Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Satnica za zimski semestar 2021./2022.

  Dragi studenti, došlo je do neznatnih izmjena u satnicama te molimo da obavezno ponovno provjerite svoje rasporede. Zahvaljujemo na razumijevanju. Andreja Lucić i Marija Babić, satničarke BO  


Dragi studenti,

s veseljem vas pozivamo 18.09.2021. na Farmaceutsko-biokemijski fakultet na predstavljanje novog europskog obrazovnog PROMISE programa koji se bavi P4 medicinom i odgovornim istraživanjem.
PROMISE program je moguće pratiti na Sveučilištu u Zagrebu, Sveučilištu u Splitu i Sveučilištu Pompeu Fabra u Barceloni.

P4 uključuje prediktivnu, preventivnu, personaliziranu i participatornu medicinu, a cilj je revolucija medicinske prakse, fokusiranjem na predviđanje i sprečavanje pojavljivanja i razvoja bolesti, istovremeno prilagođavajući liječenje individualnim potrebama pojedinog pacijenta. S obzirom da trenutni studijski programi ne ispunjavaju u potpunosti potrebu u tom komunikacijsko-personaliziranom segmentu medicine, pojavila se potreba za kvalificiranim istraživačima i liječnicima. Cilj načela RRI-a je novi pristup medicinskoj praksi kako bi se osiguralo da istraživački i inovacijski procesi poštuju etičnost i integritet istraživanja, rodnu ravnopravnost i da budu lako dostupni široj javnosti koja bi na taj način bila više uključena u procese i ishode. Tako je nastala ideja projekta Promise.

Glavni cilj projekta PROMISE je pripremiti studente medicine i drugih prirodnih znanosti za ubrzane promjene medicinske prakse i istraživanja, stvaranjem inovativnih programa u okviru on-line modula i nastavnih alata, uključujući video materijale, kvizove, on-line zadatke i grupni rad. Tijekom projekta će se za 45 studenata organizirati dva studentska događanja, jedno u Parizu, a drugo na Mediteranskom institutu u Splitu, gdje će studenti triju Sveučilišta zajedno raditi na projektnim zadacima uz podršku mentora PROMISE programa.

Upogledajte brošuru projekta, a na sljedećim poveznicama kratke video sadržaje o našem programu:

https://www.facebook.com/watch/?v=337365274240436

https://www.facebook.com/P4MedEU/videos/1863224727174939

Na samom događaju mentori programa predstavit će PROMISE, a studenti prve generacije podijeliti će s vama svoja iskustva. Također, kroz projektni sajam, moći ćete vidjeti predstavljanje raznih tema iz područja P4 medicine i odgovornog istraživanja.

U svjetlu (ili tami) covid pandemije, obavezna je prijava na PROMISE predstavljanje preko sljedećeg prijavnog obrasca:

https://forms.gle/cBPo9nsjkfzNjYbk9

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti