Obavijesti

Održana radionica za učitelje i...

Dana 12. 10. 2017. na Fizičkom odsjeku PMF-a održana je druga radionica za učitelje i nastavnike fizike u organizaciji Primateha, Nastavne sekcije HFD i Agencije za odgoj i obrazovanje:

Zakoni geometrijske optike kroz pokuse

Susret je započeo predavanjem doc. dr. sc. Ane Sušac koja se osvrnula na zakone geometrijske optike i najčešće pripadne učeničke poteškoće i Marte Ravnjak, prof., koja je opisala izradu pribora za pokuse iz geometrijske optike od priručnog materijala. Nakon predavanja, sudionici su bili raspoređeni u male skupine, gdje su zajednički izvodili i diskutirali pripremljene pokuse.  U radionici je sudjelovalo 80 učitelja i nastavnika fizike iz osnovnih i srednjih škola Zagreba i okolice.

 

GOSTI PREDAVAČI: Doc. dr. sc. Ana Sušac, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu i Marta Ravnjak, prof, Osnovna škola Jelkovec

Voditeljice radionice: dr. sc. Maja Planinić, doc. dr. sc. Ana Sušac, Planinka Pećina, dipl. inž,  dr. sc. Lana Ivanjek,  Tea Prohaska, prof. savjetnik, Luca Spetić, učitelj savjetnik, Karolina Matejak, prof.

Autor: Maja Planinić

[^] RADIONICE ZA NASTAVNIKE MATEMATIKE

Objavljeno 14.09.2017. u 18:00  (Željka Milin Šipuš)

 

28. i 29. rujna 2017. održat će se radionica za srednjoškolske nastavnike matematike na temu istraživački usmjerene nastave matematike. 

Radionica će se održati na Matematičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu, predavaonica 201, kao dio aktivnosti projekta MERIA. 

VODITELJI:
dr.sc. Matija Bašić, PMF, Matematički odsjek, Zagreb; voditelj Erasmus+ projekta MERIA
prof.dr.sc. Željka Milin Šipuš, PMF, MO, Zagreb; suradnica na Erasmus+ projektu MERIA
Eva Špalj, XV. gimnazija, Zagreb, suradnica na Erasmus+ projektu MERIA
Sanja Antoliš, XV. gimnazija, Zagreb, suradnica na Erasmus+ projektu MERIA
Aneta Copić, XV. gimnazija, Zagreb, suradnica na Erasmus+ projektu MERIA