Izbornik
 

Adriatic NMR 2018

 


Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
1427629
Događanja na PMF-u
 
26. 02. 09:00 - 10:00, Kemijski odsjek, 304/III
Diplomski ispit: Robert Kerep
28. 02. 11:30 - 12:30, Kemijski odsjek, Horvatovac 102a, dvorana P1
Diplomski ispit: Vedrana Jurković
28. 02. 13:15 - 14:15, Kemijski odsjek, P1
Predavanje 'Kompleksni spojevi molibdena: od priprave do katalitičke primjene'
Obavijesti
 

Jana Pisk sa Zavoda za opću i anorgansku kemiju Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će u srijedu 28. veljače u predavaonici P1 (prizemlje zgrade Kemije, Horvatovac 102a) s početkom u 13:15 sati kolokvij pod naslovom:

Kompleksni spojevi molibdena: od priprave do katalitičke primjene

 

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Nikola Cindro, Josip Požar, Nikola Bregović, Katarina Pičuljan i Vladislav Tomišić u suradnji s bivšom studenticom Dajanom Barišić te kolegama Renatom Tomašem s KTF-a u Splitu i Leom Frkancem s IRB-a objavili su rad Neutral glycoconjugated amide-based calix[4]arenes: complexation of alkali metal cations in water u uglednom časopisu Organic & Biomolecular Chemistry (IF 3,56) koji je istaknut na naslovnici časopisa.

Vladimir Stilinović

INA d.d. raspisala je natječaj za program stipendiranja studentica iz STEM područja pod nazivom Female Engineers MOL ProgramMe.

Natječaj traje od 1. veljače do 2. ožujka 2018., a predstavljanje programa studenticama bit će u ponedjeljak, 12. veljače. u 16.30 sati u predavaonici P1 zgrade Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a, Zagreb.

Snežana Miljanić

Objavljen je natječaj Erasmus+ za studijski boravak (SMS) za programske zemlje (KA103) za akad. god. 2018./2019. Više na poveznici: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/ 

Informativna tribina o raspisanom natječaju održat će se u četvrtak, 8. veljače 2018., u 15.30 sati u predavaonici A1, u zgradi Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a, Zagreb, prema pozivu u prilogu.

Rok za prijavu na natječaj je 15. veljače 2018.

Snežana Miljanić

30. 1. 2018. u 07:38
Uređeno: 9. 2. 2018. u 14:58

U petak, 9. veljače 2018. godine, pomaknute su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju.

Rang-liste objavljene su na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.

Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora najkasnije do 16. veljače 2018. godine do 12:00 h označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

Snežana Miljanić

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Marijana Đaković, Željka Soldin i Ivan Kodrin, donedavno viši asistent na Kemijskom odsjeku Boris-Marko Kukovec te studentice Nea Baus i Tamara Rinkovec, u suradnji s Christerom B. Aakeröyem s Kansas State University (Manhattan, KS, SAD), objavili su rad Building inorganic supramolecular architectures using principles adopted from the organic solid state u uglednom časopisu IUCrJ (IF 5,8).

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Vinko Nemec, Vladimir Stilinović i Dominik Cinčić te studenti Kemijskog odsjeka Mihael Eraković, Tomislav Lež i Ivan Porupski objavili su rad Halogen Bonding of NBromophthalimide by Grinding and Solution Crystallization u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,055).

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Morana Dulić, Igor Živković, Branimir Bertoša i Ita Gruić-Sovulj, te Nevena Cvetešić, donedavna viša asistentica na Kemijskom odsjeku  su u suradnji s Andresom Palenciom i Stephenom Cusackom s European Molecular Biology Laboratory iz Grenoblea objavili rad Kinetic Origin of Substrate Specificity in Post-Transfer Editing by Leucyl-tRNA Synthetase u cijenjenom časopisu Journal of Molecular Biology (IF=4,33) . Rad je zbog izvrsnih komenatara recenzenata izabran za istaknuti rad u svom broju časopisa, te je popraćen komentarom. Uz to je predstavljen na naslovnici izdanja časopisa, koju je ilustrirao Toni Lijić, student druge godine Diplomskog studija kemije.

Vladimir Stilinović

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Katarina Lisac i Dominik Cinčić objavili su rad The Influence of Liquid on the Outcome of Halogen-Bonded Metal–Organic Materials Synthesis by Liquid Assisted Grinding u časopisu Crystals. Rad je zbog visoke ocjene recenzenata istaknut na naslovnici izdanja časopisa.

Vladimir Stilinović

ponedjeljak 18. prosinca 2017. godine u 9,00 sati

predavaonica 222, Kemijski odsjek PMF-a, Horvatovac 102a, Zagreb.

Naslov predavanja glasi: „POLAROGRAFIJA

webmaster KO

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Ivana Kekez i Dubravka Matković-Čalogović u suradnji s Valentinom Loconte i Giuseppeom Zanottijem sa Sveučilišta u Padovi objavili su rad Structural characterization of FlgE2 protein from Helicobacter pylori hook u uglednom časopisu The FEBS Journal (IF: 3,9).

Vladimir Stilinović

Znanstvenik Kemijskog odsjeka Vladimir Stilinović i Ivica Cvrtila sa Sveučilišta u Groningenu (bivši student Kemijskog odsjeka) objavili su rad New Tricks by Old Anions: Hydrogen Bonded Hexacyanoferrous Anionic Networks u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,055).

Vladimir Stilinović

Svečana sjednica Vijeća Kemijskog...

XIII. svečana sjednica Vijeća Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se u srijedu, 15. studenoga 2017., u 12 sati u dvorani A1 Kemijskog odsjeka PMF-a, Horvatovac 102a, Zagreb. Na sjednici će biti dodijeljene diplome i dopunske isprave studentima koji su završili Preddiplomski sveučilišni studij kemije u akad. god. 2016./2017. i stekli akademsko zvanje sveučilišni prvostipnik/ca kemije. Ovom prigodom će biti dodijeljene i Medalje Kemijskog odsjeka izvrsnim studentima završne godine (2016./2017.) Diplomskog studija kemije i Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija biologije i kemije, te zaslužnim djelatnicima Kemijskog odsjeka . Na kraju sjednice bit će uručene nagrade Kemijskog odsjeka za znanstveni rad studenata u akad. god. 2016./2017.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate svečanost dodjele priznanja.

Snežana Miljanić

6. 11. 2017. u 10:27

U sklopu kolegija Odabrana poglavlja kemije dr. sc. Aleksandar Danilovski (Vice President of R&D, Xellia Pharmaceuticals) održat će u petak, 10.11.2017. u 13:15 u predavaonici A1 predavanje pod naslovom

 " Prednosti nedostataka i nedostatci prednosti" 

Srđanka Tomić-Pisarović

23. 10. 2017. u 10:02
Uređeno: 23. 10. 2017. u 10:04

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Darko Vušak, Biserka Prugovečki i Dubravka Matković-Čalogović, u suradnji s Daliborom Milićem sa Sveučilišta u Beču, Marijanom Marković sa Sveučilišta u Grazu, Ines Petković iz Belupa d.d. te Marijetom Kralj s Instituta Ruđer Bošković objavili su rad Synthesis and Crystal Structure of Solvated Complexes of Copper(II) with Serine and Phenanthroline and Their Solid-State-to-Solid-State Transformation into One Stable Solvate u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,055).

Vladimir Stilinović

22. 10. 2017. u 11:24
Uređeno: 24. 10. 2017. u 17:21

Na PMF-u je održano predstavljanje projekta kojim je BASF, u suradnji s Kemijskim odsjekom PMF-a, Hrvatsku uključio u svoj međunarodni edukativni program - BASF Kids' Lab. Program je do sada predstavljen u više od 40 zemalja širom svijeta, a u Hrvatskoj će se izvoditi pod lokalnim nazivom „BASF Kids' Lab – Malci genijalci“. Besplatne interaktivne radionice koje učenicima osnovnih škola, u dobi od 6 do 12 godina, otkrivaju svijet kemije putem jednostavnih i sigurnih pokusa, trajat će tijekom cijele školske godine. U projektu sudjeluju studenti te asistenti i nastavnici Kemijskog odsjeka PMF-a.

Događanje je uspješno medijski popraćeno uz direktno uključenje u emisiju Dobro jutro Hrvatska.

webmaster KO

18. 10. 2017. u 15:53
Uređeno: 23. 10. 2017. u 10:04

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Nikola Bedeković i Vladimir Stilinović te student Kemijskog odsjeka Tomislav Piteša objavili su rad Aromatic versus Aliphatic Carboxyl Group as a Hydrogen Bond Donor in Salts and Cocrystals of an Asymmetric Diacid and Pyridine Derivatives u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,055).

Vladimir Stilinović

12. 10. 2017. u 13:30
Uređeno: 13. 10. 2017. u 13:25

Znanstvenici i studenti Kemijskog odsjekaJosip Požar, Ivana Nikšić-Franjić, Marija Cvetnić, Katarina Leko, Nikola Cindro, Katarina Pičuljan, Ivana Borilović i Vladislav Tomišić, u suradnji s  Leom Frkancem s Instituta Ruđer Bošković, objavili su rad pod naslovom Solvation Effect on Complexation of Alkali Metal Cations by a Calix[4]arene Ketone Derivative u uglednom časopisu Američkog kemijskog društva Journal of Physical Chemistry B (IF: 3,177).

Vladimir Stilinović

 

Smotra Sveučilišta u Zagrebu - poziv studentima

Mole se studenti koji žele sudjelovati na ovogodišnjoj XXII. Smotri Sveučilišta u Zagrebu (XXII. SSuZ) predstavljajući Kemijski odsjek PMF-a da se jave doc. dr. sc. Tomislavu Jednačku na mail (tjednacak@chem.pmf.hr) ili osobno na Zavod za analitičku kemiju (soba 103 / I. kat). Smotra se održava 23. do 25. studenoga 2017.u prostoru Studentskog centra (Savska 25). Veselimo se vašem sudjelovanju!

doc. dr. sc. Tomislav Jednačak  (Koordinator)

webmaster KO

13. 9. 2017. u 09:39
Uređeno: 13. 9. 2017. u 09:45

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Vinko Nemec i Dominik Cinčić u suradnji s Duaneom Choquesillo-Lazarteom iz Andaluzijskog instituta za prirodne znanosti (Granada, Španjolska) objavili su rad Halogen bonded cocrystals of active pharmaceutical ingredients: pyrazinamide, lidocaine and pentoxifylline in combination with haloperfluorinated compounds u uglednom časopisu Kraljevskog kemijskog društva (RSC) CrystEngComm (Q1, IF=3,474).

Vladimir Stilinović

Temeljem prijedloga Fakultetskog vijeća Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Senat Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj redovitoj sjednici održanoj 11. travnja 2017. izabrao Prof. dr. sc. Branka Kaitnera, umirovljenog nastavnika sa Zavoda za opću i anorgansku kemiju Kemijskog odsjeka, u počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu.

Vladimir Stilinović

Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


           


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu