Potres kod Šibenika

Potres kod Šibenika

Ivica Sović

Danas, 19. 6. 2021. u 9 sati i 35 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su nedaleko Vrpolja slab potres magnitude M=2.9. Intenzitet u epicentru bio je IV stupnja EMS. Potres se osjetio u Šibeniku.  

Slab potres kod Šibenika

Slab potres kod Šibenika

Krešimir Kuk

  Večeras, 16. lipnja 2021. u 23 sata i 21 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su  slab potres s epicentrom kod Vrpolja, 13 km jugoistočno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV  (tri do četiri) stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u Šibeniku i okolici.                                                                                               

Slab potres kod Samobora

Slab potres kod Samobora

Krešimir Kuk

Danas, 16. lipnja 2021. u 17 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom 7 km jugoistočno od Samobora. Magnituda potresa iznosila je 2.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II-III  (dva do tri) stupnja EMS ljestvice. Potres se slabo osjetio na području između Samobora i Jastrebarskog.

Umjeren potres kod Petrinje

Umjeren potres kod Petrinje

Webmaster GFO

Noćas, 11. lipnja 2021. godine u 01 sat i 23 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 8 km južno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice.

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij