PMF - Geološki odsjek

Računalna podrška za studente

Stručni suradnik za infromatičke poslove:

Željka Haramina, dipl. ing.
Lokacija: Knjižnica MIneraloško-petrografskog zavoda, Horvatovac 95
Kontakt telefon: 01 4605961
Email: zeljka.haramina@geol.pmf.hr


 

AAI@EduHr identitet

Sustav AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Prilikom dodjele elektroničkog identiteta svaki korisnik dobiva jedinstvenu korisničku oznaku i zaporku koje mora unijeti prilikom korištenja usluga pristupa mreži, kao i prilikom prijave u različite web aplikacije koje koriste AAI@EduHr infrastrukturu za autentikaciju i autorizaciju korisnika. Korisnici imaju pravo na elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr dokle god traje njihova povezanost s matičnom ustanovom u kojoj su elektronički identitet dobili.

Putem sučelja MojAAI@EduHr možete provjeriti postavke svojeg računa, vidjeti koje su Vam uslouge na raspolaganju korištenjem AAI identiteta, promijeniti lozinku te preuzeti eduroam Installer za pristup bežičnom internetu vlastitim uređajem u obrazovnim institucijama i studentskom smještaju.

 

Besplatni računalni programi

Microsoft Office 365 je skup usluga koje se nalaze u oblaku i pružaju mnoštvo funkcionalnosti, omogućavaju zajednički rad te 1 TB prostora za pohranu dokumenata. Uslugama se pristupa pomoću elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a uz to svakom je profesoru, studentu i djelatniku javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta omogućena i instalacija alata Office 365 ProPlus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

U vrijeme izvođenja dijela nastave u virtualnom okruženju posebno naglašavamo mogućnost instalacije aplikacije Microsoft Teams neovisno o ostalim aplikacijama Office 365 sustava na računala i mobilne uređaje. Tako instalirana pojedinačna aplikacija ne ulazi u gore navedenu kvotu od pet plus pet instalacija po korisniku.

 

Ostale usluge SRCE-a dostupne studentima

Više o ostalim uslugama koje SRCE pruža studentima u Hrvatskoj potražite na poveznici https://www.srce.unizg.hr/studenti.

 


Obavijesti

Obzirom da je na PMF-u promijenjen mail-server, upute za pristup novovm Mail-serveru možete pogledati ovdje. Kako biste mailove mogli također primati i na svojim mobilnim uređajima, uputa za postavljanje istih nalazi se ovdje.

Autor: Željka Haramina

Svim studentima Geološkog odsjeka aktivirane su službene email adrese koje glase isto kao korisničko ime AAI identiteta. Pristup sandučiću elektroničke pošte moguć je putem mrežnog sučelja na adresi https://outlook.office.com
Molimo da korespodenciju s nastavnicima i svim službama Fakulteta obavljate putem službenih email adresa.

 

Autor: Zorica Petrinec

Repozitorij

Repozitorij je prazan