Izbornik
 
6. OTVORENI DAN
 

Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
1030777
Događanja na PMF-u
 
Danas:
10:00-11:00, Kemijski odsjek, 304/III
Seminar II za pristupnika Maria Kekeza

Obavijesti
 

U povodu Međunarodne godine kristalografije 2014. održat će se znanstveni skup "Suvremena kristalografija u Hrvatskoj" u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Razreda za matematičke, fizičke i kemijske znanosti te Hrvatske kristalografske zajednice. Skup će se održati u Knjižnici HAZU 30. rujna 2014. s početkom u 9:15 sati, a u sklopu skupa bit će predstavljen "Englesko-hrvatski rječnik kristalografije, fizike kondenzirane tvari i fizike materijala" (Stanko Popović, Antun Tonejc, Milica Mihaljević; Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, 2014.). Program skupa možete vidjeti ovdje.

webmaster KO

16.09.2014. u 09:03

Dr. sc. Josip Požar, nastupno predavanje za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent

srijeda, 01. listopada 2014. godine u 11,15 sati

u predavaonici A2, Horvatovac 102a, Zagreb.

Naslov predavanja glasi:

"UVOD U KVANTNU TEORIJU“

webmaster KO
[ Više... ]

04.09.2014. u 10:51
Simpozij studenata kemičara

Studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva organizira prvi Simpozij studenata kemičara (SiSK) pod pokroviteljstvom Hrvatskog kemijskog društva i Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Simpozij će se održati 25. listopada 2014. na Kemijskom odsjeku PMF-a u Zagrebu. Pozvani su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija koje zanima znanstveni rad na području kemije. Za više informacija i prijavu na skup posjetite službenu stranicu SiSK-a.

webmaster KO

Na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske (Klasa: 022-03/14-04/193, Urbroj: 50301-01/02-14-1, od 20. svibnja 2014. godine) o proglašenju katastrofe za područje Vukovarsko-srijemske županije koja je pogođena poplavom, te na temelju članka 39. Zakona o sustavu državne uprave (Narodne novine, broj 150/11 i 12/13), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi

ODLUKU O ISPLATI STIPENDIJE REDOVITIM STUDENTIMA KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE NA POPLAVLJENOM PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

 

webmaster KO

U organizaciji Kemijskog odsjeka (ZOAK, Metodika nastave kemije) i Agencije za odgoj i obrazovanje održat će se u prostorijama Kemijskog odsjeka Međužupanijski stručni skupovi za nastavnike i učitelje kemije, dana 3. srpnja (četvrtak) i 4. srpnja (petak) 2014.

Ovo događanje uz izniman odaziv nastavnika (oko 100 sudionika po skupu) posvećeno je 80. rođendanu prof. dr. sc. Milana Sikirice.

 

[Program skupa 3. srpnja]   [Program skupa 4. srpnja]

 

webmaster KO

Znanstveni rad u prestižnom časopisu...

 

Nevena Cvetešić i Ita Gruić Sovulj objavile su rad u prestižnom časopisu The EMBO Journal (IF 9,822) pod naslovom The physiological target for LeuRS translational quality control is norvaline. Rad je izrađen u sklopu UKF projekta koji se odvija na Kemijskom odsjeku PMF-a (voditelj Ita Gruic Sovulj) a napravljen je u suradnji s grupom Stephena Cusacka iz EMBL/Grenoble te s Ivanom Halaszom s Instituta Ruđer Bošković. Zbog relevantnosti otkrića rad je dodatno popraćen osvrtom u istom časopisu.

 

Čestitamo!

webmaster KO
[ Više... ]

Dobitnici Rektorove nagrade za...

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu izabralo je 102 rada za Rektorovu nagradu i 18 radova za Posebnu Rektorovu nagradu za ovu akademsku godinu. Studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta su ponovno bili vrlo uspješni i zaslužili su 14 Rektorovih nagrada i jednu Posebnu Rektorovu nagradu. Među njima su i šest studenata Kemijskog odsjeka: Domagoj Fijan, Marko Hanževački, Tomislav Stolar i Stipe Lukin te Nikolina Šoštarić i Petar Šutalo.

Čestitamo svim studenticama i studentima dobitnicima Rektorove nagrade za akademsku godinu 2013./2014.!

[Popis dobitnika...]

webmaster KO

Nagrada za najbolji e-kolegij za...

Sveučiliš„te u Zagrebu‚ raspisalo je natječaj za dodjelu Nagrade za najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2013./2014. I ove godine nagradni fond iznosi 100.000 kuna. Natječaj je‚ objavljen na mrežnim stranicama Sveučiliš„ta i otvoren je do 24. rujna 2014 godine.

 

webmaster KO

Početak provedbe istraživanja...

Od danas do 30. lipnja 2014. godine svi studenti preddiplomskog i diplomskog studija u Hrvatskoj moći će sudjelovati u online istraživanju o socijalnim i ekonomskim uvjetima studentskoga života. Istraživanje je dio međunarodnoga projekta EUROSTUDENT, čiji je cilj usporediti podatke o studentskim populacijama iz 27 zemalja Europe. Studenti će ispunjavanjem online upitnika na web stranici dati informacije o uvjetima studiranja (smještaj, troškovi, način financiranja studija, rad uz studij i sl.), planovima za nastavak studija i međunarodnu mobilnost te o tome koliko ih studentsko iskustvo čini zadovoljnima. Sve informacije vezano uz istraživanje moći će se pratiti i na Facebook stranici EUROSTUDENT.hr. 

[Detaljnije...] [Obavijest MZOS-a] [Upitnik]

webmaster KO

11.03.2014. u 14:40

Ove će se godine prvi put u Hrvatskoj, na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 9. lipnja 2014. održati nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih i/ili doktorskih studija sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda - ECOTROPHELIA HRVATSKA 2014.
 

webmaster KO
[ Više... ]

Od početka akademske godine 2013./2014. Centar za savjetovanje i podršku studentima aktivno djeluje i pruža usluge studentima u okviru psihološkog savjetovanja, karijernog savjetovanja i informiranja te razvoja akademskih vještina. Uz navedeno pruža se podrška studentima s invaliditetom kroz postojeći Ured.

Ovdje preuzmite informacije o radionicama i predavanjima koje se nude studentima tijekom ovog semestra.
 

webmaster KO

AMAC-UK raspisuje natječaj za nagradu u vrijednosti od £1000 za projekte iz područja znanosti ili kulture, povezane sa znanstvenom ustanovom u Velikoj Britaniji. Prijaviti se mogu studenti svih sveučilista u Hrvatskoj na dodiplomskoj ili postdiplomskoj nastavi, te mlađi znanstvenici u Republici Hrvatskoj.

Dolores Rumac
[ Više... ]

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2013./2014. Na temelju Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade pravo natjecanja imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za prijavu na natječaj je 30. travnja 2014. do 16 sati.

 

Kriteriji za vrednovanje izvrsnosti radova na razini sastavnice PMF

 

[Detaljnije...]

Dolores Rumac

Natječaj za dodjelu stipendija iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata u 2013./2014. akademskoj godini i  Natječaj  za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava.

Natječaji će biti objavljeni i na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu (www.unizg.hr). Studenti su obvezni prijavu na natječaj (zajedno s traženim dokumentima) obaviti online. Aplikacija za online prijavu nalazi se na adresi: http://www.unizg.hr/stipendije/ , a biti će dostupna od 29. siječnja 2014.

webmaster KO
[ Više... ]

Na internetskoj stranici www.e-kemija.com je od 1. studenog 2013. g. otvoren prvi e-simpozij u organizaciji Hrvatskoga kemijskog društva pod nazivom "Mogućnosti i karijere u kemiji". U organizaciji ovog e-simpozija je uz ostale sudjelovao i Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. E-simpozij sadrži tridesetak 15 minutnih izlaganja predstavnika naših uspješnih tvrtki te mladih i uspješnih znanstvenika koji djeluju u inozemstvu. Izlaganja su besplatno dostupna nakon provedene registracije.

Cilj ovog simpozija je potaknuti ovom konkretnom akcijom projektnu suradnju ili povratak mladih znanstvenika iz inozemstva, a letak s popisom izlaganja i podacima o e-simpoziju može se pronaći ovdje.

webmaster KO

Studentski zbor Pula i Udruga “Apertis Verbis” organiziraju međunarodnu studentsku konferenciju interdisciplinarnog karaktera pod nazivom “Jezik: uputstva za upotrebu”, koja će se održati na pulskom sveučilištu u svibnju sljedeće godine, i na kojoj će moći sudjelovati (aktivno i pasivno) svi zainteresirani studenti.

Dolores Rumac

23.10.2013. u 09:27
Pokrenut EVO Internship Portal

EVO Internship Portal je online platforma čiji je cilj olakšati studentima iz Hrvatske da pronađu i prijave se za prakse u istraživačkim laboratorijima diljem Europe. 

Dolores Rumac
[ Više... ]

16.10.2013. u 11:16
Uređeno: 16.10.2013. u 12:41
Svečana sjednica Vijeća Kemijskog...

Svečana sjednica Vijeća Kemijskog odsjeka održat će se u dvorani A2 (025) Kemijskog odsjeka, PMF Zagreb, Horvatovac 102a u srijedu, 23. listopada 2013. u 11:00 sati.

Na sjednici će se dodijeliti medalje odličnim studentima II. godine Diplomskog studija kemije – istraživački i nastavnički smjer te zaslužnim djelatnicima Kemijskog odsjeka PMF-a.

Svjedodžbe i dopunske isprave dodijelit će se svim studentima koji su završili Preddiplomski sveučilišni studij KEMIJA i stekli akademski stupanj Sveučilišni prvostupnik/ca kemije 2011./2012. godine.

Čestitamo svima!

Dolores Rumac
[ Više... ]

Senat Sveučilišta u Zagrebu na svojoj sjednici 11. srpnja 2013. prihvatio je Odluku o osnivanju Centra za savjetovanje i podršku studentima te Centar od ove akademske godine započinje s radom.
 

webmaster KO
[ Više... ]

 

Dr. sc. Boris-Marko Kukovec, viši asistent Kemijskog odsjeka, zajedno s još šest koautora objavio je rad u časopisu Chemical Science (faktor odjeka 8,314) pod naslovom „Deciphering the protonation and tautomeric equilibria of firefly oxyluciferin by molecular engineering and multivariate curve resolution“ na temelju  istraživanja u sklopu svoje postdoktorske specijalizacije u grupi Prof. P. Naumova na New York University Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati. Rad se našao i na naslovnici spomenutog broja. Čestitamo! Više pročitajte u nastavku obavijesti.

webmaster KO
[ Više... ]

 

CrystEngComm renomirani je svjetski znanstveni časopis (faktor odjeka 3,879) koji se bavi područjem kristalnog inženjeringa. Znanstvenici s Kemijskog odsjeka profesorica dr. Zora Popović i docentica Marijana Đaković u njemu su objavili rad u koautorstvu pod naslovom: Can self-assembly of copper(II) picolinamide building blocks be controlled? Dobili su i čast naći se na naslovnici spomenutog broja. Čestitamo!

webmaster KO

Vladimir Stilinović, viši asistent u Zavodu za opću i anorgansku kemiju Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, u koautorstvu s dr. sc. Krešimirom Molčanovim (IRB) objavio je u časopisu Angewandte Chemie Int. Ed. esej pod naslovom CHEMICAL CRYSTALLOGRAPHY BEFORE X-RAY DIFFRACTION. Esej je napisan povodom 100. godišnjice od rješenja prve kristalne strukture i posvećen je prof. B. Kaitneru  povodom njegovog 70. i prof. B. Kojić-Prodić povodom njenog 75. rođendana. Čestitamo!

 

Dolores Rumac

30.04.2013. u 15:13
Uređeno: 19.06.2013. u 09:44

Pravila participiranja studenata u trošškovima studija mogu se pronaći ovdje.

webmaster KO

22.03.2013. u 11:03
Prijedlog Statuta PMF-a nalazi se ovdje.
Za pristup je potrebna AAI@EduHr  autorizacija.
webmaster KO

U utorak, 18. 3. 2014. godine, u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, dodijeljene su Godišnje nagrade Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima za 2013. godinu. Među dobitnicima je i viši asistent Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta dr. sc. Gordan Horvat. Više pročitajte u nastavku obavijesti. Čestitamo!

webmaster KO
[ Više... ]

19.02.2014. u 11:54
Uređeno: 19.02.2014. u 12:01
Promocija Sveučilišnog udžbenika

 

Dana 19. veljače 2014. godine održat će se promocija Sveučilišnog udžbenika "Strukturna analiza spojeva spektroskospkim metodama" , čiji su autori Prof. dr. sc. Predrag Novak i dr. sc. Tomislav Jednačak. 

Promocija će se održati u dvorani P1, prizemlje zgrade Kemija, Horvatovac 102a, Zagreb, s početkom u 13:00 sati.

 

Dolores Rumac

10.12.2013. u 15:16
Novi UKF projekt

U sklopu programa 'Znanstvena suradnja' Fonda Jedinstvo uz pomoć znanja (Unity through Knowledge Fund, UKF) za Potporu 'Preko granice' znanstvenicima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odobreno je pet projekata. Među njima je i projekt dr. sc. Ite Gruić Sovulj, izvanredne profesorice Kemijskog odsjeka pod naslovom The origin of amino acid specificity in editing class I aminoacyl-tRNA synthetases and cellular requirements for proofreading. Čestitamo!

webmaster KO

Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu