Vrlo slab potres kod Opatije

Vrlo slab potres kod Opatije

Marija Mustać Brčić

Danas, 2. velja če 2023. godine u 19 sati i 11 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom kod Opatije. Magnituda potresa iznosila je 1.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na II stupnja EMS ljestvice.

Slab potres u Sloveniji

Slab potres u Sloveniji

Snježan Prevolnik

Jutros, 2. veljače 2023. godine seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 30 km sjeverno od Rijeke na području Republike Slovenije. Potres magnitude M = 2.5 prema Richteru dogodio se u 06 sati i 35 minuta, a intenzitet u epicentru procijenjen je na III stupanj EMS ljestvice.

Slab potres na Velebitu

Slab potres na Velebitu

Ivica Sović

Danas 27. 1. 2023. u 18 sati i 34 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres na Velebitu, šest kilometara sjeverno od Tribanj Sibuljina. Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru iznosio je III stupnja EMS.

Potres u moru između kopna i Pelješca

Potres u moru između kopna i Pelješca

Ivica Sović

Danas 24. 1. 2023. u 16 sati i 55 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres u moru između kopna i Pelješca.Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru iznosio je III-IV stupnja EMS.  

Vrlo slab potres kod Petrinje

Vrlo slab potres kod Petrinje

Marija Mustać Brčić

Noćas, 23. siječnja 2023. godine u 1 sat i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na II-III stupnja EMS ljestvice.

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij