Seizmološka služba: IZVJEŠĆA O POTRESIMA

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a

S E I Z M O L O Š K A   S L U Ž B A

 

I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

 

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.

Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.
_____________________________________________________


Izvješća o potresima

Potres sjeverno od Gline

Danas 19. studenog 2017. g. u 16 sati i 43 minute zabilježili su seizmografi Seizmološke službe umjeren potres s epicentrom u 13 km sjeverno od Gline. Magnituda potresa iznosila je M=3.0 prema Richteru.

Autor: Ivo Allegretti
Potres u Riječkom zaleđu

Danas, 15. studenog 2017. godine u 11 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom u blizini Begovog Razdolja, 40-ak kilometara jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a epicentralnom području se osjetio s intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Igor Mandić
Umjeren potres kod Rijeke

Danas, 15. studenog 2017. godine u 8 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 10-ak kilometara jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a epicentralnom području se osjetio s intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Igor Mandić
Potres kod Rijeke

Jutros,  15. studenoga 2017. u 06 sati i 05  minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom u Bakarskom zaljevu, 12 km jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV (četiri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se osjetio u Rijeci i okolici.                                                                                

Autor: Krešimir Kuk
Potres kod Rijeke

Večeras, 12. studenoga 2017. godine u 23 sata i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 1.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na riječkom području.

Autor: Snježan Prevolnik
Potresi kod Rijeke

Večeras, 12. studenoga 2017. godine u 21 sat i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Rijeke (Kostrena). Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. U 22 sata i 11 minuta zabilježen je nešto jači potres, također s epicentrom kod Rijeke (Grobnik). Magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potresi su se osjetili na riječkom području.

Autor: Snježan Prevolnik

POVEZNICE

 

ARHIVA

ARHIVA izvješća o potresima u razdoblju od listopada 2016. do svibnja 2017.nalazi se ovdje.