SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Vrlo slab potres kod Štikova

Večeras, 04. prosinca 2023. godine u 19 sati i 56 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom kod Štikova, 16 km istočno-sjeveroistočno od Drniša. Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Krškog u Sloveniji

Večeras, 28. studenog 2023. godine u 19 sati i 00 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 5 km zapadno od Krškog. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stupnja EMS ljestvice. 

Autor: Webmaster GFO
Prilično jak potres blizu Metkovića

Večeras, 23. rujna 2023. godine u 19 sati i 1 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres blizu Metkovića, 10-ak km jug-jugozapadno. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru a intenzitet u epicentru V-VI stupnjeva EMS. Potres se osjetio u široj okolici.

Autor: Tomislav Fiket

POVEZNICE