Seizmološka služba: IZVJEŠĆA O POTRESIMA

S E I Z M O L O Š K A   S L U Ž B A

 

I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

 

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.

Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.
_____________________________________________________


Izvješća o potresima

Potres kod Ilirske Bistrice

SEIZMOLOŠKA SLUŽBA RH                                       Zagreb, 5. prosinca 2018.

PMF,

Zagreb

OBAVIJEST O POTRESU

            Danas, 5. prosinca 2018. u 17 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom 38 km sjeverno od Opatije  u susjednoj Sloveniji, sjeveroistočno od Ilirske Bistrice. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se u Hrvatskoj osjetio na širem području Opatije i Rijeke.  

Autor: Krešimir Kuk
Potres kod IMOTSKOG

SEIZMOLOŠKA SLUŽBA RH                                       Zagreb, 5. prosinca 2018.

PMF, Zagreb

OBAVIJEST O POTRESU

            Danas, 5. prosinca 2018. u 15 sati i 16 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom, 5 km sjeveroistočno od Imotskog. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio na širem podrčju Imotskog i okolici.  

 

Autor: Krešimir Kuk

POVEZNICE