Dobrodošli na mrežne stranice Geografskog odsjeka PMF-a

Dobro došli na mrežne stranice Geografskog odsjeka, najveće i najstarije ustanove za naobrazbu geografa u Republici Hrvatskoj. Naše stranice ponosno predstavljaju temeljno značenje zagrebačke sveučilišne geografije u razvoju geografske struke i znanosti u Hrvatskoj, od prvih dana 130-godišnje tradicije visokoškolske geografije do suvremenoga doba.

Na našim stranicama možete se upoznati s ustrojem, nastavnim, znanstvenim i stručnim djelatnostima Odsjeka te s djelatnicima, nastavnicima i suradnicima Odsjeka. Naše stranice pobliže omogućuju uvid u geografske sveučilišne studije koji nude odgovarajuće istraživačke i nastavničke kompetencije, ovisno o izboru studija.

U sklopu Odsjeka djeluje i Središnja geografska knjižnica, a na našim stranicama je predstavljena i vlastita izdavačka djelatnost. Odsjek djeluje u najužoj suradnji s Hrvatskim geografskim društvom, smještenim u istim prostorijama na Marulićevom trgu 19 u Zagrebu.

Ako izloženi sadržaji pobude Vaš interes za geografiju, bilo da je riječ o profesionalnom usmjerenju ili suradnji pri planiranju, zaštiti i razvoju geoprostora, odnosno regionalnom razvoju, trudit ćemo se biti pouzdan partner i opravdati Vaša očekivanja.