Repozitorij PMF-a

SREDIŠNJA GEOLOŠKA KNJIŽNICA

 

Repozitoriji Prorodoslovno-matematičkog fakulteta su DIGRE i DABAR. Radovi su se prije pohranjivali u DIGRE, a danas se pohranjuju u sustav DABAR.

 

DIGRE (DIGitalni REpozitorij) Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je institucijski repozitorij koji okuplja ocjenske radove nastale na PMF-u te znanstveno istraživačke radove čiji su autori djelatnici Fakulteta. U repozitorij se pohranjuju cjeloviti tekstovi ocjenskih radova, radova objavljenih u znanstvenim časopisima ili zbornicima s konferencija, nastavnih materijala, poglavlja iz knjiga te ostalih vrsta sadržaja nastalih radom Fakultetskih djelatnika. Dio radova u repozitoriju je u otvorenom pristupu (dostupno javno i besplatno, nije potreban korisnički račun), a dio je dostupan samo studentima i djelatnicima PMF-a uz autorizaciju AAI@EduHR identitetom ovisno o željama autora i autorskim pravima vezanim za radove.

 

DABAR je digitalni repozitorij kreiran je u sklopu sustava Digitalnih akademskih arhiva i repozitorija Dabar koji ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava da radove u digitalnom obliku okupljaju na jednom mjestu, dugoročno ih čuvaju i koriste, a da pritom ne moraju razmišljati o tehnološkim pitanjima vezanim uz uspostavu i održavanje repozitorija. 

Digitalni akademski arhivi i repozitoriji