Umjeren potres kod Petrinje

Umjeren potres kod Petrinje

Snježan Prevolnik

Danas, 14. svibnja 2021. godine u 18 sati i 30 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 10 km zapadno od Petrinje, kod mjesta Glinska Poljana. Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

Slab potres nedaleko Otočca

Slab potres nedaleko Otočca

Snježan Prevolnik

12. svibnja 2021. godine u 22 sata i 23 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 18 km jugoistočno od Otočca. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Slab potres kod Komiže

Slab potres kod Komiže

Marija Mustać

Danas, 6. svibnja 2021. godine u 17 sati i 11 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Komiže na otoku Visu. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u Komiži.

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij