Popularizacija geofizike

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a

Popularizacija geofizike

Djelatnici Geofizičkog odsjeka PMF-a redovito sudjeluju u različitim manifestacijama koje se bave popularizacijom znanosti kao što je npr. Festival znanosti. Učenike i njihove nastavnike pozivamo u posjet Geofizičkom odsjeku kako bismo ih upoznali s geofizikom na zabavan način: naši djelatnici prilagodit će priču svim uzrastima! Pokazat ćemo vam meteorološku kućicu i upoznati vas s meteorologijom, provest ćemo vas kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića i uvesti u svijet seizmologije, upoznati vas s fizičkom oceanografijom,... Pokazat ćemo vam kako nastaje bura, prašinski vrtlog i otkriti kako se zaštiti od nepredvidivih potresa!

Ako nas želite posjetiti, javite se e-mailom na procelnik@gfz.hr ili geofizika_uzivo@gfz.hr!
 


Obavijesti

U petak 9. veljače 2018. oko 10:45 h posjetili su nas učenici II. razreda gimanzije Talijanske srednje škole Dante Alighieri iz Pule. Vođeni knjižničarkom prof. Eldom Pliško Horvat i prof. geografije Claudijom Catela, u okviru županijskog projekta posvećenom životu i djelu Andrije Mohorovičića M.O.H.O., 17 učenika...

Autor: Iva Dasović

U petak 14. listopada 2016. godine u 11 h posjetili su nas učenici II. gimnazije iz Zagreba u pratnji profesorice Mirjane Hausknecht. Mr. sc. Ivo Allegretti, rukovoditelj Seizmološke službe, proveo ih je kroz Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića, gdje ih je upoznao s njegovim životom i radom, te upoznao sa seizmologijom.

Autor: Iva Dasović
Posjet Škole za cestovni promet, Zagreb

U utorak 5. travnja 2016. u 10 h posjetila nas je skupina od 14 učenika iz Škole za cestovni promet iz Zagreba, koju su vodili Vedrana Cvitanić, prof. kemije i Jure Ajduk, prof. fizike. Povod je bio Dan otvorene nastave 2016. u njihovoj školi. Dr. sc. Iva Dasović pokazala im je Memorijalne prostorije Andrije Mohorovičića, i upoznla ih s njegovim životom i radom, te demostrirala pokuse iz seizmologije. Dr. sc. Antun Marki pojasnio im je nastajanje bure, prašinskog vrtloga (vraga) i Kevin-Helmholtzovih valova, te im je pokazao i pojasnio rad meteorološke kućice. U pripremi su pomogli i naši tehničari Matija Jelavić, Damir Ptičar i Danijel Štih.

Autor: Iva Dasović

U ponedjeljak 16. lipnja 2014. godine u prijepodnevnim satima posjetili su nas poletarci  Odreda izviđača MP iz zagrebačkog Podsuseda. Trinaestoro osnovnoškolaca nižih razreda predvodila je Tamara Milić, vođa družine, a Zlatko Matica i Iva Dasović upoznali su ih s meterološkim instrumentima u meteorloškoj kućici i seizmografom u Memorijalnim prostorijama Andrije Mohorovičića. Približili smo im geofiziku i pokazali kako kuhamo buru, kako nastaju potresi i zašto je opasna likvefakcija.

Autor: Iva Dasović

Danas na Dan planeta Zemlje dr.sc. Antun Marki, viši predavač na Geofizičkom odsjeku PMF-a, posjetio je zagrebačku Osnovnu školu Ivana Gundulića.

Autor: Iva Dasović
Posjet OŠ Bana Josipa Jelačića iz...

U četvrtak 13. veljače 2014. u prijepodnevnim satima Geofizički odsjek posjetili su sedmaši iz OŠ Bana Josipa Jelačića iz zagrebačkog Podsuseda.

Autor: Iva Dasović

Repozitorij