Novosti

...
Novosti Biologija

VAŽNO za studente integriranog preddiplomskog i diplomskog studija biologije i kemije (IPDBK)

  Studenti integriranog preddiplomskog i diplomskog studija biologije i kemije (IPDBK), koji su upisali studij po „starom“ programu, nisu bili redoviti u studiranju te ih sada djelomično zahvaća i novi raspored/program, moraju se prije upisa sljedećeg (ljetnog) semestra NA VRIJEME OSOBNO (putem maila) javiti voditeljicama smjera IPDBK (izv. prof. dr. sc. Vesna Petrović Peroković,  doc. dr. sc. Mirela Sertić Perić,) i (u Cc maila) pomoćnici za nastavu Biološkog odsjeka (doc. dr. sc. Sara Essert). Svaki „prijelazni“ student ima individualnu situaciju te je stoga važno da nam se studenti osobno jave, kako bismo zajedno iznašli način da odslušaju i polože sve propisane kolegije na najprihvatljiviji mogući način. Napomena za studente IPDBK koji su tijekom studija koristili mirovanje studija: prema članku 9. stavku 5. Pravilnika o preddiplomskim i diplomskim studijima na PMF-u, ako se za vrijeme mirovanja obveza izmjeni nastavni program, student mora slušati i polagati u međuvremenu nastale razlike u nastavnom programu.


Izrada diplomskog ili...

Ako ste zainteresirani za diplomski ili postdiplomski studij u Kini, i nije vam problem naučiti i nešto kineskog jezika, možete se prijaviti  za ANSO školarine (prijave do 31.ožujka 2021.g.).

U nastavku pročitajte poziv za prijavu za ANSO školarine za Mlade talente i detaljne informacije što sve trebate skupiti za prijavu (svaki član ANSO može predložiti ukupno 4 kandidata).

Svaki kandidat već pri samoj prijavi mora imati načelno ugovorenu instituciju na kojoj će raditi doktorat koja će garantirati za njegovo mjesto.

Ukoliko prođe prijava (obično su rezultati u travnju/svibnju) doktorand u dogovoru s kineskim mentorom odabire kolegije na UCASu vezane za područje rada (2-3 kolegija) uz obvezni upis kineskog jezika i kolegija Panorama.

Prvi semestar (u nekim slučajevima i dva) slušaju se i polažu upisani predmeti.

Nakon toga, studenti odlaze u institute (svojim kineskim mentorima) na izradu doktorata.

Ove godine Chengdu Institute of Biology nudi mentorstvo za 2 PhD studenta u području ekologije krških slatkovodnih ekosustava;

ANSO (Alliance of International Science Organization) Savez je međunarodnih znanstvenih organizacija, neprofitna i nevladina znanstvena organizacija, koju su zajednički ustrojili Kineska akademija znanosti, druge nacionalne znanstvene organizacije i akademije, sveučilišta i međunarodne organizacije; kroz ANSO se mogu ostvariti zajednički projekti znanstvenog istraživanja i suradnje u područjima od zajedničkog interesa kako bi se riješili globalni i regionalni problemi i izazovi što uključuje razvoj platformi za razmjenu podataka, zajedničkih laboratorija, kooperativnih istraživačkih centara i promatračkih stanica te dodjeljivanje potpora, studentskih stipendija, znanstveno-stručnih razmjena, nagrada za znanstveno istraživanje i inovacije.

Sveučilište u Zagrebu je zasad „privremeni član“ ANSO, no može sudjelovati u svim programima i aktivnostima.

Za sve detaljne informacije obvezno kontaktirati pomoćnicu za međunarodnu suradnju i provedbu bolonjskog procesa doc. dr. sc. Sandra Hudina.

 

Poziv (pdf)

Školarine za mlade talente (pdf)

Preporuke (pdf)

 

 

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti