Geofizički odsjek

GEOFIZIČKI ODSJEK

Broj posjeta:
1623176

Obavijesti

Izvješća o potresima - Izvješća Seizmološke službe pri Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta o potresima koji su se dogodili u Hrvatskoj.  

 http://www.pmf.unizg.hr/images/50010178/download.png Twitter Seizmološke službe

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu. Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.

O potresima - stranica s općim informacijama, stručnim člancima i poveznicama na objavljene radove i članke o potresima

Potresi u Zagrebu poslije 22.03.2020 - aktualne obavijesti i obrađeni podaci o zagrebačkim potresima poslije snažnog potresa magnitude M=5.5 koji je u jutarnjim satima 22. ožujka 2020. u 6 sati i 24 minute pogodio Zagreb i šire zagrebačko područje magnitude M=5.5,nakon kojeg su uslijedili brojni naknadni potresi.

Autor: Webmaster GFO

S dugom tradicijom od  74 godine, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu vodeća je visokoškolska institucija u području prirodnih znanosti čija je obrazovna i istraživačka izvrsnost priznata, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj razini. Potres koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb i okolicu ostavio je, nažalost, posljedice i na svim zgradama u kojima djeluje PMF Sveučilišta u Zagrebu.

Više na stranici "ZA NAŠ PMF"

Autor: Webmaster GFO

Dekanica je, u ime Prirodslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na temelju članka 21. stavka 3. Statuta Prirodoslovna-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (pročišćeni tekst), a u vezi Odluka Stožera civilne zaštite RH donesenih tijekom mjeseca svibnja 2020. godine o popuštanju posebnih epidemioloških mjera u vezi pandemije COVID-19, na prijedlog Fakultetskog kolegija od 26. svibnja 2020. godine, donijela ODLUKU o ukidanju dvije procedure.

Autor: Ružica Topić

Na prijedlog Fakultetskog kolegija od 28. travnja 2020., dekanica PMF-a je donijela Odluku o izvođenju laboratorijske i praktikumske nastav. Odluku možete pronaći na sljedećoj poveznici. Protokol za izvođenje laboratorijske i praktikumske nastave na PMF-u, koji je sastavni dio ove Odluke, možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Autor: Ružica Topić

Uredništvo časopisa Geofizika poziva sve zainteresirane kolege koji rade istraživanje potresa lokalne magnitude 5.5 koji se dogodio 22. ožujka 2020. godine s epicentrom na području Zagreba, i njegove serije naknadnih potresa, da rezulate svojih studija objave u posebnom broju Geofizike posvećene ovom potresu. Poziv možete pročitati na poveznici.

Urednica ovog posebnog broja je doc. dr. sc. Iva Dasović, a rok za predaju rukopisa je 30. lipnja 2021. godine. Prihvaćeni članci bit će objavljeni na mrežnoj stranici čim budu spremni za objavu, a bit će objavljeni u tiskanom izdanju u prosincu 2021.

Autor: Iva Dasović

Dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na prijedlog Fakultetskog kolegija od 7. travnja 2020., donijela je Odluku o proceduri izrade, donošenja i potpisivanja dokumentacije te davanja suglasnosti u izvanrednim okolnostima. Odluku možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Autor: Ružica Topić

Produljuje se rok studentima za prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta do utorka 30. lipnja 2020. do 16 sati.

Odluku o produljenju roka prijave radova za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu možete pročitati na ovoj poveznici.

Autor: Ružica Topić
Akademik Mirko Orlić dobitnik nagrade...

Akademiku Mirku Orliću, Sveučilište u Zagrebu dodijelilo je 4. studenoga ove godine nagradu "Andrija Mohorovičić" za ostvarene znanstvene rezultate i promicanje znanstvene discipline i struke, osobito geofizike, te za izniman doprinos u prijenosu znanja i u odgoju mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Čestitamo akademiku Mirku Orliću na nagradi!

Autor: Webmaster GFODogađanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

10.
lipnja
11:00-12:00,
Kemijski odsjek, A2

POVEZNICE