Izložba „Knjige na meniju – kukci za stolom“, 20.-27.travnja 2016.

MJESTO: Malo predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Izložba je dio  manifestacije „Noć knjige“ koja se održava u petak  22. travnja 2016. (http://nocknjige.hr/program.php?program_id=1110) i predstavljena je u programu : „Ljubav prema knjigama nije rezervirana samo za čovjeka, već je na osobit način dijelimo i s drugim živim bićima. No ljubavni trokuti znaju biti vrlo nezgodni. Izložba "Knjige na meniju - kukci za stolom" dat će odgovore na brojna pitanja vezana uz odnos kukaca i knjiga: zašto kukci vole knjige i knjižnice? Koji su kukci štetni za knjige? Kako ćemo ih prepoznati? Kako žive i čime se hrane? Na koji način spriječiti dolazak nepoželjnih gostiju? Kako ćemo sačuvati knjige kojima su se "pogostili"? Kako Doktor Libar može pomoći bolesnoj knjizi? 

Odgovore na ova pitanja možete pronaći na izložbi i ove neobične „knjigoljupce“ možete pogledati pod povećalom na istoimenoj radionici u ponedjeljak 25. travnja.

Uz djelatnike Odjela Zaštite i pohrane Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu na izložbi surađuju djelatnici i studenti Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti