SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Slab potres kod Taborišta

Danas, 22. 4. 2021. u 13 sati i 18 minuta (ljetno SEV) dogodio se slab potres magnitude M=2.6 (prema Richteru) nedaleko Taborišta kod Petrinje.

 

Autor: Ivica Sović
Dva slaba potresa kod Stare Drenčine

Danas, 22. 4. 2021. dogodila su se dva slaba potresa kod Stare Drenčine između Petrinje i Siska. Prvi, magnitude M=1.7 se dogodio u 5 sati i 3 minute (ljetno SEV), a drugi magnitude M=2.5 u 10 sati i 18 minuta (ljetno SEV).

 

Autor: Ivica Sović
Umjeren potres blizu Sinja

Noćas, 21.travnja 2021.  u 0 sati i 46 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom 20 km sjeveroistočno od Sinja, kod mjesta Rujani Donji (BiH) uz granicu sa Hrvatskom. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV  (četiri) stupnja EMS ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se u Hrvatskoj osjetio u  Sinju i okolici.

Autor: Krešimir Kuk
Umjeren potres u Zagrebu

Večeras, 20.travnja 2021.  u 23 sata i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je  3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV  (četiri) stupnja EMS ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Zagrebu i okolici.

 

 

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Gline

Danas, 17. travnja 2021. godine u 18 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 10 km sjeverozapadno od Gline, kod Sibića. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Slab potres kod Petrinje

Danas, 16. travnja 2021. godine u 15 sati i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 10 km južno od Petrinje, kod Hrvatskog Čuntića. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Snježan Prevolnik
Umjeren potres u Jadranu

Jutros, 15. travnja 2021. godine u 6 sati i 33 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom u središnjem Jadranu, oko 40 km južno od Visa. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice.

Autor: Marija Mustać
Umjeren potres kod Stona

Noćas, 15. travnja 2021. godine u 00 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 6 km jugozapadno od Stona. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Slab potres kod Pokupskog

Večeras, 14. travnja 2021. godine u 23 sata i 16 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Pokupskog. Magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO

POVEZNICE