Seizmološka služba: IZVJEŠĆA O POTRESIMA

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a

S E I Z M O L O Š K A   S L U Ž B A

 

I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

 

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.

Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.
_____________________________________________________


Izvješća o potresima

Potresi kod:Rijeke

Noćas, 19. lipnja 2017. dogodila su se nedaleko Rijeke dva slaba potresa. Prvi, magnitude M=1.8 i intenziteta u epicentru od III-IV (tri do četiri) stupnja makroseizmičke ljestvice dogodio se u 21 sat i 22 minute. Drugi, magnitude M=2.1 i intenziteta IV (četiri) stupnja makroseizmičke ljestvice dogodio se u 22 sata i 6 minuta. Potresi su se osjetili u Rijeci.

Autor: Ivica Sović
Prilično jak potres sjeveroistočno od...

Danas 14. lipnja 2017. godine u 00 sati i 29 minuta seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su prilično jak potres sa epicentrom 28 km sjeveroistočno od Metkovića u BiH. Magnituda potresa iznosila je  3.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Potres kod Visa

Danas 9. lipnja 2017. g. u 07 sati i 29 minuta zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom 8 km jug jugozapadno od Grada Visa. Magnituda je potresa iznosila 2,5 prema Richteru, a u Visu se osjetio intenzitetom III-IV stupnja MCS ljestvice.

Autor: Ivo Allegretti
Slab potres kod Zagreba

Jutros, 07. lipnja 2017. godine u 9 sati i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 20-ak km sjeveroistočno od Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 1.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Igor Mandić
Potres kod Metkovića

Jutros, 05. lipnja 2017. godine u 2 sata i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 15-ak km sjeveroistočno od Metkovića u susjednoj BIH. Magnituda potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Igor Mandić
Potres kod Zemunika

Dana 29. svibnja 2017. u 21 sat i 57 minuta (ljetno SEV) dogodio se slab potres magnitude M=1.5 između Zemunika i Smokovića. Intenzitet mu je u epicentru iznosio III (tri) stupnja makroseizmičke ljestvice. Osjetio se u Zadru, Smokoviću i Bibinju.

Autor: Ivica Sović

POVEZNICE

 

ARHIVA

ARHIVA izvješća o potresima u razdoblju od listopada 2016. do svibnja 2017.nalazi se ovdje.