Aktivnosti

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a

AKTIVNOSTI NA PROJEKTU

 


Obavijesti

DriDanube - Rizici od suše u...

Prvo nacionalno predstavljanje međunarodnog EU projekta "DriDanube - Rizici od suše u Dunavskoj regiji" i radionica održani su u petak 2. lipnja 2017. u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, Zagreb, u organizaciji Državnog hidrometeorološkog zavoda, glavnog projektnog partnera iz Hrvatske. 

Autor: Antun Marki
JAVNO PREDSTAVLJANJE VITCLIC PROJEKTA

Dana 31.05.2017. u 13:15 h je na Geofizičkom odsjeku PMF-a predstavljen VITCLIC projekt. Predavači su bili doc. dr. sc. Maja Telišman Prtenjak, dr. sc. Silvio Šimon i VITCLIC suradnici (PMF Sveučilišta u Zagrebu & HCPHS). Predavanju je prisutvovalo oko 50-ak zainteresiranih geofizičara i agronoma.

Prezentacija se može vidjeti ovdje.

Autor: Antun Marki

U sklopu projekta VITLIC postavljeni su tučomjeri u Istarskoj županiji. Uz prethodnu analizu dostupnih podataka o munjama obavljena su dva izlaska na teren (22-24.05.2017. te 05-06.06.2017.). Pri tome u Istri je postavljeno 53 tučomjera financiranih od strane VITCLIC projekta (ružičasto) te njih 13 od strane DHMZ-a (plavo) na odabranim meteorološkim postajama.

Autor: Antun Marki
Postavljanje meteoroloških...

U sklopu projekta VITCLIC mikro-meteorološka mjerenja uspostavljena su na pokušalištu Agronomskog fakulteta u Jazbini. VITCLIC meteorološki sustav mjeri vjetar na 2 razine (4 i 10 m), temperaturu, relativnu vlagu i zračenje u prvih 0.8 m. 

Autor: Antun Marki
KICK OFF SASTANAK SURADNIKA PROJEKTA

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine s početkom u 10 sati, održan je na Geofizičkom odsjeku PMF-a kick-off sastanak, koji je okupio suradnike s 5 različitih institucija. Sastanak je vodila dr. sc. Maja Telišman Prtenjak, docent, voditeljica Projekta.

Autor: Antun Marki

Repozitorij

Repozitorij je prazan