Novosti

...
Novosti Biologija

Obavijest o odvijanju nastave do 1. siječnja 2021.

  Obavještavaju se svi nastavnici i studenti da se (minimalno) do 1. siječnja 2021. produljuje odluka o održavanju predavanja i seminara na Biološkom odsjeku isključivo online putem. Održavanje praktikumske nastave je dozvoljeno odraditi i kontaktno. Podsjećamo i na to da se prema važećoj odluci kolegija, parcijalni kolokviji te ispiti smiju održavati kontaktno, ukoliko je osiguran minimalni epidemiološki prihvatljiv razmak između studenta koji pišu ispit/kolokvij. U nadi da će nam nova godina donijeti povoljniju epidemiološku sliku, srdačno vas sve pozdravljam!   Sara Essert pomoćnica pročelnice za nastavu  

 

Novo objavljeni rad doktorandice na TurtleBIOME projektu Lucije Kanjer pod naslovom "Diatom Diversity on the Skin of Frozen Historic Loggerhead Sea Turtle Specimens" u suradnji s međunarodnim timom znanstvenika izabran je za naslovnu stranu novog broja časopisa Diversity. 

U radu je doktorandica istražvala raznolikost dijatomeja na koži glavatih želvi, te prikladnost zamrznutih uzoraka upravo za takvu vrstu istraživanja. Recntna istraživanja su ukazala na upravo diatomeje kao ključne komponente biofilma koji se formira na koži i oklopu morskih kornjača, te upravo dijatomeje roda Poulinea prikazane na naslovnici su do sada zabilježene isključivo u tom epizojskom staništu, što upućuje na vrlo blisku povezanost tih mikroskopskih organizama i njihovih domaćina. 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti