Izbornik
 
6. OTVORENI DAN
 

Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
1045872
Događanja na PMF-u
 
Sutra:
13:15-14:00, Geofizički odsjek P2
Seminar: Dr. sc. Ž. Večenaj

Obavijesti
 
jučer u 15:48
Uređeno: jučer u 15:49
Pripreme za Otvoreni dan 2016.

Pozivaju se studenti zainteresirani za sudjelovanje na 9. Otvorenom danu Kemijskog odsjeka (koji će se održati u petak, 15. travnja 2016.) da se prijave elektroničkim putem na adresi

http://goo.gl/forms/ShSmTLNUg0

Prijave će se zaprimati do 13. prosinca ove godine, nakon čega će biti organiziran sastanak svih prijavljenih sudionika.

Vladimir Stilinović

Povjerenstvo za provedbu Natjecaja evaluiralo je sve pristigle programe.

Prijedlog raspodjele sredstava nalazi se u repozitoriju.

Svi prijavitelji programa imaju pravo na žalbu na Prijedlog raspodjele u roku od 7 dana, najkasnije do srijede, 02.12. u 23:59 putem maila na adresu: studentski.zbor.pmf@gmail.com

 

webmaster KO

19.11.2015. u 13:44
Uređeno: jučer u 15:23

Ovogodišnja jubilarna XX. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je 12. - 14. studenog 2015. u prostorima Studentskog Centra u Savskoj 25. Na dodjeli priznanja najuspješnijim sudionicima Smotre, Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta primio je Priznanje za komunikativnost i susretljivost. Čestitamo svim zaposlenicima i studentima koji su zaslužni za ovaj uspjeh!

Vladimir Stilinović

11.11.2015. u 16:02
Promocija

Svečana promocija studenata Diplomskog studija kemije Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se u petak, 20. studenoga 2015. u 16:00 sati. Popis magistri i magistara kemije nalazi se u nastavku obavijesti.

Čestitamo!

webmaster KO

Svečana sjednica Vijeća Kemijskog...

XI. svečana sjednica Vijeća Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se u srijedu, 28. listopada 2015., u 12 sati u dvorani A1 Kemijskog odsjeka, PMF, Horvatovac 102a, Zagreb. Na Sjednici će biti dodijeljene diplome i dopunske isprave studentima koji su završili Preddiplomski studije kemije ak. god. 2013./2014. i stekli akademsko zvanje sveučilišni prvostipnik/ca kemije. Ovom prigodom će biti uručene i Medalje Kemijskog odsjeka izvrsnim studentima 2. godine Diplomskog studije kemije i 5. godine Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija biologije i kemije, kemije i biologije, te djelatnicima Kemijskog odsjeka zaslužnim za znanstveni i nastavni doprinos Kemijskom odsjeku. Na kraju sjednice bit će dodijeljene i nagrade Kemijskog odsjeka za znanstveni rad studenata u ak. god. 2014./2015.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate svečanost dodjele priznanja.

webmaster KO


16.10.2015. u 15:32
DAN MOLA

23. listopada ove godine se po treći puta na Kemijskom odsjeku PMF-a održava Dan mola na temu brojnosti tvari i Avogadrove konstante s početkom točno u 6:02:21:41 sati poslijepodne (18 sati 2 minute 21 sekunda i 41 stotinka). Popularno predavanje održat će doc. dr. sc. Nenad Judaš u zgradi Kemijskog odsjeka PMF-a na Horvatovcu 102a u predavaonici A2. Molimo više pročitajte u nastavku obavijesti.

webmaster KO

Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskoga sabora, na sjednici održanoj  28. rujna 2015. pod predsjedanjem Josipa Leke, predsjednika Hrvatskoga sabora i predsjednika Odbora, donio je Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2014. Ukupno je dodijeljena 31 državna nagrada za znanost za 2014.

U području prirodnih znanosti godišnja nagrada za znanost za značajno znanstveno dostignuće u polju kemije dodijeljena je izv. prof. dr. sc. Iti Gruić Sovulj s Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučiišta u Zagrebu za otkrića vezana uz korektivne mehanizme enzima aminoacil-tRNA-sintetaza kojima se osigurava točnost biosinteze proteina u stanici.

Čestitamo!

webmaster KO

10.09.2015. u 14:58
Poziv na XX. SSuZ

Mole se studenti koji bi željeli sudjelovati na ovogodišnjoj jubilarnoj XX. Smotri Sveučilišta u Zagrebu (XX. SSuZ) predstavljajući Kemijski odsjek PMFa da se jave dr.sc. Krešimiru Baumannu na e-mail ili osobno na Zavod za organsku kemiju (soba 302 ili labos 318 / III. kat).

webmaster KO

Pozivmo Vas na svečano otvaranje nove znanstvene kapitalne opreme

LC – SPE – NMR koje će se održati u četvrtak, 03. rujna 2015.

godine u 12:00 sati u predavaonici A1.

 

Poziv na svečanost molimo preuzmite ovdje.

PROGRAM

 

webmaster KO

26.08.2015. u 11:06
Uređeno: 26.08.2015. u 11:12

U ponedjeljak, 31. kolovoza 2015., u 13:00 sati Dr. Clive Lloyd Oliver (Centre for Supramolecular Chemistry Research, Department of Chemistry, University of Cape Town, South Africa) održat će predavanje pod naslovom „Crystal engineering and porosity studies of coordination polymers and organic materials”. Kolokvij će se održati u u predavaonici P1 (prizemlje zgrade Kemije, Horvatovac 102a).

Rosana Ribić

Simpozijska sekcija u spomen...

U sklopu devetog međunarodnog simpozija Effects of Surface Heterogeneity in Adsorption and Catalysis on Solids (Wrocław, Poljska, 17.-23. srpnja 2015.) bit će održana posebna sekcija u spomen na akademika Nikolu Kallaya.

Na sekciji će o životu i znanstvenom radu akademika Kallaya govoriti dr. sc. Johannes Lützenkirchen (Karlsruhe Institute of Tehnology) i izv. prof. dr. sc. Tajana Preočanin (Kemijski odsjek, PMF).

Prof. Kallay imao je dugogodišnju i vrlo uspješnu suradnju s članovima Poljskog kemijskog društva i grupom prof. Wladeka Rudzinskog sa Sveučilišta Maria Curie-Skłodowska u Lublinu te su ga se poljski kolege na ovaj način odlučili prisjetiti i izraziti mu počast.

webmaster KO

Konferencija: Application of NMR...

Pozivamo Vas na konferenciju Application of NMR Spectrosopy in Pharmaceutical Industry (Pharma NMR) koja će se održati na Crvenom otoku kraj Rovinja od 23. do 25. rujna 2015.

Osnovni cilj tog znanstvenog skupa jest pružiti sudionicima uvid u iznimne mogućnosti korištenja spektroskopije NMR u okviru farmaceutske industrije, predstaviti ograničenja današnjih tehnika te potaknuti raspravu o njihovu prevladavanju.

Posebno napominjemo da je sudjelovanje na skupu besplatno te da će 24. 9. 2015. biti organiziran besplatan autobusni prijevoz (Zagreb-Rovinj, Rovinj-Zagreb) za studente Kemijskog odsjeka. Broj mjesta je ograničen, pa molimo zainteresirane studente da se što prije jave e-mailom na nbregovic@chem.pmf.hr te da se putem e-obrasca registriraju za sudjelovanje na konferenciji.

webmaster KO

Studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva organizira drugi Simpozij studenata kemičara (SiSK) pod pokroviteljstvom Hrvatskog kemijskog društva i Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Simpozij će se održati 24. listopada 2015. na Kemijskom odsjeku PMF-a u Zagrebu. Pozvani su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija koje zanima znanstveni rad na području kemije. Za više informacija i prijavu na skup posjetite službenu stranicu SiSK-a.

webmaster KO

20.05.2015. u 13:06

Pozivamo vas na predavanje istaknutog francuskog znanstvenika i člana Francuske akademije znanosti prof. dr. sc. Marca Fontecave, koje će se održati u predavaonici P1 Kemijskog odsjeka PMF, Horvatovac 102 a, u Zagrebu, u srijedu, 27. svibnja 2015. s početkom u 14:30 sati. Predavanje nosi naslov

 

Catalysis for Energy: Enzymes, Artificial Enzymes and Bioinspired Catalysts

webmaster KO

Nagrade Hrvatske akademije znanosti i...

Nagrada za područje prirodnih znanosti i matematike dodijeljena je nastavniku Kemijskog odsjeka prof. dr. sc. Vladislavu Tomišiću za izuzetne znanstvene rezultate vezane uz razvoj novih receptora aniona, kationa i neutralnih vrsta te fizikalno-kemijsko istraživanje odgovarajućih reakcija kompleksiranja, s naglaskom na utjecaj otapala, odnosno solvatacije na ravnoteže proučavanih procesa.

Vladimir Stilinović

05.03.2015. u 11:02
Uređeno: 05.03.2015. u 11:05

Na svečanoj dodjeli stipendija održanoj u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, asistentica Kemijskog odsjeka, Nevena Cvetešić, mag. biol. mol., sa Zavoda za biokemiju, proglašena je jednom od četiri ovogodišnje dobitnice nagrade Nacionalnog programa stipendiranja “Za žene u znanosti”. Na natječaj je zaprimljeno 58 prijava, a program se već devet godina tradicionalno provodi u suradnji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal-a Adria s ciljem nagrađivanja mladih izvrsnih znanstvenica u završnoj fazi izrade doktorske disertacije.

Čestitamo!

webmaster KO

Znanstvenik Kemijskog odsjeka Predrag Novak u suradnji s grupom autora iz Austrije objavio je rad Structural and Functional Implications of the Interaction between Macrolide Antibiotics and Bile Acids u časopisu Chemistry – A European Journal (IF 5,696). U radu je opisano  istraživanje interakcija makrolidnih antibiotika i žućnih kiselina koje igraju važnu ulogu u transportu ovih lijekova u organizmu.

Čestitamo!

webmaster KO

Radionica iz spektroskopije NMR

 

Pozivaju se STUDENTI na "Radionicu iz spektroskopije NMR" koja će se održati u petak 12. lipnja 2015. u predavaonici A1 Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Voditelj projekta Met4Pharm, prof. dr. sc. Predrag Novak održat će uvodnu riječ.

PROGRAM

webmaster KO

Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


            


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu