SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Prilično jak potres kod Petrinje

Jutros, 19. siječnja 2021. godine u 05 sati i 44 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak  potres s epicentrom 10 km sjeveroistočno od Gline, kod Glinske Poljane. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Slab potres kod Zagreba

Noćas, 18. siječnja 2021. godine u 03 sati i 49 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.6  prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Umjeren potres kod Petrinje

Večeras, 17. siječnja 2021. godine u 21 sata i 36  minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 9km sjever-sjeveroistočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Umjeren potres kod Petrinje

Jutros, 16. siječnja 2021. godine u 10 sata i 59  minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 11 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Prilično jak potres kod Petrinje

Danas, 15. siječnja 2021. godine u 13 sati i 1 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak  potres s epicentrom 17 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

Autor: Marija Mustać
Umjeren potres kod Petrinje

Noćas, 15. siječnja 2021. godine u 2 sata i 50 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 11 km zapadno-sjeverozapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. Od ponoći 15. siječnja u okolici Petrinje dogodilo se još 8 potresa magnituda između 2 i 3, od kojih je najjači bio potres magnitude 2.8 prema Richteru i intenziteta u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice, koji se dogodio u 2 sata i 13 minuta.

Autor: Marija Mustać
Vrlo slab potres kod Sinja

Noćas, 14. siječnja 2021. godine u 0 sati i 3 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom 7 kilometara sjeveroistočno od Sinja. Magnituda potresa iznosila je 2.1  prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u okolici Sinja.

Autor: Marija Mustać
Umjeren potres kod Petrinje

Jutros, 14. siječnja 2021. godine u 07 sati i 46 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Marija Mustać
Tri vrlo slaba potresa izvan...

Dana 13. siječnja 2021. godine seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su tri vrlo slaba potresa izvan petrinjskog epicentralnog područja. Prvi potres s epicentrom 4 km istočno od Imotskog dogodio se u 3 sata i 30 minuta, magnituda mu je iznosila 1.1 prema Richteru. Preostala dva potresa dogodila su se u krugu od 5 km od Sinja u 11 sati i 44 minute te 12 sati i 52 minute, a magniutde su im iznosile 1.3 i 0.9 prema Richteru. Potresi su se osjetili u užem epicentralnom području.

Autor: Marija Mustać
Slab potres kod Petrinje

Jutros, 12. siječnja 2021. godine u 11 sati i 20 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.9  prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

 

Autor: Webmaster GFO
Umjeren potres kod Petrinje

Jutros, 11. siječnja 2021. godine u 09 sati i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.1  prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Marija Mustać

Danas, 10. siječnja 2021. godine u 12 sati i 58 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 10-tak km jugozapadno od Petrinje.  Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice.

Autor: Helena Latečki

Večeras, 09. siječnja 2021. godine u 22 sati i 29 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom 15 km južno-jugozapadno od Siska.  Magnituda potresa iznosila je 4.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području.

Autor: Helena Latečki

POVEZNICE