Geofizički odsjek

17. Tjedan mozga na PMF-u

 


Obavijesti

Javna obrana teme doktorske disertacije

 

IRENA NIMAC

održat će javnu obranu teme doktorske disertacije pod naslovom:

 

Modeliranje urbanog toplinskog otoka mikroskalnim modelom MUKLIMO_3

 

pred povjerenstvom u sastavu :

 

  1. Prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić, PMF, Zagreb
  2. Doc. dr. sc. Maja Telišman Prtenjak, PMF, Zagreb
  3. Dr sc. Kristian Horvath, znanstveni suradnik, DHMZ

 

Zamjena: prof. dr. sc. Branko Grisogono, PMF, Zagreb

                               

Javna obrana teme održat će se u utorak, 27. ožujka 2018. godine, u 15:15 sati, u predavaonici P1 Geofizičkog odsjeka PMF-a, Horvatovac 95, Zagreb

 

                      Voditelj smjera:

Prof. dr. sc. Branko Grisogono, PMF, Zagreb

Autor: Ružica Topić

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu raspisan je natječaj za izbor na radno mjesto suradnik na HRZZ projektu „Klimatske promjene i varijabilnost u Hrvatskoj – od globalnih utjecaja do lokalnih zelenih rješenja (CroClimGoGreen)“ iz područja prirodnih znanosti, polje geofizika, na određeno vrijeme u trajanju od 4 godine, s punim radnim vremenom pri Geofizičkom odsjeku PMF-a – 1 izvršitelj. Više informacija pročitajte na poveznici!

Autor: Iva Dasović

Dana 28.03.2018. u 13:15 h održat će se na Geofizičkom odsjeku PMF-a sljedeće izlaganje:

Donat Petricioli, dipl ing. biol i ekol.

(D.I.I.V. d.o.o. za ekologiju mora, voda i podzemlja, Sali)

Morska jezera uz istočnu obalu Jadrana

Pozivaju se studenti i svi zainteresirani da prisustvuju predavanju, koje će se održati u predavaoni P2 Geofizičkog odsjeka PMF-a, Horvatovac 95, Zagreb.

Autor: Maja Telišman-Prtenjak

U dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 12. ožujka 2018. god., s početkom u 11 h, akademik Dario Vretenar, predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost, predstavio je rezultate natječaja Hrvatske zaklade za znanost iz 2018. godine nakon čega su predstavljeni neki od novih projekta HRZZ-a iz programa Uspostavni istraživački projekti. Među četiri izdvojena projekta, predstavljen je i projekt CroClimGoGreen voditeljice doc. dr. sc. Ivane Herceg Bulić s Geofizičkog odsjek PMF-a.

Autor: Iva Dasović

Dana 21.03.2018. u 13:15 h održat će se na Geofizičkom odsjeku PMF-a sljedeće izlaganje:

Marija Mustać
(PMF, Zagreb)

Hijerarhijska Bayesova inverzija tenzora seizmičkog momenta:
teorija i primjene

Pozivaju se studenti i svi zainteresirani da prisustvuju predavanju, koje će se održati u predavaoni P2 Geofizičkog odsjeka PMF-a, Horvatovac 95, Zagreb.

Autor: Maja Telišman-Prtenjak
Andreina Belušić, mag. phys. -...

Andreina Belušić, mag. phys. - geophys. je dobitnica Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2017. godinu. Odluku o dodjeli Godišnje nagrade Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2017. godini možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Autor: Ružica Topić

Raspisan je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018. Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Rok za prijavu na natječaj je petak 4. svibnja 2018. do 16 sati.

Autor: Iva Dasović

Raspored sati se nalazi na ovoj poveznici. Prema Redu predavanja za ak. god. 2017./2018., nastava u ljetnom semestru počinje u ponedjeljak 26. veljače 2018.

Autor: Karmen Babić

Uskoro će se raspisati natječaj za suradnika na projektu CroClimGoGreen voditeljice doc. dr. sc. Ivane Herceg Bulić, a bit će objavljen na mrežnim stranicama Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić u okviru novog HRZZ projekta Klimatske promjene i varijabilnost u Hrvatskoj – od globalnih utjecaja do lokalnih zelenih rješenja (CroClimGoGreen) predvidjela je zaposlenje doktoranda na četiri godine. Doktorand će se baviti urbanim klimatskim modeliranjem i utjecajem globalnih modova klimatske varijabilnosti. Mentorica će biti doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić.

Doktorand treba biti motiviran, savjestan, poznavati rad na računalu (programiranje), aktivno poznavati engleski jezik, a poželjno je poznavanje rada s klimatskim modelima. Ako ste zainteresirani i želite doznati više informacija, slobodno se javite doc. dr. sc. Ivani Herceg Bulić osobno ili na njezinu e-adresu (ihercegb[at]gfz.hr) i prije raspisa natječaja.

Autor: Iva Dasović

10. studenog 2016.

Lijepe vijesti stigle su iz Uredničkog odbora znanstvenog časopisa Frontiers in Earth Science vezano uz međunarodnu znanstvenu radionicu “Workshop on Advances in Meso- and Micro-Meteorology“, održanu prije godinu dana u Stubičkim Toplicama blizu Zagreba.
 

Autor: Antun Marki

Geomagnetski opservatorij u Lonjskom polju Geofizičkog odsjeka PMF-a, prvi i jedini u Hrvatskoj, primljen je 2. veljače 2016. u INTERMAGNET (International Real-time Magnetic Observatory Network). To ujedno znači da su geomagnetski podaci koji se prikupljaju na njemu i obrađuju u Geofizičkom zavodu ispunili najviše standarde.

Autor: Iva Dasović


Događanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

POVEZNICE