Aktivnosti

GEOFIZIČKI ODSJEK

Climathon je globalni pokret posvećen rješavanju najzahtjevnijih problema povezanih s klimatskim promjenama unutar gradova. Climathon predstavlja jedinstveni projekt koji se simultano odvija na više lokacija tijekom 24 sata s ciljem generiranja rješenja na izazove zadane od strane jedinica lokalne samouprave, a usko vezane uz klimatske promjene. Climathon 2018 će se održati 26. listopada 2018. u Zagrebu i još 95 gradova širom svijeta.

Zagreb Climathon se održava uz podršku Grada Zagreba koji je i postavio izazov, a za koji će timovi tijekom održavanja Zagreb Climathona nastojati osmisliti rješenja. Ovogodišnji izazov Zagreb Climathona glasi: Urbani toplinski otoci. Zagreb Climathon je organiziran u formi hackatona, događaja natjecateljskog karaktera koji će po svom završetku generirati rješenja koja će pomoći u rješavanju problema urbanih toplinskih otoka u gradu Zagrebu. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na studente, male i srednje poduzetnike te zainteresiranu javnost. Natjecatelji na Zagreb Climathonu predstavit će svoja rješenja zadanog izazova putem prezentacija pred Povjerenstvom za Zagreb Climathon. Voditeljica CroClimGoGreen projekta, Ivana Herceg Bulić, će održati predavanje na Zagreb Climathonu, te će također biti članica povjerenstva.

Prijave za sudjelovanje su otvorene i traju do 24. listopada 2018. u 23:59 sati. Javni poziv i detaljne informacije o prijavi za sudjelovanje u Zagreb Climathonu 2018 se nalazi ovdje.

 

 

Autor: Karmen Babić
Popis obavijesti

Iz medija

Voditeljica CroClimGoGreen projekta, izv. prof. Ivana Herceg Bulić u kolovozu 2019. je gostovala u emisiji Hrvatskog radija Eko radar, pri čemu je govorila o urbanoj klimi, efektima urbanog toplinskog otoka, klimi grada Zagreba i ciljevima istraživanja u okviru CroClimGoGreen projeta. Cijelu emisiju poslušajte na poveznici.

 

Povodom održavanja Zagreb Climathona 2018 doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je gostovala u emisiji Hrvatskog Radija Eko radar. Eko radar se bavi zaštitom okoliša i prirode, održivim razvojem, zelenim gospodarstvom i zelenom energijom. Cilj je promovirati održivi razvoj, educirati javnost i sudjelovati u odlučivanju o okolišu u skladu s Arhuskom konvencijom. Snimku emisije možete poslušati na poveznici.

 

Doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je gostovala u emisiji Iz svijeta znanosti emitiranoj 18. travnja 2018. godine na HRT radiju Sljeme i slušateljima predstavila CroClimGoGreen projekt. Snimku emisije poslušajte na poveznici.

U emisiji Priroda u društvu emitiranoj 15. travnja 2018. na Soundset Plavi radiju, doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je predstavila CroClimGoGreen projekt.

Cijelu emisiju možete poslušati klikom na poveznicu.

 

O predstavljanju 4 uspostavna istraživačka projekta HRZZ-a u Knjižnici HAZU-a, među kojima je i CroClimGoGreen projekt, pisali su Jutarnji list i Direktno.hr. Klikom na odgovarajući logo možete pročitati izvještaj.


Repozitorij