SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Slab potres kod Gornje Stupnice

Jutros, 30.11.2021. godine u 5 sati i 16 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su slab potres s epicentrom kod Gornje Stupnice, 20 km jugoistočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru a intenzitet u epicentru III - IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Petrinje

Danas, 26. studenog 2021. godine u 14 sati i 6 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Petrinje

Danas, 25. studenog 2021. godine u 11 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 14 km južno od Siska. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Križevaca

Jutros, 19. studenoga 2021. godine u 5 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 12 kilometara sjeverno od Križevaca, kod mjesta Apatovec. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Autor: Snježan Prevolnik

POVEZNICE