Događanja na PMF-u

05.
ožujka
13:30-14:30,
Kemijski odsjek, P1

Obavijesti

Petak, 26. ožujka 2021. godine koji je u Kalendaru nastave u Izvedbenom planu nastave (Redu predavanja) za ak. godinu 2020./2021. na PMF-u označen kao nenastavni dan, proglašava se danom u kojem će se nastava redovno održavati.

Odluku Fakultetskog vijeća možete pročitati na poveznici.

Autor: Adriana Kenđel

Nastava u ljetnom semestru akademske godine 2020./2021. na Kemijskom odsjeku PMF-a počinje u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine. Nastava će se odvijati po hibridnom modelu – kontaktno i online prema objavljenoj satnici. Dodatne obavijesti o nastavi na pojedinim kolegijima potrebno je pratiti na internetskim stranicama zavoda i kolegija. Kod održavanja kontaktne nastave obavezno je poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na ulazu u zgradu Kemijskog odsjeka provodi se evidencija ulaska. Studenti koji dolaze na kontaktnu nastavu ne trebaju se evidentirati već će se za svaki nastavni sat voditi evidencija o nazočnosti i rasporedu sjedenja studenata u predavaonicama te evidencija o radnom mjestu studenata u praktikumima. Raspored sjedala u predavaonicama i radnih mjesta u praktikumima osigurava potrebnu fizičku distancu među studentima. Korištenje maske je obavezno za sve studente i djelatnike, kao i mjerenje temperature na ulazu u zgradu. Zadržavanje studenata na hodnicima, stubištima i ulazu se ne preporučuje već je potrebno bez zaustavljanja otići do prostorije u kojoj se odvija nastava. Prostorije u kojima borave studenti dezinficirat će se između smjena različitih grupa studenata.

Na nastavu nije dopušteno dolaziti u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti. U slučaju zaraze koronavirusom ili kod propisane samoizolacije studenti su dužni javiti se u Ured za studente i predmetnom nastavniku.

Autor: Adriana Kenđel
Autor: Adriana Kenđel

Dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o raspisivanju izbora za Studentski zbor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se u utorak 23. 3. 2021. te u srijedu 24. 3. 2021. u vremenu od 08:00 do 20:00 sati. 

Sve informacije su dostupne na poveznici.

Autor: Adriana Kenđel

Kolegij „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“ dostupan je za upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu (fakultet/akademiju) Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Nositelj je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, no kolegij studenti upisuju na matičnom fakultetu/akademiji. Kolegij se održava u dva dijela: prvi dio se odnosi na pripremnu radionicu, a drugi na pružanje vršnjačke potpore, redovite grupne konzultacije (praćenje) i evaluaciju.

Traje jedan semestar te nosi 5 ECTS bodova.

Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom, studenta s oštećenjem vida, sluha ili motoričkim poremećajem kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student koji upisuje kolegij pruža potporu („par“). Također, potrebno je da par bude s istog studijskog programa i iste studijske godine.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji i načinu na koji će se organizirati nastava na svakoj pojedinoj sastavnici, nakon iskaza interesa sa svakim pojedinim studentom tj. parom studenata će se razmotriti primjerene mogućnosti sudjelovanja u kolegiju.

Zainteresirani studenti se trebaju javiti koordinatoru za studente s invaliditetom na sastavnici ili Uredu za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu:

Studentsko naselje „Stjepan Radić“,

Jarunska 2, Zagreb (prizemlje 12. paviljona)

e-mail: uredssi@unizg.hr

tel.: 01/ 4564 405,

mob. 099 4593 578

http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/podrska-studentima/podrska-studentima-s-invaliditetom/

Autor: Adriana Kenđel
Dan i noć na PMF-u

Prirodoslovno – matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i ove godine organizira jednodnevnu manifestaciju “Dan i noć na PMF-u”, koja će se održati 26. ožujka 2021.

Inspirirani nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. ove vam godine predstavljamo znanstvene olimpijske krugove! Olimpijske igre slave sve naj. Najbrže, najupornije, najodvažnije!

Naših sedam odsjeka tako se natječe za vašu pažnju i zanimanje. Najbržim životinjama, najopasnijim pojavama, najvećim zagonetkama i znanstvenim objašnjenjima svega toga.

Prilagođavajući se na uvjete tzv. #NovoNormalno, čitav će događaj biti dostupan na web stranici manifestacije https://daninoc.pmf.unizg.hr/. Sav materijal bit će dostupan od 26. ožujka 2021.

Autor: Adriana Kenđel

Otvoren je natječaj za radno mjesto poslijedoktoranda u području strukturne biologije.

Natječaj

Autor: Adriana Kenđel

Rektor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Rok za prijavu na natječaj je srijeda, 30. lipnja 2021. do 16 sati.

Više o Natječaju može se pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Autor: Adriana Kenđel

Senat Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akad. god. 2020./2021.

Prijave na Natječaj traju do 12. ožujka 2021., a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju.

Natječaj

Autor: Adriana Kenđel

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira jubilarni peti Simpozij studenata doktorskih studija PMF-a, koji će se održati od 24. do 25. travnja 2021. godine.

Rok za prijavu i slanje sažetaka je 28. veljače 2021. godine.

 

Sve dodatne informacije nalaze se na web stranici Simpozija.

Autor: Adriana Kenđel

Sve upute za postupanje u uvjetima pandemije COVID 19 nalaze se na poveznici.

Autor: Adriana Kenđel
UPUTE ZA STUDENTE – Opravdanje...

1) Pozitivan nalaz na virus SARS-CoV-2

U slučaju pozitivnog nalaza, student je dužan skeniranu liječničku potvrdu poslati u studentsku referadu. Također, student je dužan svakom pojedinom profesoru, kod kojeg zbog bolesti ne dolazi na nastavu, odmah javiti da mu je dijagnosticiran COVID-19 (u prilog sken potvrde pozitivnog nalaza).

 

2) Propisana mjera samoizolacije

U slučaju da mu je određena samoizolacija, student je dužan poslati u studentsku referadu službenu potvrdu epidemiologa o propisanoj samoizolaciji. Također, student je dužan svakom pojedinom profesoru, kod kojeg zbog propisane samoizolacije ne dolazi na nastavu, odmah javiti da mu je propisana samoizolacija (u prilog sken potvrde od epidemiologa).

 

3) Praćenje nastave na daljinu

Studentu koji može pratiti nastavu online (ako ima blage simptome bolesti ili ih uopće nema), nastavnik je dužan osigurati nastavu na daljinu (npr. slanjem prezentacija predavanja, direktnim uključenjem putem MS Teamsa, slanjem praktikumskih materijala, zadataka, zadaća, seminara i sl.);

 

4) Nemogućnost praćenja nastave na daljinu

Ukoliko student razvije teže simptome pa ne može pratiti niti nastavu na daljinu, izostanak mu je opravdan, a individualno će se odlučivati o načinu nadoknade nastave.

Autor: Adriana Kenđel
CIuK novosti

Dana 24. veljače 2021. u 12:30, na prvom programu Hrvatskog radija u emisiji Divni novi svijet, stručni voditelji i voditeljice projekta Centar izvrsnosti u kemiji, prof. dr. sc. Mirta Rubčić, izv. prof. dr. sc. Josip Požar i izv. prof. dr. sc. Ivana Biljan, govorili su o projektu CIuK, novim laboratorijima, kemiji i znanosti općenito.

Više

Autor: Adriana Kenđel
CIuK novosti

Početkom 2021. godine, u sklopu projekta Centar izvrsnosti u kemiji, na Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta stigao je rendgenski difraktometar za jedinične kristale s opremom za visokotemperaturna i niskotemperaturna mjerenja.

Autor: Adriana Kenđel
CIuK novosti

Krajem 2020. godine na Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, u sklopu projekta Centar izvrsnosti u kemiji, stigao je novi uređaj za potenciometrijska mjerenja Metrohm Titrando 888 te dugo očekivano superračunalo.

 

Autor: Adriana Kenđel

Broj posjeta:
270731