Seizmološka služba: IZVJEŠĆA O POTRESIMA

GEOFIZIČKI ODSJEK

S E I Z M O L O Š K A   S L U Ž B A

 

I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

 

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.

Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.
_____________________________________________________


Izvješća o potresima

Potres kod Nevesinja

Jutros, 6. prosinca 2019.  u 06 sati i 28 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan potres umjerene jačine s epicentrom kod Nevesinja u BiH, 46 km sjeveroistočno od Metkovića. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV  (četiri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se u Hrvatskoj osjetio u Metkoviću i okolici.

Autor: Krešimir Kuk
Potres kod Stolca 6.12.2019.

Noćas, 6. prosinca 2019.  u 00 sati i 47 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom kod Stolca u BiH, 26 km sjeveroistočno od Metkovića. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV  (četiri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se u Hrvatskoj osjetio u Metkoviću i okolici.

 

Autor: Krešimir Kuk
Potres kod Nevesinja (BiH) 2.12.2019.

Jutros, 2. prosinca 2019.  u 05 sati i 23 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom kod Nevesinja u BiH, 40-ak km sjeveroistočno od Metkovića. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V  (pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se u Hrvatskoj osjetio na području južne Dalmacije.

Autor: Krešimir Kuk

POVEZNICE