Aktivnosti

GEOFIZIČKI ODSJEK

Nova članica CroClimGoGreen tima

CroClimGoGreen tim je dobio novu suradnicu na projektu, doktorandicu Saru Ivasić. Sara je diplomirala u veljači 2018. godine na Geofizičkom odsjeku, PMF-a pod mentorstvom doc. dr. sc. Ivane Herceg Bulić, a tema njenog diplomskog rada je "Prediktabilne komponente sezonske atmosferske cirkulacije". U okviru CroClimGoGreen projekta tema Sarinog doktorskog istraživanja je proučavanje utjecaja globalnih modova klimatske varijabilnosti na klimu Europe, tj. Zagreba. Sara će se fokusirati na proučavanje klimatske varijabilnosti velike skale i načina na koji ta varijabilnost daljinskim vezama utječe na urbanu mikroklimu. Želimo joj puno uspjeha u radu!

Autor: Karmen Babić
Popis obavijesti

Iz medija

Voditeljica CroClimGoGreen projekta, izv. prof. Ivana Herceg Bulić u kolovozu 2019. je gostovala u emisiji Hrvatskog radija Eko radar, pri čemu je govorila o urbanoj klimi, efektima urbanog toplinskog otoka, klimi grada Zagreba i ciljevima istraživanja u okviru CroClimGoGreen projeta. Cijelu emisiju poslušajte na poveznici.

 

Povodom održavanja Zagreb Climathona 2018 doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je gostovala u emisiji Hrvatskog Radija Eko radar. Eko radar se bavi zaštitom okoliša i prirode, održivim razvojem, zelenim gospodarstvom i zelenom energijom. Cilj je promovirati održivi razvoj, educirati javnost i sudjelovati u odlučivanju o okolišu u skladu s Arhuskom konvencijom. Snimku emisije možete poslušati na poveznici.

 

Doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je gostovala u emisiji Iz svijeta znanosti emitiranoj 18. travnja 2018. godine na HRT radiju Sljeme i slušateljima predstavila CroClimGoGreen projekt. Snimku emisije poslušajte na poveznici.

U emisiji Priroda u društvu emitiranoj 15. travnja 2018. na Soundset Plavi radiju, doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je predstavila CroClimGoGreen projekt.

Cijelu emisiju možete poslušati klikom na poveznicu.

 

O predstavljanju 4 uspostavna istraživačka projekta HRZZ-a u Knjižnici HAZU-a, među kojima je i CroClimGoGreen projekt, pisali su Jutarnji list i Direktno.hr. Klikom na odgovarajući logo možete pročitati izvještaj.


Repozitorij