Seizmološka služba: IZVJEŠĆA O POTRESIMA

Dan PMF-a: Svečana sjednica Fakultetskog vijeća održat će se u petak, 20. travnja u 11:00 sati (A1)

S E I Z M O L O Š K A   S L U Ž B A

 

I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

 

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.

Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.
_____________________________________________________


Izvješća o potresima

Slab potres u blizini Kašine

Danas, 16. lipnja 2018. godine u 9 sati i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 15-ak km sjeverozapadno od Zagreba u blizini Kašine. Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru, a u epicentralnom području mogao se osjetiti intenzitetom III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Igor Mandić
Umjeren potres u blizini Karlovca

Danas, 14. lipnja 2018. godine u 14 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 15-ak km sjeverozapadno od Karlovca. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a u epicentralnom području mogao se osjetiti intenzitetom IV-V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Igor Mandić
Potres kod Slavonskog Broda

Noćas, 14 lipnja 2018. godine u 00 sata i 49 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 15 km sjevero-zapadno od Slavonskog Broda . Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. 

Autor: Webmaster GFO
Slab potres kod Zaboka

Danas, 11. lipnja 2018. godine u 19 sati i 11 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 10-ak km zapadno od Zaboka. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a u epicentralnom području mogao se osjetiti intenzitetom III - IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Igor Mandić
Slab potres kod Zaboka

Danas 7. lipnja 2018. g. u 21 sati i 13 minuta zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske slab potres s epicentrom 8 km zapadno od Zaboka u okolici Mrzlog Polja. Magnituda potresa iznosila je M=2,0 prema Richteru. Potres se u epicentralnom području osjetio intenzitetom III stupnja MCS ljestvice.

Autor: Ivo Allegretti
Potres kod Slavonskog Broda

Danas, 7. lipnja 2018. godine u 8 sati i 45 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 9 kilometara sjeverno od Slavonskog Broda. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Podataka o eventualnim lakšim štetama nema.

Autor: Ivo Allegretti

POVEZNICE

 

ARHIVA

ARHIVA izvješća o potresima u razdoblju od listopada 2016. do svibnja 2017.nalazi se ovdje.