Umjeren potres u BiH kod Ljubinja

Umjeren potres u BiH kod Ljubinja

Tomislav Fiket

Noćas, 2. ožujka 2024. godine malo iza ponoći seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Ljubinja u BiH. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru a procijenjeni intenzitet u epicentru IV-V stupnjeva EMS.

Vrlo slab potres kod Vratečkog

Vrlo slab potres kod Vratečkog

Tomislav Fiket

Danas, 1. ožujka 2024. godine u 15 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres 14 km sjeverno od Gline kod Vratečkog. Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS.

Dva vrlo slaba potresa kod Markuševca

Dva vrlo slaba potresa kod Markuševca

Webmaster GFO

Danas, 01. ožujka 2024. godine seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva vrlo slaba potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 11 sati i 5 minuta i drugi četiri minute kasnije, u 11 sati i 9 min. Magnituda oba potresa iznosila je 1.6 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet u epicentru II stupnja EMS. 

Još jedan slab potres u BiH kod Kozarca

Još jedan slab potres u BiH kod Kozarca

Webmaster GFO

Danas, 26. veljače 2024. godine u 21 sat i 57 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan slab potres u susjednoj BiH kod mjesta Kozarac, 23 km sjeverozapadno od Banja Luke. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stupnja EMS.

Slab potres u BiH kod Kozarca

Slab potres u BiH kod Kozarca

Tomislav Fiket

Danas, 26. veljače 2024. godine u 16 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres u susjednoj BiH kod mjesta Kozarac. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stupnja EMS.

Jak potres u Jadranu

Jak potres u Jadranu

Tomislav Fiket

Danas, 23. veljače 2024. godine u 10 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres u Jadranskom moru , 80 km južno od otoka Mljeta. Magnituda potresa iznosila je 4.9 prema Richteru. Potres se osjetio na širem području od Dubrovnika do Zadra.

Prilično jak potres na Pelješcu

Prilično jak potres na Pelješcu

Tomislav Fiket

Jutros, 22. veljače 2024. godine u 7 sati i 3 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres na Pelješcu. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentu procijenjen je na V stupnjeva EMS. 

Umjeren potres na Pelješcu

Umjeren potres na Pelješcu

Ivica Sović

Danas, 22. 2. 2024. u 5 sati i 7 minuta (SEV) seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres magnitude M=3.4 na Pelješcu, jugoistočno od Žuljana . Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je IV-V (četiri do pet) stupnjeva EMS.  

Slab potres kod Pelješca

Slab potres kod Pelješca

Ivica Sović

  Danas, 21. 2. 2024. u 18 sati i 57 minuta (SEV) seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su slab potres magnitude M 2.6 u moru  uz obalu Pelješca jugoistočno od Žuljana . Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je III-IV (tri do četiri) stupnja EMS.  

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij