Repozitorij PMF-a

Geološka knjižnica PMF-a

 

Repozitorij Prorodoslovno-matematičkog fakulteta se nalazi u sustavu DABAR. Stariji radovi u repozitoriju DIGRE su u prijelazu na sustav DABAR.

 

Repozitorij Prorodoslovno-matematičkog fakulteta je digitalni repozitorij u kojeg se unose ocjenski radovi kreiran je u sklopu sustava DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) koji ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava da radove u digitalnom obliku okupljaju na jednom mjestu, dugoročno ih čuvaju i koriste, a da pritom ne moraju razmišljati o tehnološkim pitanjima vezanim uz uspostavu i održavanje repozitorija.  

PMF    Digitalni akademski arhivi i repozitoriji    

 

            

 

DIGRE (DIGitalni REpozitorij) je stari repozitorij Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji okuplja ocjenske radove nastale na PMF-u te znanstveno istraživačke radove čiji su autori djelatnici Fakulteta. U repozitorij se pohranjuju cjeloviti tekstovi ocjenskih radova, radova objavljenih u znanstvenim časopisima ili zbornicima s konferencija, nastavnih materijala, poglavlja iz knjiga te ostalih vrsta sadržaja nastalih radom Fakultetskih djelatnika. Dio radova u repozitoriju je u otvorenom pristupu (dostupno javno i besplatno, nije potreban korisnički račun), a dio je dostupan samo studentima i djelatnicima PMF-a uz autorizaciju AAI@EduHR identitetom ovisno o željama autora i autorskim pravima vezanim za radove.