Dva slaba potresa sjeverno od Stoca, BiH

Dva slaba potresa sjeverno od Stoca, BiH

Kristina Šariri

Danas, 3. prosinca 2021. godine seizmografi Seizmološke službe zabilježili su dva slaba potresa 10 km sjeverno od Stoca u Bosni i Hercegovini. Prvi magnitude 2.8 dogodio se u 11 sati i 19 minuta, a drugi u 11 sati i 44 minute imao je magnitudu 3.0. Intenzitet u epicentru obaju potresa je bio III – IV stupnja EMS ljestvice.

Slab potres kod Klane

Slab potres kod Klane

Kristina Šariri

Jutros, 2. prosinca 2021. u 6 sati i 55 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Klane, 20 km sjeverno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III – IV stupnja EMS ljestvice.

Slab potres kod Gornje Stupnice

Slab potres kod Gornje Stupnice

Tomislav Fiket

Jutros, 30.11.2021. godine u 5 sati i 16 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su slab potres s epicentrom kod Gornje Stupnice, 20 km jugoistočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru a intenzitet u epicentru III - IV stupnja EMS ljestvice.

Slab potres kod Petrinje

Slab potres kod Petrinje

Tomislav Fiket

Danas, 26. studenog 2021. godine u 14 sati i 6 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Slab potres kod Petrinje

Slab potres kod Petrinje

Tomislav Fiket

Danas, 25. studenog 2021. godine u 11 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 14 km južno od Siska. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS.

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij