Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu uspješno sudjeluje u Erasmus+ projektu “Development of Master Curricula in Ecological Monitoring and Aquatic Bioassessment for Western Balkans HEIs ECOBIAS˝. Projekt je međunarodni te u njemu sudjeluje 11 sveučilišta iz pet zemalja (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Njemačka), a koordinator projekta je Sveučilište u Novom Sadu. Osim uvođenja novih diplomskih studija, cilj je projekta i pisanje udžbenika iz kolegija zamišljenih na diplomskih studijima te opremanje laboratorija partnerskih sveučilišta istraživačkom opremom.
Dosad je održan niz treninga, tečajeva i menadžerskih sastanaka na kojima su aktivno sudjelovali i zaposlenici Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.
Zadnji multilateralni sastanak i treninzi uspješno su održani na sveučilištu u Tuzli od 25. do 27. siječnja 2021. godine.
Profesori s Biološkog odsjeka su održali on line treninge Klasifikacijski protokoli i sustavi u ekomonitoringu (izv. prof. Marija Gligora), EU i regionalna legislativa u monitoringu slatkih voda (prof. dr. sc. Zlatko Mihaljević) i Akvatična ekotoksikologija (prof. dr. sc. Goran Klobučar i izv. prof. dr. sc.  Sandra Radić Brkanac) i svi su bili izvrsno ocijenjeni.

Screenshot s treninga Akvatična ekotoksikologija održane u Tuzli od 25. do 27. siječnja 2021. godine koju su vodili prof. dr. sc. Goran Klobučar i izv. prof. dr. sc. Sandra Radić Brkanac.

Screenshot s treninga Klasifikacijski protokoli i sustavi u ekomonitoringu održanog u Tuzli od 25. do 27. siječnja 2021. godine koju je vodila izv. prof. Marija Gligora.

Dio sudionika s multilateralnog menadžerskog sastanka na Sveučilištu u Tuzli 25. siječnja 2021. godine na kojem su prisustvovali izv. prof. dr. sc. Marko Miliša, doc. dr. sc. Ivana Buj i doc. dr. sc. Zoran Marčić.

Sastanak administratora projekta u Tuzli 26. siječnja 2021. godine (izv. prof. dr. sc. Dušanka Cvijanović i doc. dr. sc. Ivana Buj).

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti