana Weygand-Đurašević. Napustila nas je istaknuta znanstvenica i profesorica koja nas je zadužila svojim djelovanjem.

Svoja znanja i vještine, koja je nesebično prenosila zasigurno će još dugo živjeti u svima nama. Opširnije

Višnja Vrdoljak

Pozivamo vas da se uključite u projekt Podrške mladima s invaliditetom u pripremi ispita državne mature, koji provodi Udruga ZAMISLI.
Kroz učenje sa mladima imat ćete prilike 'brusiti' svoja znanja i vještine podučavanja, individualnog rada i rada s mladima s invaliditetom.

Dolores Rumac
[ Više... ]

U utorak, 18. 3. 2014. godine, u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, dodijeljene su Godišnje nagrade Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima za 2013. godinu. Među dobitnicima je i viši asistent Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta dr. sc. Gordan Horvat. Više pročitajte u nastavku obavijesti. Čestitamo!

webmaster KO
[ Više... ]

11.03.2014. u 14:40

Ove će se godine prvi put u Hrvatskoj, na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 9. lipnja 2014. održati nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih i/ili doktorskih studija sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda - ECOTROPHELIA HRVATSKA 2014.
 

webmaster KO
[ Više... ]

Od početka akademske godine 2013./2014. Centar za savjetovanje i podršku studentima aktivno djeluje i pruža usluge studentima u okviru psihološkog savjetovanja, karijernog savjetovanja i informiranja te razvoja akademskih vještina. Uz navedeno pruža se podrška studentima s invaliditetom kroz postojeći Ured.

Ovdje preuzmite informacije o radionicama i predavanjima koje se nude studentima tijekom ovog semestra.
 

webmaster KO

19.02.2014. u 11:54
Uređeno: 19.02.2014. u 12:01
Promocija Sveučilišnog udžbenika

 

Dana 19. veljače 2014. godine održat će se promocija Sveučilišnog udžbenika "Strukturna analiza spojeva spektroskospkim metodama" , čiji su autori Prof. dr. sc. Predrag Novak i dr. sc. Tomislav Jednačak. 

Promocija će se održati u dvorani P1, prizemlje zgrade Kemija, Horvatovac 102a, Zagreb, s početkom u 13:00 sati.

 

Dolores Rumac

AMAC-UK raspisuje natječaj za nagradu u vrijednosti od £1000 za projekte iz područja znanosti ili kulture, povezane sa znanstvenom ustanovom u Velikoj Britaniji. Prijaviti se mogu studenti svih sveučilista u Hrvatskoj na dodiplomskoj ili postdiplomskoj nastavi, te mlađi znanstvenici u Republici Hrvatskoj.

Dolores Rumac
[ Više... ]

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2013./2014. Na temelju Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade pravo natjecanja imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za prijavu na natječaj je 30. travnja 2014. do 16 sati.

 

Kriteriji za vrednovanje izvrsnosti radova na razini sastavnice PMF

 

[Detaljnije...]

Dolores Rumac

Natječaj za dodjelu stipendija iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata u 2013./2014. akademskoj godini i  Natječaj  za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava.

Natječaji će biti objavljeni i na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu (www.unizg.hr). Studenti su obvezni prijavu na natječaj (zajedno s traženim dokumentima) obaviti online. Aplikacija za online prijavu nalazi se na adresi: http://www.unizg.hr/stipendije/ , a biti će dostupna od 29. siječnja 2014.

webmaster KO
[ Više... ]

Na internetskoj stranici www.e-kemija.com je od 1. studenog 2013. g. otvoren prvi e-simpozij u organizaciji Hrvatskoga kemijskog društva pod nazivom "Mogućnosti i karijere u kemiji". U organizaciji ovog e-simpozija je uz ostale sudjelovao i Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. E-simpozij sadrži tridesetak 15 minutnih izlaganja predstavnika naših uspješnih tvrtki te mladih i uspješnih znanstvenika koji djeluju u inozemstvu. Izlaganja su besplatno dostupna nakon provedene registracije.

Cilj ovog simpozija je potaknuti ovom konkretnom akcijom projektnu suradnju ili povratak mladih znanstvenika iz inozemstva, a letak s popisom izlaganja i podacima o e-simpoziju može se pronaći ovdje.

webmaster KO

Studentski zbor Pula i Udruga “Apertis Verbis” organiziraju međunarodnu studentsku konferenciju interdisciplinarnog karaktera pod nazivom “Jezik: uputstva za upotrebu”, koja će se održati na pulskom sveučilištu u svibnju sljedeće godine, i na kojoj će moći sudjelovati (aktivno i pasivno) svi zainteresirani studenti.

Dolores Rumac

23.10.2013. u 09:27
Pokrenut EVO Internship Portal

EVO Internship Portal je online platforma čiji je cilj olakšati studentima iz Hrvatske da pronađu i prijave se za prakse u istraživačkim laboratorijima diljem Europe. 

Dolores Rumac
[ Više... ]

16.10.2013. u 11:16
Uređeno: 16.10.2013. u 12:41
Svečana sjednica Vijeća Kemijskog...

Svečana sjednica Vijeća Kemijskog odsjeka održat će se u dvorani A2 (025) Kemijskog odsjeka, PMF Zagreb, Horvatovac 102a u srijedu, 23. listopada 2013. u 11:00 sati.

Na sjednici će se dodijeliti medalje odličnim studentima II. godine Diplomskog studija kemije – istraživački i nastavnički smjer te zaslužnim djelatnicima Kemijskog odsjeka PMF-a.

Svjedodžbe i dopunske isprave dodijelit će se svim studentima koji su završili Preddiplomski sveučilišni studij KEMIJA i stekli akademski stupanj Sveučilišni prvostupnik/ca kemije 2011./2012. godine.

Čestitamo svima!

Dolores Rumac
[ Više... ]

Senat Sveučilišta u Zagrebu na svojoj sjednici 11. srpnja 2013. prihvatio je Odluku o osnivanju Centra za savjetovanje i podršku studentima te Centar od ove akademske godine započinje s radom.
 

webmaster KO
[ Više... ]

 

Dr. sc. Boris-Marko Kukovec, viši asistent Kemijskog odsjeka, zajedno s još šest koautora objavio je rad u časopisu Chemical Science (faktor odjeka 8,314) pod naslovom „Deciphering the protonation and tautomeric equilibria of firefly oxyluciferin by molecular engineering and multivariate curve resolution“ na temelju  istraživanja u sklopu svoje postdoktorske specijalizacije u grupi Prof. P. Naumova na New York University Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati. Rad se našao i na naslovnici spomenutog broja. Čestitamo! Više pročitajte u nastavku obavijesti.

webmaster KO
[ Više... ]

 

CrystEngComm renomirani je svjetski znanstveni časopis (faktor odjeka 3,879) koji se bavi područjem kristalnog inženjeringa. Znanstvenici s Kemijskog odsjeka profesorica dr. Zora Popović i docentica Marijana Đaković u njemu su objavili rad u koautorstvu pod naslovom: Can self-assembly of copper(II) picolinamide building blocks be controlled? Dobili su i čast naći se na naslovnici spomenutog broja. Čestitamo!

webmaster KO

Vladimir Stilinović, viši asistent u Zavodu za opću i anorgansku kemiju Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, u koautorstvu s dr. sc. Krešimirom Molčanovim (IRB) objavio je u časopisu Angewandte Chemie Int. Ed. esej pod naslovom CHEMICAL CRYSTALLOGRAPHY BEFORE X-RAY DIFFRACTION. Esej je napisan povodom 100. godišnjice od rješenja prve kristalne strukture i posvećen je prof. B. Kaitneru  povodom njegovog 70. i prof. B. Kojić-Prodić povodom njenog 75. rođendana. Čestitamo!

 

Dolores Rumac

30.04.2013. u 15:13
Uređeno: 19.06.2013. u 09:44

Pravila participiranja studenata u trošškovima studija mogu se pronaći ovdje.

webmaster KO

22.03.2013. u 11:03
Prijedlog Statuta PMF-a nalazi se ovdje.
Za pristup je potrebna AAI@EduHr  autorizacija.
webmaster KO

10.12.2013. u 15:16
Novi UKF projekt

U sklopu programa 'Znanstvena suradnja' Fonda Jedinstvo uz pomoć znanja (Unity through Knowledge Fund, UKF) za Potporu 'Preko granice' znanstvenicima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odobreno je pet projekata. Među njima je i projekt dr. sc. Ite Gruić Sovulj, izvanredne profesorice Kemijskog odsjeka pod naslovom The origin of amino acid specificity in editing class I aminoacyl-tRNA synthetases and cellular requirements for proofreading. Čestitamo!

webmaster KO

Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu