Događanja na PMF-u

21.
listopada
14:00-15:00,
Kemijski odsjek, predavaona 225
22.
listopada
10:00-11:00,
Kemijski odsjek, 304/III
22.
listopada
11:00-11:30,
Kemijski odsjek, dvorana 225

Obavijesti

Natječaj za izbor studentskih...

Predsjedništvo Studentskog zbora PMF-a raspisalo je Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Vijeća odsjeka te Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za akademsku 2021./2022. godinu.

Ukoliko želite postati studentski predstavnik, prijavite se elektroničkim putem do 22. listopada 2021. u 23:59 sati!

Sve bitne informacije o ulozi studentskih predstavnika i provedbi natječaja moguće je pronaći na web stranicama Studentskog zbora PMF-a te na poveznicama u nastavku.

 

Brošura

Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Vijeća odsjeka

Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću

 

Autor: Adriana Kenđel
Objavljen znanstveni rad u časopisu...

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Lidija Posavec, Vinko Nemec, Vladimir Stilinović i Dominik Cinčić objavili su rad Halogen and Hydrogen Bond Motifs in Ionic Cocrystals Derived from 3-Halopyridinium Halogenides and Perfluorinated Iodobenzenes u uglednom časopisu Crystal Growth & Design (IF 4,076).

Autor: Adriana Kenđel

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaje za dodjelu državnih stipendija:

Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4603

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati

 

Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4604

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati

Autor: Adriana Kenđel

U tijeku su prijave na besplatnu virtualnu radionici pod nazivom "Lakši, sigurniji i bolji život - ISO i uloga studenata" u organizaciji Međunarodnog instituta za norme sljedeće generacije (ISINEG).

Predavač: gđa Mojdeh Rowshan Tabari, predsjednica odbora ISO DEVCO

Više informacija o besplatnoj virtualnoj radionici može se pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog zavoda za norme.

Autor: Adriana Kenđel

Svim kemičarima, znanstvenicima, prirodoslovcima, đacima i studentimakoji u svom svakodnevnom životu i radu koriste mjernu jedinicu

mol

čestitamo

DAN MOLA

(23. listopada)

6,022141×1023

Ovogodišnji Dan mola održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama

u petak 22. listopada 2021. godine točno u 16 sati poslijepodne

u predavaonici A2

u organizaciji Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Predavanje uz pokuse za nas je pripremio

doc. dr. sc. Đani Škalamera

Omjeri u kemiji – od Avogadra do Ružičke

Autor: Adriana Kenđel
SREDIŠNJA KEMIJSKA KNJIŽNICA JE...

Dragi studenti,

Središnja kemijska knjižnica je otvorena u ponedjeljak, 11. listopada 2021.

Knjižnicu ćete moći koristiti radnim danom od 9 do 19 sati (izuzev petka kad se zatvara u 16 sati).

Vikendom je knjižnica zatvorena.

U skladu s epidemiološkim mjerama broj korisnika knjižnice će biti ograničen (maksimalan broj korisnika je 23).

Također, molimo sve korisnike knjižnice da se pridržavaju epidemioloških preporuka HZJZ-a te da:

• kod ulaska u knjižnicu obavezno dezinficiraju ruke,

• rade isključivo na numeriranim radnim mjestima,

• se upisuju u evidencijski list koji se nalazi na radnom mjestu i

• za vrijeme boravka u knjižnici obvezno nose zaštitne maske i održavaju međusobni razmak.

 

Sretno!

Autor: Adriana Kenđel
Doc. dr. sc. Đani Škalamera dobitnik...

U sklopu 27. Hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera (27HSKIKI), koji je održan od 05. – 08. listopada 2021. u Velom Lošinju, održan je i V. simpozij Vladimir Prelog te je tradicionalno dodijeljena i nagrada Vladimir Prelog. Nagrada, koju zajedno dodjeljuju Pliva d.o.o. i Hrvatsko kemijsko društvo, namijenjena je mladim istraživačima iz područja sintetske organske kemije.

Ove godine dobitnik nagrade je doc. dr. sc. Đani Škalamera sa Zavoda za organsku kemiju Kemijskog odsjeka PMF-a kojemu je nagrada dodijeljena za izuzetan znanstveni doprinos na području organske kemije na domaćem i međunarodnom planu, sudjelovanje u nizu projekata i vođenje jednog projekta.

Doc. dr. sc. Đani Škalamera tom je prilikom održao predavanje pod naslovom Development of Structurally Defined Saponin-Based Vaccine Adjuvants.

Čestitamo!

Autor: Adriana Kenđel

Dragi studenti,

projektom „Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF“ predviđena je organizacija radionica za studente koje će im pomoći u pripremi za traženje posla i za izazove na tržištu rada.

Pozivamo vas da se prijavite na radionice.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite!

ruzica.brankovic.klun@karijere.pmf.hr

Autor: Adriana Kenđel
Izv. prof. dr. sc. Marijana Đaković...

Na Godišnjoj skupštini Savjeta Europske kristalografske zajednice (European Crystallographic Association, ECA) održanoj 16. kolovoza 2021. u Pragu (Češka Republika), tijekom održavanja 25. kongresa i generalne skupštine Međunarodne unije za kristalografiju (IUCr25 Congress and General Assembly), izvanredna profesorica Marijana Đaković s Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta izabrana je za predsjednicu Europske kristalografske zajednice u mandatnom razdoblju 2021.-2024. Ovo je prvi izbor jednoga hrvatskog kristalografa na tako visoku funkciju Europske kristalografske zajednice.

 

Autor: Adriana Kenđel

Temeljem Pravilnika, prilagođeni prijevoz ZET-a može koristiti osoba s invaliditetom koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica i pratitelj uz preporuku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Način obavljanja ove usluge reguliran je Pravilnikom o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o.

Studenti s invaliditetom koji su zainteresirani za korištenje ove usluge trebaju se javiti Uredu za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu na uredssi@unizg.hr, koji podatke i dokumente potrebne za realizaciju ovoga prava dostavlja nadležnom Gradskom uredu.

Za sve dodatne informacije studenti se mogu obratiti Uredu i putem tel. 01 4564 405, mob. 099 4593 578 ili osobnim dolaskom u Studentsko naselje "Stjepan Radić", Jarunska 2 (prizemlje 12. paviljona).

Autor: Adriana Kenđel

Dana 26. kolovoza 2021. primili smo obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja o obvezi izvođenja nastave u kontaktnom obliku u sljedećoj akademskoj godini. Iz tog razloga preporučamo svim zaposlenicima i studentima Fakulteta cijepljenje radi zaštite od zaraze virusom COVID-19. Čitav tekst obavijesti Ministarstva nalazi se ovdje.

Autor: Željka Soldin
Objavljen znanstveni rad u časopisu Fuel

Znanstvenici Kemijskog odsjeka Predrag Novak, Tomica Hrenar i Tomislav Jednačak i bivši studenti Bruno Pinević i Tonka Gašparac u suradnji s Jelenom Parlov Vuković, Dubravkom Raljević, Ljiljanom Marinić Pajc i Lucijom Konjević iz INE i Vilkom Smrečkim s IRB-a objavili su rad pod naslovom Machine learning approach for predicting crude oil stability based on NMR spectroscopy u vrhunskom znanstvenom časopisu Fuel (IF= 6,6).

Autor: Adriana Kenđel

Broj posjeta:
537793