Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Objavljen znanstveni članak o neobičnoj vrsti skakavca s Madagaskara

Asistent Zoologijskog zavoda Josip Skejo je u suradnji s bivšim studentom integriranog preddiplomskog i diplomskog studija biologije i kemije, Markom Pavlovićem i znanstvenikom s Madagaskara Ericom Mathieu objavio znanstveni članak u časopisu ZooKeys o strahovitoj vrsti skakavca (engl. formidable pigmy grasshoper – Notocerus formidabilis Günther, 1974) podrijetlom sa sjevernog dijela Madagaskara. Vrsta je do sada bila opisana temeljem jednog jedinog primjerka, a naši znanstvenici su utvrdili pet novih nalaza, od kojih su tri fotografije živih jedinki. Za razliku od obezbojenih muzejskih primjeraka žive jedinke neobičnih su žuto-ljubičastih uzoraka boja. Rad je dostupan na poveznici: https://bre.is/urw388wA  


Diplomski ispiti u ljetnom ispitnom roku


Obavještavaju se studenti i njihovi mentori da će se, sukladno odluci uprave fakulteta o kontaktnom održavanju ispita u ljetnom ispitnom roku, diplomski ispiti od 21.06. također održavati kontaktno u prostorima fakulteta.

U slučaju izvanrednih situacija (samoizolacija, tehnički problemi oko putovanja i sl.) i dalje je dozvoljena i online obrana diplomskog rada preko Teams platforme.

Sara Essert
pomoćnica pročelnice za nastavu

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti