O djelatniku

izv. prof. dr. sc. Duje Lisičić

Zvanje: izvanredni profesor
Lokacija: 9
Telefon:+385(0)1 4877 742
Telefon kućni:112
E-mail: E-mail
URL službenih stranica na Webu: http://www.pmf.unizg.hr/biol/duje.lisicic
Zavod/služba: Zavod za animalnu fiziologiju
Godina diplomiranja:2000.
Godina magistriranja:2005.
Godina doktoriranja:2009.
Na zavodu od:2001.

Nastava

prijediplomski

diplomski

integrirani prijediplomski i diplomski

Životopis

Rođen sam 6. Kolovoza 1976 u Splitu, Hrvatska, gdje sam završio PMF sa titulom prof. Biologije i kemije. Zaposlio sam se 2001. na Zavodu za animalnu fiziologiju PMF-a u Zagrebu stručni suradnik, a zatim kao mlađi asistent. Magistrirao sam na PMF-u Zagrebu 2005., a 2009. stekao sam titulu doktora znanosti. Postao sam Znanstveni suradnik (polje biologija) 2011, a docent na istom zavodu 2014. gdje i danas radim.

Područje znanstvenog zanimanja su mi animalna i komparativna fiziologija, ekofiziologija, međuvrsni odnosi i ponašanje životinja. Naročito me zanimaju složeni biološki/biomedicinski problemi na razini cijelog organizma koji zahtijevaju integrativnu fiziološku, evolucijsku i/ili bihevioralnu analizu. Specijalnost mi je rad na životinjskim modelima u laboratoriju i u prirodi.

Sudjelujem u izvođenju nastave na PMF-u Zagrebu u kolegijima sa tematikom fiziologije, ponašanja životinja i imunologije. Sudjelovao sam u izradi 29 diplomskih radova, jednog magistarskog rada i više skripti za studente. Aktivno sudjelujem u radu sa studentskim udrugama (mentorstva herpetološke i mamološke sekcije studentske udruhe PMF-a – BIUS; sudjelovanje u radu grupe studenata Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu - EkoZvu). Autor sam više pozvanih predavanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Autor sam 19 časopisa u koje navodi CC i šest radova indeksiranih sa SCI, dva rada u ostalim časopisima. Sudjelovao sam u brojnim domaćim i međunarodnim kongresima, kao i u izradi 19 znanstveno-stručnih studija iz područja herpetologije, ornitologije i mamologije.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Prikaži radove
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.