Seizmološka služba: IZVJEŠĆA O POTRESIMA

GEOFIZIČKI ODSJEK

S E I Z M O L O Š K A   S L U Ž B A

 

I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

VAŽNA OBAVIJEST:

Zbog mogućeg preopterećenja web-servera PMF-a alternativne obavijesti o potresima možete pronaći na twitteru Seizmološke službe:

 Seizmološka služba Hrvatske
 

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 

Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Prilično jak potres kod Mostara

Danas, 07. srpnja 2020. godine u 11 sati i 45 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 15 km jugoistočno od Mostara.  Magnituda potresa iznosila je  4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI  stupnjeva EMS ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Markuševca 3. srpnja

Jutros, 3. srpnja 2020. godine u 10 sati i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice. Potres osjetio u Markuševcu i dijelu Zagreba.

Autor: Marija Mustać
Slab potres kod Markuševca

Jutros, 1. srpnja 2020. godine u 06 sati i 02 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je III stupnja EMS ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama potres se osjetio u Zagrebu.

Autor: Marija Mustać
Slab potres kod Rijeke

Jutros, 30. lipnja 2020. godine u 08 sati i 47 minuta na seizmografima Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježen je slab potres s epicentrom oko 20 km sjeveroistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Marija Mustać
Umjeren potres kod Našica

Večeras, 26. lipnja 2020. godine u 18 sati i 56 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom oko 20 km sjeverno od Našica. Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama potres se osjetio u široj okolici Našica.

Autor: Marija Mustać

 


POVEZNICE