PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./24. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

Geologija - udžbenik geologije u četvrtom razredu prirodoslovne gimnazije

Naši djelatnici Karmen Fio Firi, Katarina Gobo, Frane Marković, Maja Martinuš, Zorica Petrinec, Kristina Pikelj objavili su, u nakladi Školske knjige, udžbenik geologije za četvrte razrede prirodoslovnih gimnazija. Kroz šest cjelina učenici će tako imati priliku nadograditi spoznaje kako bi upoznali postanak i građu Zemlje, njezin sastav te procese koji se događaju u njezinoj unutrašnjosti i na površini, jer sve su te pojave i procesi oblikovali Zemlju i život na njoj u svijet kakav poznajemo. Više informacija možete pročitati na stranicama Školske knjige.

Novosti Geologija

STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


OSTALE OBAVIJESTI

Pozivnica na Božićni domjenak

Pozivnica na ovogodišnji Božićni domjenak koji će se održati 15. prosinca 2023. se nalazi ovdje.

Svi ljubitelji kvizova, mogu se prijaviti i na Božićni geološki kviz na sljedećoj poveznici.

Autor: Frane Marković

Objavljene su rang-liste (liste) državne STEM stipendije. Rang-liste (liste) dostupne su u mrežnoj aplikaciji
https://stemstipendije.mzo.hr/

Autor: Frane Marković
Iskaz interesa za CEEPUS mobilnost u...

Geološki odsjek uključen je u CEEPUS mrežu CIII-RS-0038 Earth-Science Studies in Central and Southeastern Europe čije su članice i geološke institucije sa 19 sveučilišta s prostora središnje i jugoistočne Europe.

Studenti zainteresirani za odlazak na neko od partnerskih sveučilišta unutar CEEPUS mreže u akademskoj godini 2024./2025. mogu se do 12. prosinca 2023. javiti lokalnoj koordinatorici, doc. dr. sc. Katarini Gobo, u Geološko-paleontološkom zavodu, Horvatovac 102b (GPZ 019) ili putem e-maila (katarina.gobo@geol.pmf.hr) koja će im rado dati dodatne informacije.

Autor: Katarina Gobo

Doktorski studij Geologija organizira radionicu „Methodological approach for studying karst aquifers“ koja će se održati u utorak 21.11. na Geološko-paleontološkom zavodu, Geološki odsjek PMF-a (Horvatovac 102a, predavaonica -007), pod vodstvom doc. dr. Petre Žvab Rožič (Sveučilište u Ljubljani). Radionica će se baviti metodološkim pristupima istraživanja sumpornih izvora u karbonatima. Sudionici će uz pregled teorijske osnove i primjera iz aktualnih istraživanja imati priliku iskusiti i praktične aspekte pojedinih metoda, uzorkovanja, analize podataka i interpretacije rezultata. Dodatne informacije o radionici uz detaljan itinerar možete pronaći u PDF prilogu.

 

Radionica je namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge zainteresirane pristupnike. Broj polaznika je ograničen, a prijave za radionicu su otvorene do petka 17.11.2023. na mail: bluzar@geol.pmf.hr 

Autor: Borna Lužar-Oberiter
UPISI U DIPLOMSKE STUDIJE

Svi detalji o upisima u diplomske studije mogu se pronaći na poveznici.

Autor: Andrea Čobić
SATNICA ZA ZIMSKI SEMESTAR AK. GOD....

Satnica za zimski semestar se nalazi na poveznici.

Autor: Andrea Čobić
Izmjene i dopune u provođenju...

Na poveznici su informacije o izmijenjenom i dopunjenom sveučilišnom izbornom predmetu „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, dostupnom za upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu (fakultet/akademiju) Sveučilišta u Zagrebu na prijediplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Autor: Andrea Čobić
Erasmus+ stručna praksa, 1. krug...

Objavljen je 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za novu akademsku godinu 2023./2023.

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.09.2023.- 04.03.2024.

Krajnji rok za online prijave je 29.09.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.

Tekst natječaja se nalazi na poveznici

 

Autor: Andrea Čobić

Odlukom Fakultetskog vijeća od travnja 2023. godine na snazi su izmijenjene naknade za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a, te prethodni cjenici više nisu aktualni.

Autor: Karmen Fio Firi

Broj posjeta:
465903