Geofizički odsjek

GEOFIZIČKI ODSJEK

Broj posjeta:
1578732

 


Obavijesti

U jutarnjim satima 22. ožujka 2020. u 6 sati i 24 minute Zagreb i šire zagrebačko područje pogodio je snažan potres magnitude M=5.5, intenziteta u epicentru VII stupnjeva EMS ljestvice (Intenzitet u epicentru je preliminaran. Konačan će biti ocijenjen nakon prikupljanja svih podataka o štetama u epicentralnom području). Uslijedili su brojni naknadni potresi.

Na stranici Izvješća o potresima, Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta izvješćuje o potresima koji su se dogodili u Hrvatskoj.  

Obavijesti o potresima možete pronaći  i na Twitteru Seizmološke službe Hrvatske:

http://www.pmf.unizg.hr/images/50010178/download.png Seizmološka služba Hrvatske

Aktualne obavijesti i obrađene podatke potresa u Zagrebu poslije 22.03.2020. u 06:24 možete vidjeti na ovoj poveznici.

Na stranicu O potresu stavljat ćemo  opće informacije, stručne članke i poveznice na objavljene radove i članke o potresima.

Autor: Webmaster GFO

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na prijedlog Fakultetskog kolegija od 7. travnja 2020., donijela je Odluku o proceduri izrade, donošenja i potpisivanja dokumentacije te davanja suglasnosti u izvanrednim okolnostima. Odluku možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Autor: Ružica Topić

Produljuje se rok studentima za prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta do utorka 30. lipnja 2020. do 16 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu možete pročitati na ovoj poveznici.

Autor: Ružica Topić

Raspisan je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020. Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Rok za prijavu na natječaj je četvrtak 30. travnja do 16:00.

Kriterije za vrednovanje radova prijavljanih na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu možete pogledati na poveznici. Opća pravila mogu se pročitati u Pravilniku o dodjeli Rektorove nagrade.

 

Autor: Ružica Topić

Preporuku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za Sveučilite u Zagrebu vezano za coronavirus i mjere postupanja za studenate koji dolaze iz stranih zemalja možete pročitati na ovoj poveznici.

Autor: Ružica Topić

Dana 10.04.2020. u 12:15 h održat će se na Geofizičkom odsjeku PMF-a sljedeće izlaganje:

Nikolas O. Aksamit

(ETH Zurich)

Deep learning surface transport barriers from Lagrangian ocean drifters

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju predavanju, koje će se održati u predavaoni P2 Geofizičkog odsjeka PMF-a, Horvatovac 95, Zagreb.

Autor: Maja Telišman-Prtenjak
Akademik Mirko Orlić dobitnik nagrade...

Akademiku Mirku Orliću, Sveučilište u Zagrebu dodijelilo je 4. studenoga ove godine nagradu "Andrija Mohorovičić" za ostvarene znanstvene rezultate i promicanje znanstvene discipline i struke, osobito geofizike, te za izniman doprinos u prijenosu znanja i u odgoju mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Čestitamo akademiku Mirku Orliću na nagradi!

Autor: Webmaster GFO


Događanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

19.
Ožujak
-
19.
Travanj
10:30-10:30,
Horvatovac 102a

POVEZNICE