PMF - Geološki odsjek

RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./24. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


OBAVIJEST O ROKOVIMA ZA PREDAJU MOLBI VIJEĆU DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJA

Obavještavaju se studenti Doktorskog studija Geologija da sve molbe upućene Vijeću Doktorskog studija Geologija, moraju biti predane na Referadu Doktorskog studija najkasnije do ponedeljka u 12.00 sati u tjednu kada se održava sjednica Vijeća Doktorskog studija Geologija.

Mole se studenti da pri predaji molbi obavezno pošalju i ispunjenu digitalnu verziju obrasca (word dokument, bez potpisa) na email adresu referade.

 

Raspored sjednica Vijeća Doktorskog studija Geologije / Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./2024.:

PREDAJA MATERIJALA ZA VIJEĆE DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJE

VIJEĆE DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJE /VIJEĆE GEOLOŠKOG ODSJEKA

 

 

 

Najkasnije do ponedeljka u 12h u tjednu održavanja sjednice.

13.10. 23.

10.11.23.

08.12.23.

12.01.24.

9.02.24.

15.03.24.

12.04.24.

10.05.24.

14.06.24.

05.07.24.

13.09.24.

 

 


Nova tablica za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a

Od 2. svibnja 2024. stupili su na snagu novi iznosi za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a za studente svih razina studija. Troškovi su navedeni u tablici na poveznici


Obavijesti

Cilj potpora obrazovanju usmjerenih doktorandima je olakšati doktorandima znanstveno - istraživački razvoj te im pružati financijsku potporu koja će im omogućiti kvalitetna terenska istraživanja i sudjelovanje na kvalitetnim edukativnim aktivnostima. Sve informacije su dostupne na poveznici: https://www.zagreb.hr/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-obrazovanju-doktora/188697

Autor: Đurđica Pezelj
8. Simpozij studenata doktorskih...

Na Fizičkom i Kemijskom odsjeku PMF-a je 26. i 27. travnja 2024. uspješno održan Simpozij studenata doktorskih studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta. Na Simpoziju je predstavljeno 106 izlaganja, od toga 55 usmenih i 51 posterska izlaganja. Sudjelovali se doktorandi sa 17 doktorskih studija iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova.

Uz prezentacije studenata, pozvana predavanja su održali i dr. sc. Ivan Güttler, ravnatelj DHMZ-a, dr. sc. Ana Sunčana Smith iz Zavoda za fizikalnu kemiju Instituta Ruđer Bošković te doc. dr. sc. Damjan Pelc s Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Za sudionike su također održane i dvije radionice koje su vodili dr. sc. Andrija Štajduhar s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, te dr. sc. Jelena Godrijan iz Zavoda za istraživanje mora i okolišta Instituta Ruđer Bošković.

Ove akademske godine na simpoziju je sudjelovalo 7 studenata poslijediplomskog sveučilišnog studija Geologija sa četiri usmenih (Iva Olić, Iva Palatinuš, Josip Peco, Nina Trinajstić) i tri posterska izlaganja (Marina Čančar, Valerije Makarun i Laura Posarić). Njima su se sa svojim izlaganjima geološke tematike također priključili studenti Mirja Pavić, Marko Sinčić i Filip Šarc. Treba istaknuti da su naši studenti Josip Peco i Valerije Makarun dobitnici jedne od tri nagrada za najbolje usmeno i postersko izlaganje na simpoziju, na čemu im iskreno čestitamo.

 

Autor: Borna Lužar-Oberiter

Doktorski studij Geologija organizira radionicu „Methodological approach for studying karst aquifers“ koja će se održati u utorak 21.11. na Geološko-paleontološkom zavodu, Geološki odsjek PMF-a (Horvatovac 102a, predavaonica -007), pod vodstvom doc. dr. Petre Žvab Rožič (Sveučilište u Ljubljani). Radionica će se baviti metodološkim pristupima istraživanja sumpornih izvora u karbonatima. Sudionici će uz pregled teorijske osnove i primjera iz aktualnih istraživanja imati priliku iskusiti i praktične aspekte pojedinih metoda, uzorkovanja, analize podataka i interpretacije rezultata. Dodatne informacije o radionici uz detaljan itinerar možete pronaći u PDF prilogu.

 

Radionica je namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge zainteresirane pristupnike. Broj polaznika je ograničen, a prijave za radionicu su otvorene do petka 17.11.2023. na mail: bluzar@geol.pmf.hr 

Autor: Borna Lužar-Oberiter

Odlukom Fakultetskog vijeća od travnja 2023. godine na snazi su izmijenjene naknade za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a, te prethodni cjenici više nisu aktualni.

Autor: Karmen Fio Firi