Jak potres kod Nevesinja u BiH

Jak potres kod Nevesinja u BiH

Webmaster GFO

Večeras, 2. prosinca 2022. godine u 21 sat i 05 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres  nedaleko Nevesinja u BiH. Magnituda potresa iznosila je 4.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se u Hrvatskoj osjetio u širem obalnom području južne Dalmacije.

Slab potres u Markuševcu

Slab potres u Markuševcu

Ivica Sović

Danas, 02.12.2022. godine u 14 sati i 47 minuta  seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom u Markuševcu. Magnituda potresa iznosila je 1.7 prema Richteru. 

Slab potres na Krku

Slab potres na Krku

Ivica Sović

Danas, 30.11.2022. godine u 17 sati i 33 minute  seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom na sjeveru otoka Krka kod Omišlja. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. 

Slab potres kod Rijeke

Slab potres kod Rijeke

Kristina Šariri

Noćas, 29. studenog 2022. godine 32 minute nakon ponoći seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 2 kilometra sjeveroistočno od Omišlja. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Prilično jak potres kod Zenice, BiH

Prilično jak potres kod Zenice, BiH

Nina Matsuno

Danas, 28. studenoga 2022. godine u 9 sati i 1 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 20 km sjeverozapadno od Zenice. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnja EMS ljestvice.

Slab potres kod Šibenika

Slab potres kod Šibenika

Krešimir Kuk

Večeras, 24. studenoga u 19 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su slab potres s epicentrom 6 km sjeverozapadno od Šibenika. Magnituda potresa bila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru  IV stupnja EMS ljestvice.  Potres se osjetio u Šibeniku i okolici te nije mogao prouzročiti materijalne štete.

Slab potres kod Zadra

Slab potres kod Zadra

Kristina Šariri

Jutros, 23. studenog 2022. godine u 6 sati i 50 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 8 kilometara istočno od Zadra, kod mjesta Crno. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij