Korisne poveznice

Nastavnički portalStudomat


DIGITALNA OGLASNA PLOČA

Ovdje možete pronaći sve aktualne obavijesti o aktivnostima na Geološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.
Za osnovne obavijesti o održavanju nastave, seminara i ispita pogledajte odjeljak Nastavne obavijesti, a za detaljnije obavijesti o izvođenju nastave na pojedinim predmetima, kao i pripadajuće nastavne materijale, posjetite stranice svakog predmeta. 
Za znanstvene i ostale obavijesti molimo pogledajte odjeljak Ostale obavijesti.


Obavijest vezana uz organizaciju i izvođenje nastave na Geološkom odsjeku (akad. god. 2020./21.)

Na sljedećoj poveznici možete naći cjelovitu obavijest vezano uz početak nove akademske godine i način odvijanja nastave na Geološkom odsjeku.

Molimo sve studente da se pridržavaju preporuka koje je izdao HZJZ.


NASTAVNE OBAVIJESTI

Uvodno predavanje za studente prve godine preddiplomskog studija Geologija u akad. godini 2020./2021. održat će se u ponedjeljak, 5. listopada 2020.  u predavaonici -008 (nisko prizemlje) Geološkog odsjeka, Horvatovac 102a. Studenti su podijeljeni u dva turnusa. Prvi turnus dolazi na uvodno predavanje od 9-10:30 h (studenti čija prezimena počinju sa A do Ker), a drugi turnus od 11:30-13 h (prezimena od Kla do Z). Prilikom dolaska na fakultet potrebno se pridržavati svih aktualnih epidemioloških mjera za visoka učilišta, a posebno napominjemo obavezu nošenja maske za lice. U prostore fakulteta ulazi se kroz glavni ulaz u zgradu Kemijskog odsjeka, kao i u vrijeme provođenja upisa na studij u srpnju.

Važna obavijest za studente prvog turnusa: nakon uvodnog predavanja za ove studente (A do Ker) slijedi predavanje iz Opće mineralogije koje će se održati u zgradi Mineraloško-petrografskog zavoda, Horvatovac 95. Studenti drugog turnusa uvodnog predavanja na nastavu iz Opće mineralogije dolaze u srijedu, 7. listopada 2020. Dodatne obavijesti biti će dane na uvodnom predavanju.

U slučaju da netko od studenata nije u mogućnosti pohađati uvodno predavanje, molimo da se javi mailom izravno na e-mail adresu studentske referade (referada@geol.pmf.hr) do petka, 2. listopada 2020. u 12:00 h.

Autor: Zorica Petrinec

Upisi u istu ili višu godinu studija za Preddiplomski sveučilišni studij Geologija i diplomske sveučilišne studije Geologija i Geologija zaštite okoliša  počet će 16. rujna 2020. i trajat će do 30. rujna 2020. godine.

Aktualno: Upisi se produžuju do petka, 9. listopada 2020.!!!

Autor: Karmen Fio Firi

Red predavanja za akademsku godinu 2020./21. preuzmite OVDJE. U Red predavanja uključen je kalendar nastave s rasporedom nastavnih tjedana i ispitnih rokova.

Autor: Zorica Petrinec

Uvodno predavanje iz kolegija GEOKEMIJA (preddiplomski studij Geologija) održat će se prema rasporedu, u ponedjeljak 05.10.2020.

Autor: Hana Fajković
Autor: Šimun Aščić

Ispiti kod prof. Tibljaša oglašeni za srijedu 30. rujna 2020. održat će se prema sljedećem rasporedu:
 

Autor: Zvonka Gverić

Pismeni ispit iz Sistematske mineralogije oglašen za rok 30.09.2020. održat će se u predavaonici GPZ -007 u dvije grupe. Prva grupa će započeti s pisanjem u 8 h, a druga u 9 h.

Usmeni ispiti će se održati neposredno nakon pismenih.

Usmeni dio komisijskog ispita će se održati u 9:15 h u MPZ2.

 

Pismeni ispiti će se održati prema sljedećeg rasporedu:

 

 

Autor: Andrea Čobić

Izlaganje seminara u sklopu ispitnog roka iz kolegija Mineralogija nesilikata raspisanog za 30.09.2020., održat će se u petak, 02.10.2020. u 12:30 h u MPZ1

Autor: Andrea Čobić

Zbog izvanrednih okolnosti točan raspored održavanja ispita kod prof. Tibljaša oglašenih za srijedu 30. rujna bit će objavljen u utorak do 8 sati.

Autor: Zvonka Gverić

Studentica III. godine preddiplomskog studija geologije Valentina Gašo  pristupit će polaganju završnog seminara pod naslovom: “Fosilni nalazi nautilida roda Aturia u miocenskim naslagama Paratethysa“ u srijedu 30. rujna 2020. godine u 9:30 sati u prostorijama Geološko-paleontološkog  zavoda (016 Seminar)  PMF-a, Horvatovac 102a,  Zagreb.

Autor: Jasenka Sremac

Fakultetsko vijeće PMF-a SuZ na sjednici održanoj 21. svibnja 2020. godine donijelo je Odluku o izmjeni kalendara nastave u aktualnoj akademskoj godini. Cijeli tekst odluke, kao i vrijeme održavanja izvanrednog te redovnih ljetnih i jesenskih ispitnih rokova možete pronaći OVDJE.

Autor: Karmen Fio Firi

Ispiti kod prof. dr. sc. Bermanca u jesenskom redovnom ispitnom roku održat će se 02. i 16. rujna 2020. Pismeni ispiti iz svih kolegija započet će u 8 h u MPZ1

Izvanredni ispitni rok će biti održan u srijedu, 30. rujna 2020. Pismeni ispiti će započeti u 8 h u MPZ1. 

Autor: Karmen Fio Firi

Izvanredni ispitni rok iz Historijske geologije I i Osnova Historijske geologije održat će se 29.09.2020. u 10.00 h, a iz Historijske geologije II u 12.00 i 14.00 h.

Autor: Karmen Fio Firi

Pismeni ispiti iz svih kolegija kod prof.dr.sc. J. Sremac održat će se 23.9.2020. u 10 h u Predavaonici za geološko kartiranje (-007) i 30.9.2020. u 9 h u Seminaru (016) Geološko-paleontološkog zavoda.

Autor: Karmen Fio Firi

Ispiti u izvanrednom ispitnom roku na Geološkom odsjeku održavat će se od 28.9.-2.10.2020. Za pojedine predmetne nastavnike vrijede termini oglašeni u Redu predavanja za akad. god. 2019./20. za izvanredne ispitne rokove. Za svaki predmet potrebno je pratiti stranicu kolegija s relevantnim datumima prijave i ostalim obavijestima o održavanju!
Posebnu pozornost u planiranju ispita skrećemo trećoj godini preddiplomskog studija. Naime, obrane završnih radova (Seminara III) biti će moguće zaključno do srijede, 30.9.2020. zbog zaključivanja akademske godine u ISVU sustavu.

Autor: Karmen Fio Firi

 

Od akademske godine 2020./2021. na Geološkom odsjeku možete upisati novi kolegij, Stručna praksa.

Kolegij je izborni (izvan jezgre studija), a održavat će se u zimskom semestru za studente Preddiplomskog studija Geologije i Diplomskih studija Geologije i Geologije zaštite okoliša.

Više detalja o kolegiju i praksi možete naći u obavijesti koja sadrži i kontakt informacije za daljnje upite, te u prezentaciji koja sadrži sve potrebne informacije o centru i stručnoj praksi.

Autor: Karmen Fio Firi

Natjecaj za upis na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije) PMF-a: Biologija, Fizika, Geologija, Kemija, Matematika, Interdisciplinarni doktorski studij iz oceanologije i Doktorski studij geografije: prostor, regija, okoliš, pejzaž, u akademskoj godini 2020./2021., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti nalazi se na poveznici 1 i poveznici 2

Autor: Karmen Fio Firi

Fakultetsko vijeće PMF-a SuZ na sjednici održanoj 21. svibnja 2020. godine donijelo je Odluku o izmjeni kalendara nastave u aktualnoj akademskoj godini. Cijeli tekst odluke, kao i vrijeme održavanja izvanrednog te redovnih ljetnih i jesenskih ispitnih rokova možete pronaći OVDJE.

Autor: Karmen Fio Firi

OSTALE OBAVIJESTI

U tijeku je glasovanje za nagradu za najbolje asistente i predavače PMF-a – BRDO.

Studentski zbor napravio je anketu na webu te prema njihovoj zamolbi i ovdje postavljamo link na anketu: 

https://limesurvey.srce.hr/983456?lang=hr

Pozivamo vas da se javite u što većem broju!

Autor: Karmen Fio Firi
Autor: Kristina Pikelj

Ured za studente i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organiziraju Online Interaktivno predavanje: "Životopisi i motivacijska pisma".

Autor: Karmen Fio Firi

Obrazac ZAMOLBE za pristupanje usmenim ispitima/seminarima/obranama u prostorima PMF-a na Doktorskom studiju Geologija. Zamolba je obvezna i podnosi se najmanje tjedan dana prije zakazanog termina ispita/seminara/obrane.  

Autor: Karmen Fio Firi

Poštovani kolege studenti, podsjećamo da E-potvrdu o statusu studenta možete samostalno generirati i sipisati iz PDF formata korištenjem portala e-Građani i bez dolaska u referadu. Sve detalje pročitajte na stranicama SRCE-a na ovoj poveznici.

Autor: Karmen Fio Firi

možete naći OVDJE.

Autor: Karmen Fio Firi