PMF - Geološki odsjek

SMOTRA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU 2021.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu i ove se godine održava virtualno u razdoblju od 25. – 27. 11. 2021.
Svi materijali i dalje su dosupni na stranicama PMF-a i Sveučilišta u Zagebu!


Broj posjeta:
211824

Korisne poveznice

DIGITALNA OGLASNA PLOČA

Na Naslovnici stranice Geološkog odsjeka PMF-a i u odjeljcima Naslovnice možete pronaći sve aktualne obavijesti o aktivnostima na Geološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.


Za osnovne obavijesti o održavanju nastave, seminara i ispita pogledajte u nastavku ove stranice odjeljak Nastavne obavijesti, a za detaljnije obavijesti o izvođenju nastave na pojedinim predmetima, kao i pripadajuće nastavne materijale, posjetite stranice svakog predmeta.

MOLIMO STUDENTE DA OBAVIJESTI VEZANE UZ IZVOĐENJE NASTAVE POTRAŽE NA STRANICAMA POJEDINOG KOLEGIJA.

 
> Za znanstvene i ostale obavijesti molimo pogledajte odjeljak OSTALE OBAVIJESTI.

> Obavijesti o obranama završnih i diplomskih radova, kao i doktorskih disertacija molimo da potražite pod JAVNE OBRANE radova.

> Sve obavijesti vezano uz COVID-19 i načine održavanja nastave, ispita i rada u prostorima Geološkog odsjeka molimo da potražite pod COVID-19 OBAVIJESTI.


NASTAVNE OBAVIJESTI

Poštovane kolegice i kolege studenti Geološkog odsjeka, obavještavamo Vas da je Fakultetsko vijeće PMF-a donijelo odluku o uvođenju COVID potvrda za studente od 3.1.2022. Više detalja obavezno pročitajte OVDJE.
Pozivamo Vas i na online razgovor s dekanom i medicinskim djelatnicima vezano za uvođenje COVID potvrda za studente koji će se održati putem Zoom platforme u petak 3.12.2021. u 14 h. Svi detalji i poveznica za prijavu nalaze se OVDJE. Prijave za sastanak moguće su do petka 3.12.2021. u 8 h.

Autor: Zorica Petrinec

Izlaganje Seminara I za studente koji su se prijavili kod prof. Buckovića održat će se 17.12.2021. u predavaonici 008 s početkom u 08.00 h. Dolazak svih studenata je OBAVEZAN. Svaki neopravdani izostanak sa izlaganja Seminara I sankcionirati će se umanjenjm ocjene iz Seminara I za jednu ocjenu.

Autor: Damir Bucković

Otvorene su prijave za odabir tema za seminare IV i V za sve studente koji imaju upisane te kolegije.

Pomoću Aai identiteta studenti mogu pristupiti stranicama na kojima su prikazane teme te se upisati uz slobodnu temu za pojedini seminar (ukoliko je netko već upisan za određeni seminar tema je zauzeta):

Rok za prijave studenata za određenu temu je petak 19.11.2021. do kraja radnog vremena.

Nakon prijave potrebno je javiti se predmetnom nastavniku kod kojeg ćete pisati seminar najkasnije do petka 26.11.2021. (kraj izvanrednog ispitnog roka) kako biste dobili upute i potrebnu literaturu za odabrani seminar.

Obrane seminara IV i V održavat će se u drugoj polovici siječnja 2022. godine, a obavijest o točnom datumu bit će dostupna ovdje na webu i na stranicama seminara.

Autor: Karmen Fio Firi

Podsjećamo studente da se komunikacija prema nastavnicima i ostalim službama fakulteta treba odvijati dominantno putem službenih e-mail adresa koje su iste kao i AAI identiteti. Stoga molimo da svi studenti aktiviraju i/ili provjere funkcionalnost svojih adresa. Upute o postavljanju Outlook sandučića nalaze se na poveznici Računalna podrška za studente - Geološki odsjek (unizg.hr), kao i kontakt kome se obratiti u slučaju poteškoća.

Autor: Zorica Petrinec

OSTALE OBAVIJESTI

Autor: Šimun Aščić

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja te za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 - Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA131) u ak. god. 2021./2022. za aktivnosti:

·         podučavanje (za nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica te za nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH)

·         kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (za nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica)

·         osposobljavanje (za nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica).

Natječaj je objavljen na sveučilišnim stranicama, http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/.

Prijave su moguće do srijede 22. prosinca 2021. do 12 sati (podne).

Realizacija mobilnosti moguća je tek od 1. ožujka do 30. rujna 2022.

Kandidati prijave Sveučilištu ove godine dostavljaju elektroničkim putem i papirnatim putem.

Kako se u njima traže i dokumenti koje treba potpisati i netko s institucije, svi zainteresirani kandidati mogu se javiti u Ured za međunarodnu suradnju PMF-a kako bi im pomogli u prikupljanju potpisa i sastavljanju svih dokumenata.
 

Autor: Katarina Gobo

Geološki odsjek uključen je u CEEPUS mrežu CIII-RO-0038 Earth-Science Studies in Central and Southeastern Europe  čije članice su i geološke institucije sa sveučilišta u Albaniji (Tirana), Austriji (Beč, Innsbruck, Leoben, Salzburg), Češkoj (Brno), Mađarskoj (Budimpešta, Pečuh), Poljskoj (Katowice-Sosnowiec, Krakow, Wrocław), Rumunjskoj (Cluj-Napoca, Iaşi), Slovačkoj (Bratislava, Košice), Sloveniji (Ljubljana) te Srbiji. (Beograd). Aktivnost mreže temelji se na mobilnosti studenata i nastavnika pa im se stoga odobravaju stipendije za boravak na drugom sveučilištu. 

Više o samom CEEPUS programu može se naći na http://www.ceepus.info/ 

Pozivaju se zainteresirani studenti koji smatraju da bi im odlazak na neko od navedenih sveučilišta u akademskoj godini 2022./23. mogao koristiti pri izradi njihovog diplomskog/doktorskog rada ili općenito njihovom napretku u struci, da se do 13. prosinca 2021. jave prof.dr.sc Darku Tibljašu, koji će im kao lokalni koordinator za navedenu mrežu dati dodatne informacije. 

Autor: Damir Bucković

Sveučilište u Zagrebu objavilo je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus+ (KA131) za akademsku godinu 2021./2022.
Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202122/

Drugi krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu od 1. veljače 2022. do 1. kolovoza 2022.
Završetak mobilnosti je najkasnije 30. rujna 2022.

Krajnji rok za online prijave je 30. travnja 2022. u 12 h (podne). (ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska).

Krajnji rok za dostavu prijavne dokumentacije je 30. travnja 2022. do kraja dana (ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska).

Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.

Autor: Katarina Gobo

Studenti, nastavnici i alumni Prirodoslovno-matematičkog fakulteta zajedno uživaju u glazbi sudjelovanjem u pjevačkom zboru Cantus Naturae. Obično se nalaze utorkom navečer u zgradi Fizičkog odsjeka, a kako zvuče možete poslušati na njihovom Youtube kanalu. Ako im se želite pridružiti ili saznati više o djelovanju zbora, pošaljite mail na dnurkic@phy.hr.

 

Autor: Željka Haramina