Geološki odsjek

Background

Broj posjeta:
1916789

OSNOVNE INFORMACIJE

Adresa:
Horvatovac 102a, 10000 Zagreb
Tel:
+385 1 460 6080
E-mail: 
godsjek@geol.pmf.hr
 

Pročelnica: 
Prof.dr.sc. Blanka Cvetko Tešović
Zamjenik pročelnice: 
Prof.dr.sc. Dražen Balen

Pomoćnici pročelnice za:
> studentska pitanja i ECTS koordinatorica: 

Doc.dr.sc. Zorica Petrinec
> međunarodnu suradnju: 
Doc.dr.sc. Katarina Gobo
> poslijediplomski studij Geologije: 
Prof.dr.sc Damir Bucković
> poslijediplomski interdisciplinarni studij Oceanologije: Doc.dr.sc Kristina Pikelj
> financije: 
Prof.dr.sc. Nenad Tomašić
> odnose s javnošću: Doc.dr.sc. Karmen Fio Firi


Satničar i ISVU koordinator: 
Šimun Aščić, prof. geol. i geogr. 

 

Studentski voditelji:
> Preddiplomski studij Geologija; sve godine: doc. dr. sc. Maja Martinuš
> Diplomski studij Geologija; sve godine: izv. prof. dr. sc. Đurđica Pezelj
> Diplomski studij Geologija zaštite okoliša; sve godine: doc. dr. sc. Hana Fajković
> Diplomski studij Znanosti o okolišu; sve godine: prof. dr. sc. Gordana Medunić

 
Studentska referada Geološkog odsjeka:
Marija Cindro, dipl.iur. ( referada@geol.pmf.hr )
Tel: +38514606075

Korisne poveznice

 StudomatNastavnički portal


Obavijesti

Termini ispita iznimno su premješteni na dan 10.7.2020. u vremenu od 10-12 h u prostorijama GPZ-a, a raspored po skupinama može se pronaći u proširenom tekstu obavijesti. Molimo studente da u navedeni dan u 10:00 budu pred predavaonicom u koju su raspoređeni, gdje će biti prozivani prilikom ulaska u prostoriju, poštujući stalno međusobni razmak od 1.5 m. Molimo da dezinficiraju ruke prilikom ulaska u zgradu PMF-a (isključivo kroz portu Kemijskog odsjeka), te da se prije i poslije ispita ne zadržavaju i grupiraju u prostorima Fakulteta. Detalji obavijesti također se nalaze na stranicama kolegija.

Autor: Zorica Petrinec

Dragi studenti i studentice Geološkog odsjeka, i PMF-a općenito!

želimo vas obavjestiti da je s danom 1. srpnja 2020. godine, u sklopu projekta "Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF", na PMF-u započeo s radom Karijerni centar, čiji je cilj omogućiti studentima obavljanje stručne prakse i savjetovanje u vezi sa stručnom praksom te povezivanje studenata s firmama i institucijama kod kojih bi mogli steći radno iskustvo tijekom studiranja, ali i priliku za buduće stalno zaposlenje. U sklopu Karijernog centra djeluju tri službe: Služba za suradnju s alumnima, Služba za karijerno savjetovanje i Služba za psihološko savjetovanje. Ured Karijernog centra nalazi se na adresi Horvatovac 102a - Kemijski odsjek.

Autor: Karmen Fio Firi

Kako je zbog epidemije koronavirusa prethodno obustavljen postupak prijava za program Growww, sada se nastavlja, s rokom prijave do 17. srpnja 2020. godine.

Više detalja možete naći na web stranici: https://www.ina.hr/growww i ovdje.

Autor: Karmen Fio Firi

Autor: Karmen Fio Firi

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta SuZ donijela je 12.6.2020. PROTOKOL za provođenje ispita na PMF-u u ljetnom roku tijekom epidemije koronavirusa. Molimo sve studente i nastavnike da temeljito pročitaju cjeloviti tekst protokola koji se nalazi OVDJE, te da se u prostorima fakulteta ponašaju sukladno s njime.
 

Autor: Zorica Petrinec

Fakultetsko vijeće PMF-a SuZ na sjednici održanoj 21. svibnja 2020. godine donijelo je Odluku o izmjeni kalendara nastave u aktualnoj akademskoj godini. Cijeli tekst odluke, kao i vrijeme održavanja izvanrednog te redovnih ljetnih i jesenskih ispitnih rokova možete pronaći OVDJE.

Autor: Zorica Petrinec

Kolegij Geološkog odsjeka donio je 16.4.2020. odluku kojom prihvaća prilagodbe načina kontinuiranog vrednovanja na pojedinim kolegijima ljetnog semestra 2019./20. uslijed izvođenja nastave na daljinu. Puni tekst odluke možete pronaći ovdje, a tablica s predmetima u kojima je došlo do promjene nalazi se ovdje.

Autor: Zorica Petrinec

Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba izradilo je materijale za studentsku populaciju, potaknuto specifičnostima ove akademske godine. Materijali su dostupni i na našim stranicama, u kategoriji Zdravstvena zaštita studenata – Mentalno zdravlje u lijevom izborniku. U njima se nalaze i kontakti ustanova kojima se studenti u slučaju potrebe mogu izravno obratiti.

Autor: Zorica Petrinec

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu i Ured za studente organiziraju online interaktivno predavanje: "Ranjivost".
 

Autor: Karmen Fio Firi
Autor: Kristina Pikelj

Sukladno odluci Rektora SuZ, rok za prijavu studentskih radova za Rektorovu nagradu produljen je do ponedjeljka, 31. kolovoza 2020. do 16 sati. Za sve detalje molimo pročiteti cjeloviti tekst Odluke.

Autor: Zorica Petrinec

Na sjednici Fakultetskog vijeća PMF-a održanoj 26.3.2020. donesene su odluke o troškovima upisa u akad. god. 2020./21, te o participaciji u troškovima studija za istu akad. godinu. Spomenute dokumente možete pronaći na ovim poveznicama:
Odluka o cijeni upisa (2020./21.)
Odluka o participaciji u troškovima studija (2020./21.)

Autor: Zorica Petrinec

Za sve one koji za potrebe završnih/diplomskih/doktorskih radova trebaju raditi na polarizacijskom mikroskopu Zeiss Axiolab na MPZ-u, ljubazno molimo da se jave svojim mentorima te da ih oni upišu u tablicu dostupnu putem ove poveznice. Na toj poveznici ujedno možete pratiti slobodne termine.
Raspored se popunjava iz razloga da se spriječi međusobni kontakt studenata. Mikroskop je nakon upotrebe potrebno dezinficirati te napraviti pauzu do slijedećeg korisnika u trajanju od 90 minuta, pa Vas sve molimo da se pridržavate ovog naputka radi Vaše sigurnosti i sigurnosti Vaših kolega.
S eventualnim pitanjima oko korištenja mikroskopa možete se obratiti dr. sc. Frani Markoviću u čijem se uredu nalazi spomenuti instrument.

Autor: Zorica Petrinec

Za nekoliko dana, 10. srpnja 2020., RC ADRIA Hub organizira on-line tečaj na engleskom jeziku s temom „STAKEHOLDER ENGAGEMENT AND EARNING SOCIAL LICENSE TO OPERATE EXPLORATION & MINING PROJECTS“, kojeg će održati g. Mike Mlynarczyk, iskusni stručnjak i predavač u području ekonomske geologije.

Detaljnije

Autor: Nenad Tomašić
Odluka Dekanice o ukidanju dvije...

Dekanica PMF-a donjela je Odluku kojom se ukidaju dvije prethodne Odluke vezano uz organizaciju poslovanja za vrijeme trajanja posebnih epidemioloških mjera u vezi pandemije Covid-19. Odluka stupa na snagu sa 04. lipnja 2020. godine.

Autor: Karmen Fio Firi
Humanitarna akcija prikupljanja...

 

 

 

S dugom tradicijom od  74 godine, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu vodeća je visokoškolska institucija u području prirodnih znanosti čija je obrazovna i istraživačka izvrsnost priznata, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj razini. Potres koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb i okolicu ostavio je, nažalost, posljedice i na svim zgradama u kojima djeluje PMF Sveučilišta u Zagrebu.

Autor: Karmen Fio Firi

Uvid u pismene ispite iz kolegija PALEOEKOLOGIJA i METODA PALEONTOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA pisanih 07.07.2020. je u srijedu, 08.07.2020. u 11,00 h u MIKROSKOPIRAONICI (-005) Geološko-paleontološkog zavoda.

 

Autor: Vlasta Ćosović

Ovim najavljujemo da će studentica sveučilišnog poslijediplomskog interdisciplinarnog doktorskog  studija iz Oceanologije JADRANKA PELIKAN  održati Seminar II pod naslovom: PRIMJENA POREMEĆAJA FUNKCIJE FILTRIRANJA ŠKOLJKAŠA MJERENJEM        OTVORENOSTI LJUŠTURA U BIOLOŠKOM MONITORINGU OKOLIŠA dana  10. srpnja  2020. (petak) u  11.00 sati  putem platforme Zoom.

Za sve zainteresirane link će biti dostupan na platformi Zoom 2 sata prije obrane.  

 Protokol polaganja Seminara II moguće je pronaći na poveznici: www.pmf.unizg.hr/geol/studij/doktorski_studij/oceanologija

 

               

Autor: Marija Cindro

Pisani dio ispita održat će se 7.7.2020. u dvije grupe:

Autor: Frane Marković

Ispiti kod prof. Tibljaša oglašeni za srijedu 8. srpnja 2020. g. održat će se prema sljedećem rasporedu:

Autor: Petra Šnajder

Pismeni ispit iz kolegija MIKROPALEONTOLOGIJA I (41035) za studente Preddiplomskog studija geologije bit će 07.07.2020. u predavaonici Seminar (016) Geološko-paleontološkog zavoda s početkom u 11,00 h.

Pismeni ispiti iz kolegija METODE PALEONTOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA (63324, 44101) i PALEOEKOLOGIJA (44089) za studente Preddiplomskog i Diplomskog studija geologije održat će se 07.07.2020., u predavaonici Seminar (016) Geološko-paleontološkog zavoda, s početkom u 12,15 h.

Uvid u pismene ispite kao i predaja Završnog eseja iz kolegija PALEOEKOLOGIJA  bit će u srijedu, 08.07.2020., u terminu koji će se na pismenim ispitima dogovoriti.

Mole se studenti da pažljivo pročitaju, a onda i postupaju sukladno Protokolu o polaganju ispita na PMF-u u uvjetima epidemije koronavirusa, a koji se nalazi na mrežnim stranicama Geološkog odsjeka i fakulteta.

Autor: Vlasta Ćosović

 

Ovim najavljujemo da će studentica sveučilišnog doktorskog  studija Geologija  Petra Schneider održati Seminar II pod naslovom: RAMAN SPEKTROSKOPIJA - PRINCIPI I PRIMJENA U GEOLOŠKIM ISTRAŽIVANJIMA dana  10. srpnja 2020. (petak) u 09.00 sati  u velikoj predavaonici  Mineraloško-petrografskog zavoda, Horvatovac 95, Zagreb.

 

Autor: Valentina Benković

Student smjera Geologija  Ivor Perković pristupit će polaganju diplomskog ispita u Ponedjeljak  13.07.2020.  GODINE U 10:00 SATI u prostorijama Mineraloško-petrografskog  zavoda (MPZ1)  PMF-a, Horvatovac 95  Zagreb. Tema diplomskog rada je Hidrotermalne alteracije rudnog tijela Vršnik u bakarnom porfirnom ležištu Bučim, Republika Sjeverna Makedonija

Autor: Irena Bašić

Ispiti u ljetnom roku kod prof.dr.sc. J. Sremac održat će se po sljedećem rasporedu:

Međuispit I. iz Geologije Hrvatske u srijedu 8.7. u 10 h. Molim studente da svoj dolazak najave putem el. pošte dan prije ispita, kada će biti obaviješteni o načinu pisanja, ovisno o epdemiološkoj situaciji (Seminar Geološko-paleontološkog zavoda ili on-line)  .

Ostali ispiti održat će se u srijedu 15.7.2020. u 10 h. Ovisno o okolnostima, pismeni ispiti obavit će se u Velikoj predavaonici (-008) Geološko-paleontološkog zavoda, a, u slučaju dodatnog pogoršanja, putem el. medija.

 

Autor: Jasenka Sremac

Obrazac ZAMOLBE za pristupanje usmenim ispitima/seminarima/obranama u prostorima PMF-a na Doktorskom studiju Geologija. Zamolba je obvezna i podnosi se najmanje tjedan dana prije zakazanog termina ispita/seminara/obrane.  

Autor: Damir Bucković

Ispiti kod docentice Fajković oglašeni za 09.07.2020., održat će se prema sljedećem rasporedu:

Autor: Hana Fajković

Ispiti kod prof. Bermanca u redovnom ispitnom roku će se održati 24. lipnja i 08. srpnja 2020. 

Točan termin pismenog ispita za sve kolegije će biti oglašen jedan dan prije samog ispita.

 

Pismeni ispiti iz Sistematske mineralogije i Instrumentalnih metoda analize kakvoće okoliša oglašeni za 08.srpnja će se održati u 8 h u predavaonici -007 (Geološko kartiranje) na GPZ-u. Usmeni ispit će se održati odmah nakon pismenog. 

 

Autor: Andrea Čobić

Ispiti kod doc. Čobić u redovnom ispitnom roku će se održati 23. lipnja i 07. srpnja 2020. 

Pismeni ispiti iz svih kolegija započet će u 8 h u MPZ1. 

Usmeni ispit iz Mineralnih asocijacija oglašen za 07. srpnja će se održati isti dan u 9:15 h. 

Usmeni ispit iz Geologije mineralnih ležišta oglašen za 07. srpnja će se održati isti dan u 11:00 h u MPZ1. 

Autor: Andrea Čobić

Ispitni rokovi kod  izv. prof. Đ. Pezelj iz kolegija MIKROPALEONTOLOGIJA II za studente 1. i 2. godine Diplomski sveučilišni studij Geologija održati će se:

srijedu 24.06.2020. u 12h (predavaona 008)

srijedu 08.07.2020. u 12h (predavaona 008)

Autor: Đurđica Pezelj

Ispitni rokovi iz kolegija GEOLOGIJA S PALEONTOLOGIJOM za studente II godine Preddiplomski sveučilišni studij biologija / Preddiplomski sveučilišni studij molekularna biologija održati će se u:

srijedu 24.06.2020. u 12h (predavaona 008)

srijedu 08.07.2020. u 12h (predavaona 008)

 

Autor: Đurđica Pezelj

Ispitni rokovi kod  izv. prof. Đ. Pezelj iz kolegija GEOLOGIJA HRVATSKE (71939) za studente 1. godine Diplomski sveučillišni studij Geologija održati će se u:

srijedu 24.06.2020. u 12h (predavaona 008)

srijedu 08.07.2020. u 12h (predavaona 008)

Autor: Đurđica Pezelj

Ispiti iz kolegija GEOLOGIJA (45513) za studente 1.god. Diplomski sveučilišni studij Fizika – geofizika (Studijska grupa A: Seizmologija i fizika čvrste zemlje) održati će se u:

četvrtak 25.06.2020. u 14h (predavaona 008)

četvrtak 09.07.2020. u 14h (predavaona 008)

Autor: Đurđica Pezelj

Ispitni rokovi iz kolegija PALEONTOLOGIJA BESKRALJEŽNJAKA

za studente II godine Preddiplomski sveučilišni studij geologija održati će se u:

četvrtak 25.06.2020. u 14h (predavaona 008)

četvrtak 09.07.2020. u 14h (predavaona 008)

 

Autor: Đurđica Pezelj

Ispiti iz kolegija GEOLOGIJA (159313), GEOLOGIJA (60383) za studente geografije i kolegija GEOLOGIJA (118820) za studente Filozofskog fakulteta održati će se u:

četvrtak 25.06.2020. u 12h (predavaona 008)

četvrtak 09.07.2020. u 12h (predavaona 008)

Autor: Đurđica Pezelj

Natjecaj za upis na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije) PMF-a: Biologija, Fizika, Geologija, Kemija, Matematika, Interdisciplinarni doktorski studij iz oceanologije i Doktorski studij geografije: prostor, regija, okoliš, pejzaž, u akademskoj godini 2020./2021., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti nalazi se na poveznici 1 i poveznici 2

Autor: Damir Bucković

Izvanredni ispitni rok iz kolegija GEOLOGIJA (118820), za studente 2. godine Filozofskog fakulteta, Sveučilišni integrirani preddiplomski jednopredmetni studij, Povijest i geografija; smjer nastavnički i kolegija GEOLOGIJA (60383) za studente 2. godine, Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Geografija i povijest, smjer nastavnički, održati će se u četvrtak 18.06.2020. u 12h (predavaona 008).

Autor: Đurđica Pezelj

Izvanredni  ispitni rok iz kolegija PALEONTOLOGIJA BESKRALJEŽNJAKA za studente 2. godine Preddiplomski sveučilišni studij geologija održati će se u četvrtak 18.06.2020. u 12h (predavaona 008).

Autor: Đurđica Pezelj

Izvanredni ispitni rok kod  izv. prof. Đ. Pezelj iz kolegija GEOLOGIJA HRVATSKE (71939) za studente 1. godine Diplomski sveučillišni studij Geologija održati će se u srijedu 17.06.2020. u 13h (predavaona 008).

Autor: Đurđica Pezelj

Izvanredni ispitni rok iz kolegija GEOLOGIJA S PALEONTOLOGIJOM za studente II godine Preddiplomski sveučilišni studij biologija / Preddiplomski sveučilišni studij molekularna biologija održati će se u srijedu 17.06.2020. u 13h (predavaona 008).

Autor: Đurđica Pezelj

... na preddiplomskim i diplomskim studijima Geološkog odsjeka PMF-a ...

Autor: webmaster Geološkog odsjeka