SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:

  http://www.pmf.unizg.hr/images/50010178/download.png   Seizmološka služba Hrvatske 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Umjeren potres u BiH kod Ljubinja

Noćas, 2. ožujka 2024. godine malo iza ponoći seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Ljubinja u BiH. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru a procijenjeni intenzitet u epicentru IV-V stupnjeva EMS.

Autor: Tomislav Fiket
Vrlo slab potres kod Vratečkog

Danas, 1. ožujka 2024. godine u 15 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres 14 km sjeverno od Gline kod Vratečkog. Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS.

Autor: Tomislav Fiket
Dva vrlo slaba potresa kod Markuševca

Danas, 01. ožujka 2024. godine seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva vrlo slaba potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 11 sati i 5 minuta i drugi četiri minute kasnije, u 11 sati i 9 min. Magnituda oba potresa iznosila je 1.6 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet u epicentru II stupnja EMS. 

Autor: Webmaster GFO
Još jedan slab potres u BiH kod Kozarca

Danas, 26. veljače 2024. godine u 21 sat i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan slab potres u susjednoj BiH kod mjesta Kozarac, 23 km sjeverozapadno od Banja Luke. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stupnja EMS.

Autor: Webmaster GFO
Slab potres u BiH kod Kozarca

Danas, 26. veljače 2024. godine u 16 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres u susjednoj BiH kod mjesta Kozarac. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stupnja EMS.

Autor: Tomislav Fiket
Jak potres u Jadranu

Danas, 23. veljače 2024. godine u 10 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres u Jadranskom moru , 80 km južno od otoka Mljeta. Magnituda potresa iznosila je 4.9 prema Richteru. Potres se osjetio na širem području od Dubrovnika do Zadra.

Autor: Tomislav Fiket
Prilično jak potres na Pelješcu

Jutros, 22. veljače 2024. godine u 7 sati i 3 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres na Pelješcu. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentu procijenjen je na V stupnjeva EMS. 

Autor: Tomislav Fiket
Umjeren potres na Pelješcu

Danas, 22. 2. 2024. u 5 sati i 7 minuta (SEV) seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres magnitude M=3.4 na Pelješcu, jugoistočno od Žuljana . Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je IV-V (četiri do pet) stupnjeva EMS.

 

Autor: Ivica Sović
Slab potres kod Pelješca

 

Danas, 21. 2. 2024. u 18 sati i 57 minuta (SEV) seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su slab potres magnitude M 2.6 u moru  uz obalu Pelješca jugoistočno od Žuljana . Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je III-IV (tri do četiri) stupnja EMS.

 

Autor: Ivica Sović

POVEZNICE