O djelatniku

Tin Klačić, mag. chem.

Zvanje: asistent
Lokacija: 219
Telefon:+385 1 4606 148
Telefon kućni:6148
E-mail: E-mail
Zavod/služba: Zavod za fizikalnu kemiju
Godina diplomiranja:2017.
Na zavodu od:2018.

Nastava

preddiplomski

diplomski

Životopis

Tin Klačić rođen je 23. srpnja 1993. u Zagrebu. Završivši Osnovnu školu „Antun Augustinčić“ u Zaprešiću 2008. i V. gimnaziju u Zagrebu 2012., upisuje Preddiplomski studij kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji završava 2015. Iste godine upisuje Diplomski studij kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu (smjerovi: fizikalna kemija i organska kemija) kojeg završava 2017. stjecanjem zvanja magistra kemije. Na istom fakultetu 2017. godine upisao je Doktorski studij kemije (smjer: fizikalna kemija) koji trenutno završava. Tijekom diplomskog i doktorskog studija je ostvario u sklopu ERASMUS+ i CEEPUS mreže dvomjesečne znanstvene boravke u inozemnim institucijama i to 2016. godine u Institute for Nuclear Waste Disposal (Karlsruhe, Njemačka), 2019. godine u Faculty of Chemistry  (Brno, Češka) te 2020. godine u Faculty of Health Sciences  (Ljubljana, Slovenija).

Od 2018. godine zaposlen je na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zavodu za fizikalnu kemiju na radnom mjestu asistenta gdje sudjeluje u izvedbi nastave i u znanstvenom radu.

U zimskom semestru sudjeluje u izvođenju seminara i praktikuma iz kolegija Osnove fizikalne kemije (preddiplomski studij molekularne biologije) te u izvođenju nastave iz kolegija Viši praktikum fizikalne kemije 1 (diplomski studij kemije). U ljetnom semestru sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija Fizikalna kemija (integrirani studij fizike i kemije), Praktikum fizikalne kemije 2 (preddiplomski studij kemije) te Viši praktikum fizikalne kemije 2 (diplomski studij kemije). Kao neposredni voditelj sudjelovao je u izradi 1 diplomskog rada.

Glavno područje znanstvenog rada T. Klačića su nanotehnologije s naglaskom na znanstveno-istraživačke interese vezane uz koloidnu i međupovršinsku kemiju te fizikalnu kemiju makromolekula. Aktivno sudjeluje u 2 znanstvena projekta kao suradnik. Njegovi znanstveni rezultati objavljeni su u 9 znanstvenih članaka od kojih su 8 u časopisima iz selekcije Current Contents. Također, T. Klačić sudjelovao je na 12 znanstvenih konferencija sa 6 usmenih i 6 posterskih izlaganja.

Osim nastavnih i znanstvenih interesa aktivno sudjeluje u popularizaciji znanosti kroz razna događanja (Otvoreni dan kemije, Festival znanosti, itd.). Sudjeluje i u pripremama učenika za European Union Science Olympiad (EUSO), International Junior Science Olympiad (IJSO) i International Chemistry Olympiad (IChO), a od 2019. godine je i voditelj hrvatskog tima za International Mendeleev Chemistry Olympiad (IMChO).

U srpnju 2020. godine osvojio je 1. mjesto u problemskoj sekciji međunarodne ljetne škole Supramolecular and Colloidal Chemistry and Physics for the Life Sciences. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za individualni znanstveni rad u akademskoj godini 2015./2016. i nagrade Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu za znanstveni rad (2016.). Od 2013. član je Hrvatskog kemijskog društva, a od 2020. član je Hrvatskog mikroskopijskog društva.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Prikaži radove
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Izabrani projekti

Suradnik na projektima:

2021. – danas projekt "Fizikalna kemija procesa na međupovršini mineral/otopina polielektrolita" Hrvatske zaklade za znanost (IP-2020-02-9571)

2020. – danas slovensko-hrvatski bilateralni projekt "Modulacija polifenolnog profila voća uslijed fizikalnih tretmana nakon branja" Hrvatske zaklade za znanost (IPS-2020-01-6126)

2015. – 2019. projekt "Električko nabijanje međupovršina na granici čvrsta faza/vodena otopina elektrolita" Hrvatske zaklade za znanost (IP-2014-09-6972)