Novosti

...
Novosti Geografija

Posjet Institutu za geografiju i prostornu organizaciju Poljske akademije znanosti u Varšavi

Od 16. do 21. travnja 2023. naš je asistent Ivan Šišak boravio na znanstvenom usavršavanju pri Institutu za geografiju i prostornu organizaciju "Stanisław Leszczycki" Poljske akademije znanosti. Navedeni je institut znanstveno-istraživačka ustanova osnovana 1953. godine, a ustrojena je od osam posebnih odsjeka, radnih skupina i laboratorija, unutar kojih rade znanstvenici širokog znanstveno-istraživačkog interesa u fizičkoj i socijalnoj geografiji  te u prostornom planiranju i organizaciji. Prema kriterijima poljskog ministarstva nadležnog za znanost, Institut za geografiju i prostornu organizaciju najbolje je ocijenjena geografska znanstveno-istraživačka ustanova u Poljskoj. Znanstvenici s Instituta također imaju široko iskustvo u okviru provođenju europskih znanstveno-istraživačkih projekata (ESPON i Obzor).    


Obavijesti

Erasmus+ stručna praksa, 1. krug...

Sveučilište u Zagrebu objavljuje 1. krug Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2023./24.

Cjelokupni tekst natječaja dostupan je na poveznici 1. KRUG Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2023./24. (kliknuti na tekst).

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.9.2023.- 4.3.2024. 

Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2024. 

Krajnji rok za online prijave je 29.9.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. 

Krajnji rok za dostavu prijavne dokumentacije je 29.9.2023. do kraja dana - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. 

Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava. 

Autor: Marijana Šurina

Središnja geografska knjižnica neće raditi u terminu od 25. svibnja do 6. lipnja 2023. radi korištenja godišnjih odmora.  Knjižnica ponovno počinje s radom 7. lipnja 2023.

Autor: Marijana Šurina
Autor: Mario Dakić

Summer school Environmental History and Historical Ecology of the Dinaric Karst

 Međunarodna ljetna škola o povijesti okoliša Dinarskog krša -  Slovenija,

25.-30.9.2023.  

(dolazak 22.9. – odlazak 1.10.)

 PRIJAVE DO 31.3.2023.

Ljetna škola je namijenjena primarno studentima diplomskog studija, ali se mogu prijaviti i studenti doktorskog studija. Jedna od suradnih institucija u organizaciji Ljetne škole je i Geografski odsjek.

 

POZIV I DETALJNE INFORMACIJE  

Autor: Mario Dakić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku i obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2022./2023.

Autor: Ivana Erdelez
Usluga ZET prilagođenog prijevoza za...

Način obavljanja ove usluge reguliran je Pravilnikom o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o.

Temeljem Pravilnika Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o. ( Pravilnik o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom)  prilagođeni prijevoz ZET-a može koristiti osoba s invaliditetom koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica i pratitelj uz preporuku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Autor: Ivana Erdelez