Seizmološka služba: IZVJEŠĆA O POTRESIMA

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a

S E I Z M O L O Š K A   S L U Ž B A

 

I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

 

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.

Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.
_____________________________________________________


Izvješća o potresima

Potres u BiH sjeveroistočno od Metkovića

Večeras 13. kolovoza 2017. g. u 22 sata i 4 minute zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom u Bosni i Hercegovini, 17km sjeveroistočno od Metkovića. Magnituda je potresa iznosila 3.3 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Autor: Ivo Allegretti
Umjeren potres na Pelješcu

Danas 10. kolovoza 2017. g. u 8 sati i 1 minutu zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom na Pelješcu kod mjesta Janjina. Magnituda je potresa iznosila 3.4 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Umjeren potres s epicentrom na između...

Danas 9. kolovoza 2017. g. u 22 sata i 39 minute zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom na između Jadranova i Dramlja. Magnituda je potresa iznosila 3.1 prema Richteru, a osjetio se intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Ivo Allegretti
Umjeren potres na Krku

Danas 9. kolovoza 2017. g. u 17 sata i 32 minute zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom na otoku Krku nedaleko Omišlja. Magnituda je potresa iznosila 2.8 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Ivo Allegretti
Umjeren potres kod Jadranova

Danas 9. kolovoza 2017. g. u 13 sati i 37 minuta zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom  kod Jadranova. Magnituda je potresa iznosila 3.2 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Prilično jak potres kod Jadranova

Danas 8. kolovoza 2017. g. u 22 sata i 42 minute zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske prilično jak potres s epicentrom između otoka Krka i mjesta Jadranova. Magnituda je potresa iznosila 3.7 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Nakon ovog potresa slijedio je niz naknadnih.

Autor: Ivo Allegretti
Umjeren potres kod Jadranova

Danas 8. kolovoza 2017. g. u 11 sati i 35 minuta zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom  kod Jadranova. Magnituda je potresa iznosila 3.4 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV-V stupnja MCS ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Umjeren potres na Pelješcu

Danas 8. kolovoza 2017. g. u 3 sata i 4 minute zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske umjeren potres s epicentrom  u podmorju Pelješca kraj mjesta Drače. Magnituda je potresa iznosila 3.3 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres nedaleko Stona

Večeras, 5. kolovoza 2017. godine u 23 sata i 31 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom u susjednoj Republici BiH, 18 km sjeveroistočno od Stona. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Snježan Prevolnik

POVEZNICE

 

ARHIVA

ARHIVA izvješća o potresima u razdoblju od listopada 2016. do svibnja 2017.nalazi se ovdje.