Geološki odsjek

Broj posjeta:
1750451

OSNOVNE INFORMACIJE

Adresa:
Horvatovac 102a, 10000 Zagreb
Tel:
+385 1 460 6080
E-mail: 
godsjek@geol.pmf.hr
 

Pročelnica: 
Prof.dr.sc. Blanka Cvetko Tešović
Zamjenik pročelnice: 
Prof.dr.sc. Dražen Balen
Pomoćnici pročelnice za:
> studentska pitanja i ECTS koordinatorica: 

Doc.dr.sc. Zorica Petrinec
> međunarodnu suradnju: 
Doc.dr.sc. Katarina Gobo
> poslijediplomski studij: 
Prof.dr.sc Damir Bucković
> financije: 
Prof.dr.sc. Nenad Tomašić
> odnose s javnošću: Doc.dr.sc. Karmen Fio Firi
Satničar i ISVU koordinator: 
Šimun Aščić, prof. geol. i geogr. 

Studentska referada Geološkog odsjeka:
Marija Cindro, dipl.iur. ( referada@geol.pmf.hr )
Tel: +38514606075

Korisne poveznice

 StudomatNastavnički portal


Obavijesti

U sklopu programa nudi se 20 stipendija za studente završnih godina studija, a pojedino poduzeće iz sektora neenergetskih mineralnih sirovina može aplicirati za najviše dva studenta.

Stručna studentska praksa može trajati od 1 do 3 mjeseca. Na praksu dolaze studenti koji su završili preddiplomski studij u polju rudarstva, geologije, kemijske tehnologije, metalurgije, inženjerstva okoliša i sl. iz regije Adria. Projektom se tijekom trajanja stručne studentske prakse predviđa financiranje studentskih troškova u iznosu od 500,00 EUR mjesečno.

S obzirom na ograničeni broj mjesta, prijave će biti razmatrane prema redoslijedu apliciranja. Rektorova ili dekanova nagrada nije uvjet za ostvarenje Internshipa. 

Sve mobilnosti moraju biti realizirane tijekom 2019. godine.

On-line prijava na Internship za studente

Autor: Nenad Tomašić

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture raspisali su četrnaesti po redu natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € i ove će se godine pojedinačno nagraditi četiri najbolje hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, za njihov doprinos u znanstvenim spoznajama na nacionalnoj i svjetskoj razini. Cilj ovog programa jest dodatno motivirati i podržati žene znanstvenice u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri.

Natječaj je otvoren do 29. studenoga 2019. godine.

Detaljnije informacije možete pronaći na službenim stranicama Ministarstva kulture (https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=23651).
 

Autor: Karmen Fio Firi

U utorak, 19.11.2019. u Velikoj predavaonici (-008) Geološko-paleontološkog zavoda održavat će se I međuispit iz kolegija MIKROPALEONTOLOGIJA I prema sljedećem rasporedu: 

grupa I u 11,30h

grupa 2 u 12,10h.

 

Autor: Vlasta Ćosović

Studentica diplomskog studija Geologije zaštite okoliša MIRNA ŠVOB, pristupit će polaganju diplomskog ispita u PETAK, 15. STUDENOG 2019. godine u 11,00 sati, u prostorijama Geološko-paleontološkog  zavoda  PMF-a, Seminar (016), Horvatovac 102a, Zagreb. Tema diplomskog ispita je «Utjecaj oblika zrna na transport šljunka na plaži Barjoška, otok Vis».

Autor: Šimun Aščić

U izvanrednom ispitnom roku ispiti kod profesora Tibljaša iz Mineralogije i Kristalografije održat će se u srijedu 20. studenoga 2019. godine.

Raspored ispita biti objavljen u ponedjeljak 19. studenoga iza 12 sati.

 

Autor: Darko Tibljaš

Rok za odabir tema za Seminar IV i Seminar V je petak 06. prosinca 2019. Podsjećaju se  studenti koji još nisu odabrali temu seminara, da se do navedenog roka obavezno osobno jave nekom od predmetnih nastavnika. Popis nastavnika za Seminar IV nalazi se na Geološko-paleontološkom zavodu (u uredovnici), dok je popis za Seminar V na oglasnoj ploči Mineraloško-petrografskog zavoda. 

Autor: Irena Bašić
Autor: Šimun Aščić
Poziv studentima - Otvoreni dan...

 

“OTVORENI DAN GEOLOGIJE“

 

Petak, 3. travnja 2020.

 

Studenti zainteresirani za sudjelovanje i pomaganje na radionicama i izložbama na Otvorenom danu geologije trebaju se čim prije javiti doc. dr. sc. Katarini Gobo na e-mail: katarina.gobo@geol.pmf.hr, telefonom na 01 460 6117 ili osobno (prostorija 024 na Geološkom odsjeku), te obavezno popuniti obrazac „Prijava studenata.

 

Zajednička tema koja će povezati sve odsjeke PMF-a inspirirana je nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Ako imate ideje i prijedloge za aktivnosti koje mogu povezati tu tematiku i geologiju (npr. rekorderi među fosilima, "brže, više, jače", ili neke natjecateljske aktivnosti, kviz i sl.), javite!

 

Više informacija možete naći na web stranici

http://otvoreni-dan-geologije.weebly.com/

 

Autor: Katarina Gobo

Student sveučilišnog poslijediplomskog interdisciplinarnog doktorskog studija Oceanologije ANTE ŽUNEC održat će Seminar II pod naslovom ULOGA MNOGOČETINAŠA U BENTOSKIM ZAJEDNICAMA. Seminar će se održati dana 11. studenog  2019.  (ponedjeljak)  u  10.00  sati u knjižnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Split, Šetalište I. Meštrovića 63.

 

Autor: Marija Cindro

Hrvatsko geološko društvo - Odsjek za gline, Prirodoslovno-matematički fakultet i Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatski geološki institut 21. i 22. studenoga 2019.organizirat će radionicu o mineralima glina.
        
Više o radionici možete naći na poveznici

Autor: Darko Tibljaš

... na preddiplomskim i diplomskim studijima Geološkog odsjeka PMF-a ...

Autor: webmaster Geološkog odsjeka