Izbornik
 

Adriatic NMR 2020

 

 

17th European Symposium on Organic Reactivity (ESOR 2019)

 


Hrvatsko kemijsko društvo
Broj posjeta:
2862585
Događanja na PMF-u
 
19. 03. 10:30 - 19. 04. 10:30, Horvatovac 102a
KEMIJSKI SEMINARI
Obavijesti
 

Potres koji je u nedjelju 22. ožujka 2020. godine pogodio Zagreb i okolicu prouzročio je materijalnu štetu i na zgradi Kemijskog odsjeka na Horvatovcu. Šteta je vidljiva na manjem dijelu pregradnih zidova, na inventaru (laboratorijsko posuđe i pribor, kemikalije), te dijelom na namještaju i opremi. Iako je materijalna šteta značajna, veseli nas da je zgrada nakon pregleda obavljenog 26. 3. 2020. dobila zelenu naljepnicu, odnosno oznaku “uporabljiva“.

Zahvaljujemo svim djelatnicima, studentima i suradnicima koji su se ovih dana javljali i nudili pomoć, a posebno kolegicama i kolegama koji su već u nedjelju započeli s pregledima i čišćenjem zgrade, pritom postupajući vrlo odgovorno s obzirom na epidemiološku situaciju s korona virusom.

Nadamo se da ćemo uskoro pristupiti finalnoj sanaciji te se što brže vratiti nastavnim i znanstvenim aktivnostima na našem Brdu.

U prilogu se nalazi nekoliko fotografija koje samo djelomično prikazuju materijalnu štetu i oštećenja u zgradi.

Adriana Kenđel

20. 3. 2020. u 14:02
Growww program INA Grupe

INA Grupa traži pripravnike u sklopu Growww programa koji žele raditi u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj i postati dijelom međunarodne mreže MOL Grupe gdje će imati priliku upoznati se sa poslovanjem ostalih kompanija unutar Grupe.

Prijave su otvorene do 24. travnja na ina.hr/growww.

Adriana Kenđel

20. 3. 2020. u 11:59

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donijela je Odluku kojom se utvrđuje rad od kuće i osigurava kontinuirano obavljanje poslova na PMF-u u vezi s epidemijom COVID-19.

Na sljedećoj poveznici nalazi se i Uputa visokim učilištima koja je dostavljena od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Željka Soldin

Rektor Sveučilišta u Zagrebu donio je ODLUKU o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu.

Produljuje se rok studentima za prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta do utorka 30. lipnja 2020. do 16 sati.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/.

Adriana Kenđel

13. 3. 2020. u 17:49
Uređeno: 20. 3. 2020. u 12:00

Na temelju DODATNE UPUTE Ministarstva znanosti i obrazovanja te ODLUKE Rektora Sveučilišta u Zagrebu vezano uz obustavu nastave na svim visokim učilištima zbog aktualnog epidemiološkog stanja dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donosi NADOPUNU UPUTE O POSTUPANJU vezanu uz trenutnu epidemiološku situaciju.

 

Željka Soldin

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donosi najnoviju obavijest vezanu uz trenutnu epidemiološku situaciju.

Od ponedjeljka 16. 3. 2020. godine se, u očekivanom trajanju od 14 dana, prekidaju svi oblici neposredne kontaktne nastave na svim studijskim programima Prirodoslovno-matematičkog fakulteta .

Detaljne informacije navedene su u priloženom DOKUMENTU!

 

Molimo da daljnje obavijesti pratite  na stranicama PMF-a, Kemijskog odsjeka i svih kolegija koje pohađate u ljetnom semestru te da se striktno pridržavate svih uputa Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Željka Soldin

13. 3. 2020. u 10:11
Uređeno: 13. 3. 2020. u 10:34

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donosi UPUTE O POSTUPANJU vezano uz epidemiološku situaciju vezanu za COVID 19.

 

UPUTE O POSTUPANJU

 

Iz objavljenih uputa, koje je potrebno detaljno pročitati,  izdvajamo sljedeće:

  • odgađaju sve aktivnosti na PMF-u koje nisu izravno vezane uz nastavu i znanstveni rad (npr. Dan i noć na PMF-u, popularna predavanja itd.)
  • svi studenti koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni su se javiti prodekanici za nastavu PMF-a prof. dr. sc. Dubravki Hranilović  na e-mail adresu dubravka@biol.pmf.hr, uz naznaku odsjeka, studija i studijske godine na kojima studiraju te ostati u samoizolaciji 14 dana od povratka. U slučaju pojave simptoma zaraze koronavirusom tijekom samoizolacije, moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema naputku HZJZ (informacije u objavljenim uputama)
  • studentima Kemijskog odsjka koji boluju od kroničnih bolesti i trudnicama preporučuje ostati kod kuće 14 dana od izdavanja ovih uputa, u dogovoru s pomoćnicom za nastavu Kemijskog odsjeka i te prodekanicom za nastavu PMF-a (obavezno se javiti mailom izv. prof. dr. sc. V. Petrović Peroković i prof. dr. sc. D. Hranilović).
Željka Soldin

13. 3. 2020. u 10:09

           

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija donosi OBAVIJEST STUDENTIMA vezanu uz epidemiološku situaciju vezanu za COVID 19.

 

OBAVIJEST STUDENTIMA

Željka Soldin

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Mateja Pisačić, Ivan Kodrin i Marijana Đaković, u suradnji s Nives Matijaković s Instituta Ruđer Bošković, Borisom-Markom Kukovcem s Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, te Nabanitom Chatterjee i Clivom L. Oliverom sa Sveučilišta u Cape Townu (JAR), objavili su rad Reversible Temperature-Stimulated Single-Crystal-to-Single-Crystal Conformational Polymorph Transformation in Cadmium(II) Coordination Trimer with a Water Vapor Sorption/Desorption Potential u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,153).

Adriana Kenđel

Tražilica
 
Kontakt
 

Kemijski odsjek
Prirodoslovno-matematički fakultet

Sveučilište u Zagrebu

Horvatovac 102A
HR-10000 Zagreb

Tel. +385 1 4606 000 (centrala)

E-pošta: ko@chem.pmf.hr


           


Poštovani posjetitelji weba, molimo Vas da sve pogrešne ili zastarjele informacije dojavite na
webmaster@chem.pmf.hr


 

 

Sva prava pridržana. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sveučilište u Zagrebu