Potresi na Pelješcu

Potresi na Pelješcu

Ivica Sović

Danas, 5. 3. 2021. seizmografi Seizmološke službe registrirali su dva slaba potresa na pelješcu. Prvi, magnitude M=1,8 se dogodio u 12 sati i 38 minuta, dok se jači, magnitude M=2.9 dogodio dvije minute kasnije, u 12 sati i 40 minuta.

Još jedan potres kod Gline

Još jedan potres kod Gline

Krešimir Kuk

Danas, 3.ožujka u 13 sati i 03 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabilježili su još jedan slab potres,  s epicentrom kod Gline, 6 km SSZ. Magnituda ovog potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV  (tri do četiri) stupnja EMS ljestvice.  

Još jedan potres kod Gline

Još jedan potres kod Gline

Krešimir Kuk

Danas, 3.ožujka u 08 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabilježili su još jedan slab potres,  s epicentrom kod Gline, 6 km SSZ. Magnituda ovog potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III  (tri) stupnja EMS ljestvice.

Prilično jak potres kod Gline

Prilično jak potres kod Gline

Krešimir Kuk

Jutros, 3.ožujka u 05 sati i 37 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Gline. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V  (pet) stupnjeva EMS ljestvice.

Prilično jak potres kod Dubrovnika

Prilično jak potres kod Dubrovnika

Tomislav Fiket

Večeras, 24. veljače 2021. godine u 23 sata i 7 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod mjesta Poljice Popovo, 20 km sjeverozapadno od Dubrovnika.  Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem epicentralnom području.

Prilično jak potres kod Petrinje

Prilično jak potres kod Petrinje

Webmaster GFO

Danas, 24. veljače 2021. godine u 10 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom nedaleko od Petrinje, kod Glinske Poljane. Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

Slab potres kod Gline

Slab potres kod Gline

Tomislav Fiket

Jutros, 24. veljače 2021. godine u 5 sati i 4 minute, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres 10 km sjeveroistočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 2.5 po Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice. 

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij