Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Biološki odsjek naručio je specijalizirani čamac za elektroribolov

Biološki odsjek naručio je specijalizirani čamac za elektroribolov na velikim rijekama i jezerima. Posebno nas veseli što će ova kapitalna oprema biti proizvedena u hrvatskoj tvrtki Flammifer d.o.o. iz Ozlja. Čamac je nadogradnja njihovog osnovnog modela prema našim uputama, a prilagođen je osobitim zahtjevima elektroribolova poštujući stroge regulative EU. Ekipa znanstvenika iz Laboratorija za biologiju kralješnjaka i zaštitu prirode koristiti će ga za znanstvena i stručna istraživanja slatkovodnih riba u Hrvatskoj. Ovo je jedan lijepi primjer spoja hrvatske proizvodnje i znanstvene zajednice u Hrvatskoj. Proizvod će ponosno moći nositi oznaku Made in Croatia.   Dragi studenti,
željeli bismo vas obavijestiti da su 07.07.2021. godine potpisani Ugovori za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava ,,Obnova infrastrukture i opreme u području obrazovanja oštećene potresom", FSEU.2021.MZO, za tri zgrade PMF-a na lokacijama Rooseveltov trg 6, Marulićev trg 20 i Marulićev trg 9a.
Premda je to divna vijest, ona sa sobom donosi i brojne nove izazove povezane s traženjem zamjenskih prostora, održavanjem nastave, organizacijom laboratorijskih djelatnosti i sl. 

Zbog nužnosti da se prije radova kompletno isele sve tri zgrade, planirano je da se nastava održava u prostorima Biološkog odsjeka do 23.12.2021., a od ljetnog semestra u novim prostorima, koje trenutačno intenzivno tražimo.
Nastavnici su informirani o gubitku praktikumskih termina u siječnju te će ju prilagoditi novonastalim uvjetima kako bi se svi ishodi kolegija mogli ostvariti.
Predavanja i seminari (koji se inače održavaju u prostorijama BO) će se u siječnju prema potrebi održavati online.

Zbog preseljenja planirano je da nastava krene:

 na 1. godini preddiplomskog studija biologija i molekularna biologija te integriranog studija kemije i biologije(smjer: nastavnički) 06. rujna (samo biološki kolegiji)

  na 1. godini diplomskih studija – 11. listopada

  na svim ostalim godinama studija – 4. listopada 

Novost je također da se sljedeće akademske godine planira održavanje nastave za prvu godinu diplomskih, preddiplomskih i integriranog studija i u terminu izvanrednih ispitnih rokova u studenom 2021. godine.

Kako se nalazimo u vrlo neizvjesnim vremenima (pandemija, preseljenje), molimo vas da redovito pratite web stranicu i društvene mreže BO, kao i svoje službene e-mail adrese preko kojih ćemo vas informirati o svim važnim datumima i eventualnim promjenama u planovima.

Ugodno ljeto svima želim i da se svi dobro odmoreni na jesen vratimo izazovima koji nas čekaju!

Sara Essert
pomoćnica pročelnice za nastavu

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti