Geofizički odsjek

GEOFIZIČKI ODSJEK

Broj posjeta:
1501471

 


Obavijesti

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture su raspisali četrnaesti po redu natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € i ove će se godine pojedinačno nagraditi četiri najbolje hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, za njihov doprinos u znanstvenim spoznajama na nacionalnoj i svjetskoj razini. Cilj ovog programa jest dodatno motivirati i podržati žene znanstvenice u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri.

Natječaj je otvoren do 29. studenoga 2019. godine.

Detaljnije informacije možete pronaći u nastavku obavijesti te na službenim stranicama Ministarstva kulture.

Autor: Webmaster GFO

U srijedu, 6.11.2019. objavljene su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju za 2019./20. godinu. Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.Studenti koji su na rang-listi u sklopu kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.
Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 13. studenoga 2019. godine do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Autor: Webmaster GFO
Najava natječaja za suradnika na...

Očekuje se otvaranje radnog mjesta za suradnika na projektu „Klimatska ranjivost Hrvatske i mogućnosti  prilagodbe urbanih i prirodnih okoliša (Klima-4Hr)“. Radi se o multidisciplinarnom projektu Geofizičkog i Biološkog odsjeka PMF-a usmjerenom na proučavanje ranjivosti urbanih i prirodnih okoliša na klimatske promjene te njihovu mogućnost prilagodbe. Trajanje projekta je 30 mjeseci, a suradnik koji će biti zaposlen pri Geofizičkom odsjeku će raditi na analizi obilježja urbane klime te modeliranju mikro-urbanim klimatskim modelom u sadašnjim i budućim klimatskim uvjetima.

S obzirom na tip istraživanja i aktivnosti koje će suradnik obavljati, poželjni su kandidati sa završenim studijem geofizike, fizike, matematike te bliskih znanosti.

Zainteresirani kandidati mogu iskazati interes slanjem kratkog životopisa voditeljici projekta izv. prof. dr. sc. Ivani Herceg Bulić (ihercegb@gfz.hr) od koje mogu dobiti detaljnije informacije o samom projektu i aktivnostima koje će suradnik provoditi.

Autor: Karmen Babić
Akademik Mirko Orlić dobitnik nagrade...

Akademiku Mirku Orliću, Sveučilište u Zagrebu dodijelilo je 4. studenoga ove godine nagradu "Andrija Mohorovičić" za ostvarene znanstvene rezultate i promicanje znanstvene discipline i struke, osobito geofizike, te za izniman doprinos u prijenosu znanja i u odgoju mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Čestitamo akademiku Mirku Orliću na nagradi!

Autor: Webmaster GFO

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je dva javna natječaja za dodjelu državnih stipendija redovitim studentima na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2019./2020.

Rok za prijavu je 4. studenog 2019. u 12 sati.

Više o natječajima možete pročitati ovdje.

Autor: Ružica Topić
PMF na Europskoj noći istraživača 27....

U sklopu manifestacije "Europska noć istraživača" koja će se održati 27. rujna od 17 do 22 sata, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje izložbom fotografija "Ljepota otkrića"

Autor: Nikolina Milošević

Kako je uklonjen problem koji je onemogućavao korištenje službenih e-mail adresa, molimo da se isključivo istima ubuduće koristite u službenoj komunikaciji.

 

Pročelnica Geofizičkog odsjeka

Izv. prof. dr. sc. Snježana Markušić

 

Autor: Ružica Topić

Časopis Geofizika kojeg izdaje Geofizički odsjek PMF-a,
uključen je u Current Contents Connect bazu u kategoriji Physical, Chemical & Earth Sciences.

Geofizika je međunarodni časopis otvorenog pristupa, u kojem se objavljuju radovi iz područja fizike atmosfere, fizike mora i fizike unutrašnjosti Zemlje. 
Časopis se nadovezuje na ediciju Radovi, koja je počela izlaziti još 1923. godine. 
Od 2006. godine (Vol. 23) časopis izlazi dva puta u godini.

Autor: Webmaster GFO


Događanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

14.
Studeni
12:00-13:00,
Kemijski odsjek, 225
15.
Studeni
10:30-11:30,
Kemijski odsjek, 225
22.
Studeni
11:00-12:00,
Kemijski odsjek, 222

POVEZNICE