U petak, 21. travnja 2023., na PMF-u je održan 4. Simpozij o biologiji slatkih voda s međunarodnim sudjelovanjem (SOBS) u organizaciji Hrvatskog udruženja slatkovodnih ekologa (HUSEk) i Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Simpozij je bio vrlo uspješan okupivši više od 70 sudionika iz čak šest zemalja s iznimno zanimljivim priopćenjima. Pozvani predavači, doc. dr. sc. Maja Zagmajster te dr. sc. Patrick Leitner, upoznali su nas s aktualnim saznanjima vezanim za istraživanje i očuvanje, kako nadzemnih, tako i podzemnih vodenih ekosustava. Važnost našeg Simpozija prepoznala je i europska krovna organizacija, European Federation for Freshwater Sciences (EFFS), dodijelivši mu etiketu izvrsnosti. Organizatori zahvaljuju Dekanu PMF-a prof. dr. sc. Mirku Planiniću, kao i pročelniku Fizičkog odsjeka izv. prof. dr. sc. Mihaelu Makeku, na ustupanju prostora na Fizičkom odsjeku. 

  Knjiga sažetaka (pdf)

Vesele nas buduća druženja i očekujemo vas za dvije godine na 5. Simpoziju o biologiji slatkih voda s međunarodnim sudjelovanjem!  
Organizacijski odbor 4. SOBS-a 

 
 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti