Vrlo slab potres u Zagrebu

Vrlo slab potres u Zagrebu

Kristina Šariri

Danas, 10. travnja 2024. u 7:42 zabilježen je vrlo slab potres s epicentrom kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 1.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II stupnja EMS ljestvice.

Vrlo slab potres kod Smokovića

Vrlo slab potres kod Smokovića

Ivica Sović

Danas, 7. 4. 2024. u 19 sati i 21 minutu (SEV) seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su vrlo slab potres magnitude M=1.3 s epicentrom dva kilometra istočno od Smokovića. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je II (dva) stupnja EMS.  

Jak potres u Crnoj Gori

Jak potres u Crnoj Gori

Tomislav Fiket

Danas, 3. travnja 2024. godine u 12 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom u Crnoj Gori, 62 km sjeveroistočno od Dubrovnika. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet procijenjen iz magnitude VI stupnjeva EMS.

Prilično jak potres u Crnoj Gori

Prilično jak potres u Crnoj Gori

Webmaster GFO

Večeras, 2. 4. 2024. u 21 sat i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres magnitude M=4.3 u Crnoj Gori, 60 kilometara sjeveroistočno od Dubrovnika. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je V-VI stupnjeva EMS. Potres se u Hrvatskoj osjetio u obalnom području južnog Jadrana

Više

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Repozitorij