Potres na granici Crne Gore i Albanije

Potres na granici Crne Gore i Albanije

Marija Mustać

Danas, 15. rujna 2021. godine u 14 sati i 26 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom na granici Crne Gore i Albanije. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnjeva EMS ljestvice.

Potres kod Glamoča

Potres kod Glamoča

Ivica Sović

Danas, 14. 9. 2021. u 18 sati i 29 minuta dogodio se potres magnitude 3.7 nedaleko Glamoča u Bosni i Hercegovini.  

Slab potres blizu Ogulina

Slab potres blizu Ogulina

Webmaster GFO

Noćas, 10. rujna 2021. godine u 00 sati i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabilježili su slab potres  s epicentrom kod mjesta Jasenak, 13 km jugozapadno od Ogulina. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Potres kod Zenice (BiH)

Potres kod Zenice (BiH)

Krešimir Kuk

Danas, 08. rujna 2021. u 13 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres s epicentrom u BiH, 12 km SZ od Zenice. Magnituda potresa bila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice.                                                                                           

Slab potres kod Vodica

Slab potres kod Vodica

Krešimir Kuk

Danas, 06. rujna 2021. godine u 09 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres  s epicentrom kod Vodica, 7 km sjeverozapadno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS.

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij