CIUK - PARTNER PROJEKT

 

Centar Izvrsnosti u Kemiji

 

 

 


Repozitorij

Repozitorij je prazan

CeNIKS - Centar za Napredna Istraživanja Kompleksnih Sustava

Projekt Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta za Infrastrukturnu potporu financiranu iz Europskog fonda za regionalni razvojoperativni program Konkurentnost i kohezija.

Šifra poziva: KK.01.1.1.02

Šifra projekta: KK.01.1.1.02.0013

Vrijednost projekta: 57.806.124,58 kn (49.135.205,89 kn (85%) sufinancirano od EU)

Trajanje projekta: 28 mjeseci (od 2. srpnja 2018. do 2. studenog 2020.)

Opis:

Projekt uključuje nabavu suvremene znanstveno-istraživačke opreme te provedbu aktivnosti organizacijske reforme, čime će se osigurati kapaciteti za provođenje vrhunskih istraživanja i postizanje općeg cilja projekta koji se odnosi na razvoj Fizičkog odsjeka PMF-a u regionalni centar izvrsnosti unutar nacionalnog i europskog istraživačkog prostora. Nakon provedbe projekta, stvorit će se uvjeti za provođenje aktivnosti kojima se stvaraju nove znanstvene, društvene i gospodarske vrijednosti, posebno u prioritetnim područjima Strategije pametne specijalizacije.


Sa završetkom rujna ove godine projekt CeNIKS je potpisao sve ugovore nabave znanstvene opreme potrebne za njegovo izvršenje. Trenutno su do kraja kompletirane nabave na 4 od 10 naših velikih postupaka nabave16 T cryo-free magnet, novi SQUID sustav, novi sustav za rentgensku difrakciju i sve grupe nabave u ciklusu "Komplet 4", te se polako projekt uspješno bliži kraju.

Zadnje odluke o odabiru i ugovore je potpisala dekanica Aleksandra Čižmešija koja je podržavala ovaj projekt od njegova početka. Ovim putem se prof. Čižmešiji zahvaljujemo na svoj pruženoj pomoći u provođenju projekta. 

Autor: Mihael Srđan Grbić
Popis obavijesti