Seizmološka služba: IZVJEŠĆA O POTRESIMA

160. obljetnica rođenja Andrije Mohorovičića        21. travnja - DAN PMF-a

S E I Z M O L O Š K A   S L U Ž B A

 

I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

 

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!

Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.

Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.
_____________________________________________________


Izvješća o potresima

Slab potres kod Jastrebarskog

Danas 20. svibnja 2017. g. u 19h i 15min zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske slab potres sa epicentrom 4 km sjeverno od Jastrebarskog. Magnituda potresa iznosila je 1.2 prema Richteru, a u epicentralnom se području mogao osjetiti intenzitetom II stupnja MCS ljestvice.

Autor: Ivo Allegretti
Slab potres u okolici Zagreba

Danas 18. svibnja 2017. godine u 8 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su slab potres sa epicentrom 18 km sjeverozapadno od Zagreba. Magnituda potresa iznosila je  1.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio II stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Cerklja ob Krki u...

Danas 17. svibnja 2017. g. u 19 sati i 53 minute zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske slab potres s epicentrom 35km zapad sjeverozapadno od Zagreba u okolici Cerklja ob Krki u Republici Sloveniji. Potres je bio magnitude 1.8 prema Richteru i mogao se osjetiti intenzitetom II stupnja MCS ljestvice.

Autor: Ivo Allegretti
Umjeren potres kod Zadra

Danas 09. svibnja 2017. godine u 18 sati i 1 minutu seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su umjeren potres sa epicentrom 25 km istočno od Zadra. Magnituda potresa iznosila je  3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na području Zadra.

Autor: Tomislav Fiket
Potresi kod Metkovića

Sinoć, 4. svibnja 2017. godine u 22 sata i 29 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 10 km sjeverno od Metkovića, kod mjesta Međugorje. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Par minuta kasnije, u 22 sata i 31 minutu zabilježen je i slabiji potres magnitude 2.2 prema Richteru s epicentrom na istom mjestu.

Autor: Snježan Prevolnik
Umjeren potres kod Gospića

Noćas, 4. svibnja 2017. godine u 2 sata i 43 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom nedaleko Gospića, kod mjesta Smiljan. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Autor: Snježan Prevolnik

POVEZNICE

 

ARHIVA

ARHIVA izvješća o potresima u razdoblju od listopada 2016. do svibnja 2017.nalazi se ovdje.