Umjeren potres kod Drniša

Umjeren potres kod Drniša

Marija Mustać

Jutros, 8. travnja 2021. godine u 5 sati i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Peručkog jezera, 22 km istočno od Drniša. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice.

Još jedan slab potres kod Gline

Još jedan slab potres kod Gline

Marija Mustać

Jutros, 6. travnja 2021. godine u 11 sati i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan slab potres s epicentrom 15 km južno-jugoistočno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Tri potresa kod Gline

Tri potresa kod Gline

Marija Mustać

Jutros, 6. travnja 2021. godine seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva slaba i jedan prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno-jugoistočno od Gline. Najsnažniji je bio potres magnitude 4.2 prema Richteru u 10 sati i 54 minute, intenziteta u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice. Prethodili su mu potresi magnitude 3.0 prema Richteru u 10 sati i 3 minute i 2.5 prema Richteru u 10 sati i 31 minutu.

Prilično jak potres u Jadranu

Prilično jak potres u Jadranu

Marija Mustać

Jutros, 30. ožujka 2021. godine u 9 sati i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 60 km južno od Visa. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice.

Slab potres kod Vrlike

Slab potres kod Vrlike

Tomislav Fiket

Večeras, 29. ožujka 2021. godine u 22 sata i 17 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 3 km južno-jugoistočno od Maovica kod Vrlike.  Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području.

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij