Novosti

...
Novosti Biologija

Obavijest o odvijanju nastave do 1. siječnja 2021.

  Obavještavaju se svi nastavnici i studenti da se (minimalno) do 1. siječnja 2021. produljuje odluka o održavanju predavanja i seminara na Biološkom odsjeku isključivo online putem. Održavanje praktikumske nastave je dozvoljeno odraditi i kontaktno. Podsjećamo i na to da se prema važećoj odluci kolegija, parcijalni kolokviji te ispiti smiju održavati kontaktno, ukoliko je osiguran minimalni epidemiološki prihvatljiv razmak između studenta koji pišu ispit/kolokvij. U nadi da će nam nova godina donijeti povoljniju epidemiološku sliku, srdačno vas sve pozdravljam!   Sara Essert pomoćnica pročelnice za nastavu  

Objavljen rad u Ecological Indicators

Može li se na temelju jedne porodice dvokrilaca (Diptera: Chironomidae) procijeniti opterećenje slatkovodnih stajaćica organskim i hranjivim  tvarima te ima li smisla određivati jedinke do razine vrste ili se možemo zadovoljiti i višim taksonomskim kategorijama  unutar zajednice makrozoobentosa u procjeni navedenih opterećenja? Odgovore na ova pitanja saznajte u članku pod naslovom „Lentic chironomid performance in species-based bioassessment proving: High-level taxonomy is not a dead end in monitoring“ kojeg su objavili kolege iz istraživačke grupe za ekologiju  životinja, u prestižnom znanstvenom časopisu Ecological Indicators (IF = 4,2). 
Sažetak rada  je dostupan na poveznici:https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1470160X20309808?via%3Dihub, dok se za cjeloviti tekst rada možete obratiti dopisnom autoru, profesoru Zlatku Mihaljeviću.

 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti