Aktivnosti

GEOFIZIČKI ODSJEK

Poziv na predavanje voditeljice...

U okviru predavanja koje organizira Hrvatsko botaničko društvo doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je pozvana da održi predavanje naziva "Urbana klima i primjena plave i zelene infrastrukture kao mjera za ublažavanje toplinskog stresa u gradovima". Predavanje će se održati u četvrtak 14. ožujka 2019. godine u 18.00 sati na Rooseveltovom trgu 6 u predavaonici BO1, PMF, Zagreb.

U predavanju će biti predstavljen projekt 'Klimatske promjene i varijabilnost u Hrvatskoj – od globalnih utjecaja do lokalnih zelenih rješenja' (CroClimGoGreen) koji je usredotočen na proučavanje klimatske varijabilnosti i manifestacija klimatskih promjena u urbanom okolišu. Osim analize toplinskih otoka gradskih sredina na temelju izmjerenih podataka, primjenjuje se i urbano klimatsko modeliranje s ciljem ispitivanja faktora koji utječu na gradsku klimu i procjene mogućnosti primjene različitih mjera za ublažavanje toplinskog opterećenja u gradovima. U prvoj fazi projekt je usmjeren na proučavanje i modeliranje obilježja urbane klime grada Zagreba.

Poziv na predavanje i sažetak se nalaze na ovoj poveznici.

Autor: Karmen Babić
Popis obavijesti

Iz medija

Voditeljica CroClimGoGreen projekta, izv. prof. Ivana Herceg Bulić u kolovozu 2019. je gostovala u emisiji Hrvatskog radija Eko radar, pri čemu je govorila o urbanoj klimi, efektima urbanog toplinskog otoka, klimi grada Zagreba i ciljevima istraživanja u okviru CroClimGoGreen projeta. Cijelu emisiju poslušajte na poveznici.

 

Povodom održavanja Zagreb Climathona 2018 doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je gostovala u emisiji Hrvatskog Radija Eko radar. Eko radar se bavi zaštitom okoliša i prirode, održivim razvojem, zelenim gospodarstvom i zelenom energijom. Cilj je promovirati održivi razvoj, educirati javnost i sudjelovati u odlučivanju o okolišu u skladu s Arhuskom konvencijom. Snimku emisije možete poslušati na poveznici.

 

Doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je gostovala u emisiji Iz svijeta znanosti emitiranoj 18. travnja 2018. godine na HRT radiju Sljeme i slušateljima predstavila CroClimGoGreen projekt. Snimku emisije poslušajte na poveznici.

U emisiji Priroda u društvu emitiranoj 15. travnja 2018. na Soundset Plavi radiju, doc. dr. sc. Ivana Herceg Bulić je predstavila CroClimGoGreen projekt.

Cijelu emisiju možete poslušati klikom na poveznicu.

 

O predstavljanju 4 uspostavna istraživačka projekta HRZZ-a u Knjižnici HAZU-a, među kojima je i CroClimGoGreen projekt, pisali su Jutarnji list i Direktno.hr. Klikom na odgovarajući logo možete pročitati izvještaj.


Repozitorij