Novosti

...
Novosti Biologija

Obavijest o odvijanju nastave do 1. siječnja 2021.

  Obavještavaju se svi nastavnici i studenti da se (minimalno) do 1. siječnja 2021. produljuje odluka o održavanju predavanja i seminara na Biološkom odsjeku isključivo online putem. Održavanje praktikumske nastave je dozvoljeno odraditi i kontaktno. Podsjećamo i na to da se prema važećoj odluci kolegija, parcijalni kolokviji te ispiti smiju održavati kontaktno, ukoliko je osiguran minimalni epidemiološki prihvatljiv razmak između studenta koji pišu ispit/kolokvij. U nadi da će nam nova godina donijeti povoljniju epidemiološku sliku, srdačno vas sve pozdravljam!   Sara Essert pomoćnica pročelnice za nastavu  

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, petnaestu godinu zaredom objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“.

U ovoj jubilarnoj godini nove četiri mlade hrvatske znanstvenice bit će nagrađene stipendijama u vrijednosti od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).

Natječaj je otvoren od 9. 11. do 4. 12. 2020.

Za stipendiju Nacionalnog programa L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2021. mogu se prijaviti znanstvenice koje:

  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja,
  • su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
  • nisu starije od 35 godina na dan 4. prosinca 2020. godine,
  • se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“,
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

 
O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Izbornog povjerenstva programa „Za žene u znanosti“. Cijenjeni dugogodišnji članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja su akademkinja Vida Demarin, akademik Krešimir Nemec, akademik Vladimir Paar, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer, prof. dr. sc. Đurđica Ugarković, prof. dr. sc. Ivan Vicković i dr. sc. Katica Biljaković.

Sve prijave za Nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju sadržavati ispunjeni Obrazac za prijavu i odgovarajuću dokumentaciju (preslike).

Prijave se šalju u pdf obliku kao jedinstveni dokument (veličina dokumenta je ograničena na 3 MB) putem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija (unesco@min-kulture.hr) s naznakom „Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L'Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“, najkasnije do 4. prosinca 2020. u ponoć.

Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2021. godine.
 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti