Opcije pristupačnosti Pristupačnost
SymBioSE 2018

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu bio je ponosni domaćin Europskog simpozija studenata biologije – SymBioSE 2018 Croatia, koji se održao od 20. do 29. srpnja 2018. godine. Simpozij su organizirali studenti Biološkog odsjeka PMF-a u Zagrebu, u suradnji s BIUS-om uz potporu PMF-a i Sveučilišta u Zagrebu.

Simpoziju je prisustvovalo 57 europskih studenata te 2 studentice s PMF-a u Zagrebu. Održano je 38 studentskih predavanja i 8 studentskih radionica, a 22 sudionika prezentirala su poster. Studenti su se upoznali s hrvatskom znanošdu i znanstvenim radom na PMF-u zahvaljujudi velikodušnoj pomodi profesora i asistenata Biološkog odsjeka, koji su održali 2 predavanja i 4 radionice u stručnom vodstvu. Osim znanstvenog sadržaja, sudionici su imali priliku vidjeti kulturnu baštinu Grada Zagreba, a program Simpozija uključivao je i posjet Muzeju krapinskih neandertalaca, Zoološkom vrtu Grada Zagreba, Veternici te Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Ovim putem zahvaljujemo tehničkom osoblju te profesorima i asistentima PMF-a koji su nam pomogli s realizacijom projekta, abecednim redom: izv. prof. dr. sc. Vesni Benković, izv. prof. dr. sc. Damjanu Franjeviću, asistentu Luki Horvatu, mag. biol. mol., doc. dr. sc. Tomislavu Ivankoviću, asistentu Nikoli Koletiću, mag. oecol. et prot. nat., izv. prof. dr. sc. Petri Korać, izv. prof. dr. sc. Jasni Lajtner, doc. dr. sc. Duji Lisičiću, doc. dr. sc. Nenadu Malenici, doc. dr. sc. Petri Peharec Štefanić, asistentu Marinu Radovčiću, mag. biol. mol., prof. dr. sc. Ivančici Ternjej i prof. dr. sc. Vlatki Zoldoš. Također zahvaljujemo prof. dr. sc. Staši Puškaridu, gostu predavaču s RIT-a u Zagrebu.

Posebno zahvaljujemo studentima PMF-a koji su svojom dobrom voljom i donacijama na crowdfunding-u pomogli u realizaciji Simpozija.

S veseljem možemo redi da je Simpozij uspješno prošao. Sudionici su u više navrata izrazili zadovoljstvo organizacijom i samim PMF-om u Zagrebu. Studenti organizatori, koordinatori te sudionici stekli su vrijedno iskustvo te stvorili ved sad rastudu mrežu kontakata.

SymBioSE 2018 Croatia Organizacijski Odbor

 

  

 

 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti