Upis Stručne prakse na Biološkom odsjeku

 

Od ove akademske godine, uz već postojeći predmet Laboratorijska stručna praksa, uvodi se novi kolegij Stručna praksa na preddiplomskim i diplomskim studijima Biološkog odsjeka. 


Kroz novi kolegij Stručna praksa studenti će imati priliku razvijati praktične vještine i kompetencije, surađivati i dobiti praktično iskustvo rada u cjelokupnom poslovnom sektoru koji uključuje rad u državnoj i lokalnoj upravi, privatnom sektoru i/ili stručnim udrugama. Na ovaj će način studenti dobiti uvid u poslove i tipove zadataka koje će po završetku studija moći obavljati izvan isključivo znanstveno-istraživačkih institucija. 

Laboratorijska stručna praksa se provodi kao i do sad: 

  • u laboratorijima na Biološkom odsjeku i isključivo u laboratorijima znanstveno-istraživačkih ustanova (područje prirodoslovlja, biomedicine i biotehnologije) koje su kao takve registrirane u Republici Hrvatskoj. 

Stručna praksa se provodi u: 

  • stručnim institucijama državne i lokalne uprave, u privatnim tvrtkama i nevladinim organizacijama 

U Karijernom centru postoji popis tvrtki s kojima je potpisan sporazum o praksi. Međutim, studenti mogu i sami pronaći mjesta gdje bi obavljali praksu i dogovoriti praksu i potom se javiti Karijernom centru radi potpisivanja sporazuma s PMF-om. 

Nova stručna praksa moći će se upisati i tijekom semestra. Preporučujemo da studenti koji žele upisati praksu, ali još nemaju dogovoreno mjesto gdje će ju obavljati, upisuju minimalno 25 ECTS bodova iz drugih predmeta – kako bi u slučaju da ne dogovore praksu imali dovoljno ECTS-a. 

Više informacija možete potražiti u Karijernom centru PMF-a (zgrada Kemijskog odsjeka) kod voditeljice Matee Butigan (matea.butigan@karijere.pmf.hr), suradnice Tereze Oreb (tereza.oreb@karijere.pmf.hr) i Ružice Branković Klun (ruzica.brankovic.klun@karijere.pmf.hr) ili nositelja kolegija doc. dr. sc. Sandre Hudine, doc. dr. sc. Zorana Marčića i doc. dr. sc. Sofije Blažević

Stručna praksa uvedena je u studijske programe u sklopu projekta Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u – ProSPer PMF

Uskoro stižu detaljnije upute! 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti